Annonce
Erhverv

En million kroner skal forvandle kold lade til museums nye varme indgangsparti

Det er rummet her, der i dag bruges til udstilling og opbevaring af diverse landbrugsredskaber, der fremover skal udgøre Hjortsvang Museums nye indgangsparti og mødelokale. Foto: Mads Dalegaard
Hjortsvang Museum har længe savnet en bedre indgang og et større rum at samle gæster i til foredrag. Med hjælp fra bl.a. LAG, Norlys og Jelling Sparekasse ser stort ombygningsprojekt nu ud til at blive til virkelighed.

Hjortsvang: At forvandle hjørnet af en kold uisoleret lade fra 1909 til et varmt indbydende indgangsparti, museumsbutik, mødelokale,depot med mere virker som noget af en mundfuld.

Ikke desto mindre er det, hvad Hjortsvang Museum har i sinde at gøre, når de til efteråret tager hul på en gevaldig ombygning af den oprindelige museumsgård Vroldgård.

Det fortæller museumsleder Martin Holm. Han har det seneste år arbejdet på projektet, der omfatter gavlen af museets lade, som vender ud mod Bækvej, samt de to vognporte på hver sin side af hjørnet.

Annonce

Med en halv million i støtte fra LAG-midler, 200.000 kr. fra Norlys og 100.000 kr. fra Jelling Sparekasse, er Martin Holm nu sikker på, at drømmen bliver til virkelighed.

- Vores store ønske er at få et stort varmt rum på museet. Det giver os mulighed for at samle flere mennesker til foredrag og andre arrangementer, samt modtage større grupper af besøgende, f.eks skoleklasser eller besøgende fra plejehjem. Samtidig vil vi gerne have bedre faciliteter til at tage i mod gæster, mere tidssvarende kontorfaciliteter, bedre arkivarealer og arbejdspladser til museets lokalarkiv og infotek, fortæller Martin Holm.

Laves med frivilligt arbejde

Samlet set forventer han, at projektet kommer til at koste 1 til 1,2 millioner kroner, alt efter om man laver en etageadskillelse, så der bliver et opvarmet loftsrum, der kan bruges til arkiv.

Planen er i første omgang at nedrive den eksisterende gavl og opbygge en ny isoleret en af slagsen. Den aflukkede port, der i dag vender ud mod gaden, skal skiftes ud med glasparti, og det bliver samtidig den nye indgang til museet. Også porten på den anden side af hjørnet bliver udskiftet med glas.

Portene ind til gårdspladsen bliver udskiftet med glaspartier, der samtidig kommer til at fungere som indbrudssikring udenfor museets åbningstid. Foto: Mads Dalegaard

I hjørnet mellem de to porte bliver der indrettet butiksareal, kontor, mødelokale og pladser med it-udstyr, hvor man kan gå på opdagelse i museets lokalhistoriske infotek. Planen er, at der på sigt, når midlerne er til det, vil blive lavet en delvis etageadskillelse, så der kan laves et opvarmet loftsrum til museumsarkivet.

- Vi håber på at kunne gå i gang til efteråret. Meget skal laves med frivillig arbejdskraft, så det kommer nok til at tage et lille års tid, inden vi er færdige, lyder det fra Martin Holm.

Vi håber på at kunne gå i gang til efteråret. Meget skal laves med frivillig arbejdskraft, så det kommer nok til at tage et lille års tid, inden vi er færdige.

Martin Holm, museumsleder
Annonce

Hos Carl Ras kommer organisationens helbred i første række: Vi fejrer titlen som Danmarks næstbedste arbejdsplads langt mere end de finansielle resultater

Horsens For abonnenter

Politikerne lyttede til borgerne og forkastede forvaltningens oplæg: Der bliver plads til grønt område midt i Lund

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Borgere blev lovet cykelsti efter vejkollaps, men travlhed i vejafdelingen forsinker projektet

Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Hedensted

Buschauffør blev overfuset og slået: Politi leder efter gerningsmanden

AC Horsens For abonnenter

Transfervinduet nærmer sig for AC Horsens: Disse to spillere er på vippen og en ligner et sikkert køb

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: Havnedirektør forventer investeringer for flere hundrede millioner

Horsens

Flere end 600 til folkefest i Østerhåb: Nu er bydelens nye biodiverse legeplads indviet

Horsens For abonnenter

Seks måneders fængsel og udvisning: To mænd dømt for grov vold, tvang og trusler

Horsens For abonnenter

Premiere på madanmeldelser i Folkebladet: Fabelagtig flæsk og fritter der floppede

Hedensted

Unge tog ansvar, efter at møller skrev på Facebook: - Det er positivt, at nogen tør stå frem og stå ved, hvad de har gjort

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Horsens

Uopmærksom bilist udløste uheld med fem biler ved rundkørsel

Erhverv For abonnenter

For 24 år siden satte de sig et milliard-mål - nu har elektronikfirma med 185 ansatte i Horsens passeret magisk milepæl

Brædstrup

Udvalg siger ja til planer om 22 nye boliger: Det gjorde vi med et smil på læben, for det har byen arbejdet for i lang tid

Annonce