Annonce
Horsens

En million kroner til små børn med særlige behov

Børn med særlige behov får nu en million ekstra til at hjælpe dem med at forblive i de almene tilbud og fællesskabet. Arkivfoto: Morten Pape
I år har politikerne sat en million kroner af til cirka 10 børn, der har brug for lidt ekstra. Og i stedet for at samle børnene et sted skal pengene sikre, at børnene kan blive i det almindelige dagtilbuds-fællesskab.
Annonce

Horsens: Nu får en gruppe børn - cirka 10 - med særlige behov en hjælpende hånd. I budgettet for 2020 har politikerne i Horsens Kommune sat en million kroner af på tværs af vuggestuer, børnehaver og dagplejere. Børnene har brug for lidt ekstra hjælp, men skal stadig have deres plads der, hvor de bliver passet i dag.

Et visitationsudvalg bestående af dagtilbudschefen, chefen for Tværgående Enhed for Læring og faglige rådgivere, skal på baggrund af konkrete indstillinger fra dagtilbudslederne tage stilling til, præcis hvilke børn de ekstra midler skal gå til, og derfra skal pengene følge barnet, understreger formand for børne- og uddannelsesudvalget Lone Ørsted (S).

- Vi skal se på, hvad det enkelte barn har brug for. Det kan være ekstra hænder, afskærmning eller måske skal der købes noget særligt legetøj til barnet. Det afgørende er, at det bliver individuelle behov for hvert barn, som man får mulighed for at imødekomme, lyder det.

Vi skal se på, hvad det enkelte barn har brug for. Det kan være ekstra hænder, afskærmning eller måske skal der købes noget særligt legetøj til barnet. Det afgørende er, at det bliver individuelle behov for hvert barn, som man får mulighed for at imødekomme.

Lone Ørsted (S), formand for børne- og uddannelsesudvalget

Annonce

Skal fungere i fællesskabet

Målgruppen vil befinde sig i et felt mellem børnene i Horsens Kommunes specialinstitution Spiren og børnene i de almindelige dagtilbud. Det er børn, som har forskellige udfordringer, men også har gavn af at være i det lokale fællesskab tæt på hjemmet.

- Vi har truffet et valg om, at vi ikke vil flytte børnene, men lader dem blive i det tilbud, de allerede går i. Vi skal ikke samle dem et sted. De skal netop have støtte til at blive i det miljø, de er trygge i, understreger Lone Ørsted.

Det anslås, at det i Horsens kommune drejer som om cirka 10 børn, der hver vil blive tildelt 100.000 kroner til støtte. De kan få en lidt lettere hverdag, og det vil komme hele dagtilbuddet til gavn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce