Annonce
Erhverv

En mavepuster, en usædvanlig generalforsamling og en ny næstformand: Business Horsens er rustet til et nyt år

Fra Business Horsens kontor var formand Bo Ulsøe koblet op på Teams-mødet ligesom dirigent Poul Erik Andersen og direktør Anders Killmann Petersen. Desuden deltog godt 30 medlemmer fra hver sin skærm. Foto: Ingeborg Faurholt
Der var kampvalg til både bestyrelse og detailhandelsudvalg i Business Horsens, men coronaen tvang igen i år erhvervsforeningen til at finde nye veje til en generalforsamling.

Horsens: Det er trods alt en opgradering i forhold til sidste år.

Sådan konstaterede Business Horsens-formand Bo Ulsøe, da han tirsdag aften bød godt 30 medlemmer velkommen til generalforsamling - online.

For andet år i træk har coronaen spændt ben for fysisk samling i Business Horsens, som vanligt har trukket mere end et par hundrede medlemmer til årsmøde med kombination af generalforsamling og festligheder.

Annonce

Sidste år blev det i coronaens tegn til en yderst sparsom seance, da alene formand, dirigent og direktør - udstyret med en samling fuldmagter, der gjorde dem beslutningsdygtige - klarede paragrafferne i løbet af få minutter under åben himmel.

I år foregik generalforsamlingen via det digitale møde-univers Teams, hvor alle medlemmer var inviteret ind, og godt 30 benyttede sig af muligheden for at være med bag hver sin skærm.

Selvom formanden hilste opgraderingen i forhold til sidste år velkommen, lagde han samtidig ikke skjul på, at det også i år var en usædvanlig generalforsamling i mangel af bedre.

Fra mavepuster til nye veje

Herpå fremlagde formand Bo Ulsøe bestyrelsens beretning fra året, der gik.

- 2020 var lidt af en mavepuster for os alle, indledte han og berettede om et år præget af usikkerhed, forandringer, nedlukninger og spørgsmål, som ingen kunne svare på.

- Vores kontakt til jer medlemmer blev endnu vigtigere, og igennem året har vi derfor haft et vigtigt fokus: At lytte til jeres bekymringer, hjælpe, hvor vi kunne, og skubbe til hjælpepakker og aktiviteter i kommunen, sagde han.

En enkelt fysisk konference blev det til, da forsamlingsloftet stadig lød på 50, men ellers blev onlinemøder og webinarer en del af redskaberne til at mødes i Business Horsens, opsummerede Bo Ulsøe.

Han fremhævede, at coronaen skærpede fleksibiliteten i Business Horsens, hvor der blev afprøvet nye veje og udnyttet nye muligheder. Blandt andet i City Horsens, hvor en ny fælles salgs-platform så dagens lys. De årlige Inspire-priser blev også uddelt og fejret på alternativ vis midt i nedlukningen, og flere samarbejder med erhvervsråd i omkringliggende kommuner blev startet op i 2020, berettede formanden.

Annonce

Hold presset for tredje spor

Det er mange år siden, at trængslen på den østjyske del af E45 ikke har været en varm kartoffel i Business-bestyrelsens beretning, og den fik da også sin plads i år.

- Et markant og massivt pres samt et samarbejde med vores lokale folketingspolitikere, Dansk Industri og Horsens Kommune har endelig ført til det resultat, vi har ventet på længe, sagde Bo Ulsøe med henvisning til regeringens udspil med fokus på det tredje spor fra Skanderborg til Vejle.

- Men lad os nu sammen holde presset og sikre, at vi får det spor så hurtigt som muligt, fastslog han.

Samtidig plæderede han for ramper til at sprede trafikbelastningen.

Annonce

Kampvalg til to poster

Opkøb af erhvervsjord, store udvidelser samt tiltrækning af både virksomheder og arbejdskraft til Horsens-området fik også et par ord med på vejen.

En skærpet indsats for hjælp til iværksættere giver også bonus, oplyste Bo Ulsøe.

- Det er min overbevisning, at Business Horsens står rigtig godt gearet til fremtidens udfordringer, konkluderede han til slut.

Derpå kunne dirigent Poul Erik Andersen afsløre resultatet af årets valg til bestyrelsen.

Fire bestyrelsesmedlemmer var på valg. Dels formand Bo Ulsøe, Blunico A/S, samt Preben Borregaard, DKI Logistics A/S, som begge modtog genvalg.

Til gengæld valgte Kristian E. Justesen, Østbirk Bygningsindustri og Velterm Brædstrup, at takke af, og det samme gjorde Niels Valeur, VS Automatic. Det efterlod to ledige pladser i bestyrelsen, og til dem var tre nye kandidater i spil.

Annonce

Ny næstformand

Medlemmerne havde allerede inden aftenens online-møde afgivet skriftlige stemmer.

Peter Kellermann Brandorff, Board & Strategy, modtog ikke nok stemmer til at blive valgt ind.

Det gjorde til gengæld de to kandidater, der var indstillet af den siddende bestyrelse, nemlig Allan Laursen, Schur Pack, og Steen Klindt Ejlertsen, Human Trust.

I detailhandelsudvalget var tre medlemmer på valg, nemlig Martin Le Fevre, Hansen/Nissen, Annette Hviid, Hviid, og Anne-Mette Søe Paulsen, Eventyrsport. Alle tre var klar til en periode mere, men de blev udfordret af en fjerde kandidat, Heidi Gammelby fra NameIt. Det var dog de tre siddende medlemmer, der fik flest stemmer og dermed beholdt posterne.

Under en pause i den virtuelle generalforsamling havde de nyvalgte konstitueret sig. Dirigent Poul Erik Andersen kunne derpå meddele, at Bo Ulsøe fortsætter som formand, og at Anne-Mette Søe Paulsen er ny næstformand. Hun overtager posten fra Mette Frost, Femina Lingeri.

Anne-Mette Søe Paulsen er genvalgt til detailhandelsudvalget og træder samtidig ind som ny næstformand i Business Horsens. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce