Annonce
Horsens

En milepæl på gågaden: Nu er Jessensgade åben

Nu kan man igen krydse Jessensgade, som i de seneste måneder har været delvis spærret af, mens gadens belægning er blevet skiftet. De gule betonblokke er stillet op for at sikre afdækning af de plantehuller, som endnu ikke er fyldt med vækster. De blandede prydtræer, der skal pynte i gadebilledet er dog på vej og kommer i jorden inden jul, siger Kristian Markvardt fra Buus Anlægsgartner A/S. Træerne, der plantes, er smalbladet sølvblad, sakhalinkirsebær og almindelig robinie. Foto: Morten Pape

Fredag kunne horsensianerne for første gang trave op og ned ad den ny belægning på Jessensgade.

Horsens: En lille milepæl i det enorme arbejde med at renovere Horsens' gågade-system blev fredag nået i Jessensgade.

Gadens brede midterstykke har siden august været spærret af, mens brolæggere fra firmaet Buus Anlægsgartner A/S , som står for den samlede gågaderenovering, har skiftet størstedelen af sten-belægningen.

Fredag morgen blev afspærringerne fjernet. Dermed kunne horsensianerne test-trave det nye underlag, der i de kommende år skal brede sig på hele strækningen fra Jessensgade i vest via Søndergade til Torvet i øst.

Ligesom i Jessensgade har vi i Søndergade mødt forståelse og konstruktive mennesker blandt butikker og naboer. Det er vi meget glade for.

Kristian Markvardt, projektleder Buus Anlægsgartner A/S
Belægningen på den ny gågade lægges i såkaldt tyskerforbandt. - Den nye belægning skal gerne gøre det lettere at komme frem - uanset om man går med rollator, klapvogn eller på høje hæle, har kommunens projektleder Lene Holmgaard tidligere forklaret. Foto: Morten Pape

Fest til foråret

Jessensgade kommer dog ikke til at genlyde af springende champagne-propper og poppende konfettibomber i anledning af fredagens åbning, forklarer Kristian Markvardt, som er projektansvarlig hos Buus Anlægsgartner A/S.

- Vi vil gerne fejre færdiggørelsen af etaperne i gågaderenoveringen, men vi mangler stadig at lægge sten langs facaderne i Jessensgade (som har været brugt til gangstier, mens midterstykket blev renoveret, red.). Det vil være klaret til foråret, og ved at vente med en markering til da kan vi forhåbentlig samtidig fejre, at vi til den tid også er færdige med den del af Søndergade, som vi er i gang med nu, forklarer Kristian Markvardt.

Ud over belægning langs husfacaderne i Jessensgade, mangler der beplantning i de store plantehuller, der stadig står tomme, konstaterer han.

- 3. december får vi leveret træer, og ugen efter går vi i gang med at plante dem, forklarer han om næste skridt i Jessensgade, hvor opgaven med at lægge nye sten langs facaderne begynder i uge 2 næste år.

Fredag morgen blev det igen muligt at spankulere op og ned ad Jessensgades midte. Jessensgade er den vestligste del af gågadesystemet, som får ny belægning. Forude venter halvandet år med byggeri i gadebilledet, før hele strækningen op til Torvet er færdigrenoveret. Foto: Morten Pape
Annonce

Ros til butikker og naboer

Der er dog lang vej, før der er lagt nye sten hele vejen fra Jessensgade til Torvet.

Hvis Buus Anlægsgartner A/S følger planen, er projektet færdigt i sommeren 2020. Det kræver tålmodighed og forståelse fra butiksindehavere og gågadens brugere, og den forståelse oplever Kristian Markvardt, at folk udviser. Også efter brolæggerne for en måned siden tog hul på renoveringen af selve Søndergade.

- Ligesom i Jessensgade har vi i Søndergade mødt forståelse og konstruktive mennesker blandt butikker og naboer. Det er vi meget glade for, skriver han i et infobrev til erhvervsdrivende og naboer, hvor han også bemærker, at belægningen på den del af Søndergade, der nu renoveres, vil begynde at tage i form inden jul.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

68-årig cykler sammen med to kammerater 3100 kilometer fra Nordkap til Gedved

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Sport

Anders fra Odder har vundet to kampe ved OL

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Horsens

Campingplads, hoteller og vandrehjem glæder sig over den spirende turisme: Det har eksploderet fuldstændig

Kultur For abonnenter

Nu skal det være slut med, at lastbiler så store som huse kører gennem den smalle gade

Odder

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Brædstrup

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Horsens

Ansat på plejecenter vågnede, da tyve puslede i garagen

Navne For abonnenter

Tvillinger kan ikke få nok af hinanden: Vores familier kan godt blive lidt trætte af det, når vi har været sammen fire aftener i træk

Sport

Anne-Marie Rindom fortsætter, hvor hun slap i søndags: Ligger på tredjepladsen

Annonce