Annonce
Horsens

En million kroner til små børn med særlige behov

Børn med særlige behov får nu en million ekstra til at hjælpe dem med at forblive i de almene tilbud og fællesskabet. Arkivfoto: Morten Pape
I år har politikerne sat en million kroner af til cirka 10 børn, der har brug for lidt ekstra. Og i stedet for at samle børnene et sted skal pengene sikre, at børnene kan blive i det almindelige dagtilbuds-fællesskab.

Horsens: Nu får en gruppe børn - cirka 10 - med særlige behov en hjælpende hånd. I budgettet for 2020 har politikerne i Horsens Kommune sat en million kroner af på tværs af vuggestuer, børnehaver og dagplejere. Børnene har brug for lidt ekstra hjælp, men skal stadig have deres plads der, hvor de bliver passet i dag.

Et visitationsudvalg bestående af dagtilbudschefen, chefen for Tværgående Enhed for Læring og faglige rådgivere, skal på baggrund af konkrete indstillinger fra dagtilbudslederne tage stilling til, præcis hvilke børn de ekstra midler skal gå til, og derfra skal pengene følge barnet, understreger formand for børne- og uddannelsesudvalget Lone Ørsted (S).

- Vi skal se på, hvad det enkelte barn har brug for. Det kan være ekstra hænder, afskærmning eller måske skal der købes noget særligt legetøj til barnet. Det afgørende er, at det bliver individuelle behov for hvert barn, som man får mulighed for at imødekomme, lyder det.

Annonce

Vi skal se på, hvad det enkelte barn har brug for. Det kan være ekstra hænder, afskærmning eller måske skal der købes noget særligt legetøj til barnet. Det afgørende er, at det bliver individuelle behov for hvert barn, som man får mulighed for at imødekomme.

Lone Ørsted (S), formand for børne- og uddannelsesudvalget

Skal fungere i fællesskabet

Målgruppen vil befinde sig i et felt mellem børnene i Horsens Kommunes specialinstitution Spiren og børnene i de almindelige dagtilbud. Det er børn, som har forskellige udfordringer, men også har gavn af at være i det lokale fællesskab tæt på hjemmet.

- Vi har truffet et valg om, at vi ikke vil flytte børnene, men lader dem blive i det tilbud, de allerede går i. Vi skal ikke samle dem et sted. De skal netop have støtte til at blive i det miljø, de er trygge i, understreger Lone Ørsted.

Det anslås, at det i Horsens kommune drejer som om cirka 10 børn, der hver vil blive tildelt 100.000 kroner til støtte. De kan få en lidt lettere hverdag, og det vil komme hele dagtilbuddet til gavn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Villa lænset for designermøbler

Leder For abonnenter

Leder: Sæt et ansigt på, Skat

På et klassisk medie som vores kan man godt kaste et beundrende blik i retning af, hvor mange kommunikationsfolk der efterhånden er ansat i offentlige og private organisationer. Skulle nogen tro, at en vigtig opgave for en kommunikationsafdeling er at betjene offentligheden og diverse medier hurtigt og effektivt, kan jeg afsløre, at sådan er det langt fra altid. Eller hos Skat. Fredag før vinterferien nåede rygterne om en stor rokade frem til avisen. Skattestyrelsen rømmer den gamle adresse i Horsens og rykker i stedet ind i Guldberghus på Grønlandsvej. Tre andre lejere skal derfor flytte ud. Det er en vigtig nyhed, som har betydning for rigtig mange lokalt. På avisen indleder vi derfor jagten på nogen, som kan fortælle os flere detaljer. Avisens journalist kommer fredag eftermiddag igennem til Skattestyrelsens pressefunktion, der ikke vil udtale sig, men i stedet henviser til Administrations- og Servicestyrelsen. Denne styrelses presseafdeling svarer ikke på avisens opkald før mandag formiddag, da en medarbejder korrigerer noget af det, avisen skrev lørdag. Den pågældende kan vi ikke få lov at citere med navn, og vi kan ikke komme til at tale med andre. En uge senere modtager vi et skriftligt svar fra samme afdeling, som nu korrigerer sig selv i forhold til det første svar og svarer på en række spørgsmål. I skriftlig form og uden navn på afsenderen. Med andre ord: I en sag, der handler om flytning af 300-400 arbejdspladser, kan avisen på intet tidspunkt komme til at tale med en ansvarlig chef, hverken én med kommunikationsansvar eller én med direkte ansvar for afdelingerne i Horsens. For en styrelse, der i den grad har brug for at genoprette sin troværdighed, er det ganske enkelt et klasseeksempel på, hvordan man ikke skal gøre. Det er muligt, at Skattestyrelsen havde en helt anden plan for, hvordan nyheden om flytningen skulle lanceres. Men punkt 1 i håndbogen om krisestyring er at handle hurtigt og stille sig til rådighed. Måske skulle Skattestyrelsen søge råd hos SAS' pressechef Kristoffer Meinert, som i parentes bemærket havde haft jobbet i en uges tid, da en vis reklamefilm blev lanceret.

Annonce