Annonce
Horsens

En kvart million kroner til børnebasket i Horsens - og penge til andre lokale tiltag

Børnebasketball i Horsens er støttet med cirka en kvart million kroner fra TrygFonden i Region Midtjylland. Arkivfoto: Ritzau/Scanpix
BørneBasket for alle i Horsens er tildelt godt en kvart million kroner fra TrygFonden, og mange andre lokale foreninger er tilgodeset i uddeling af cirka 5,8 millioner kroner.

Horsens: TrygFondens regionale råd har doneret godt 5,8 millioner kroner til projekter, der skal fremme sikkerheden, sundheden og trivslen i Region Midtjylland, og en del af midlerne kommer lokale foreninger til gode.

Det skriver TrygFondens regionale råd i en pressemeddelelse.

I trivselspuljen på over tre millioner kroner har "BørneBasket for alle i Horsens" fået 255.000 kroner.

To tidligere elitebasketspillere, Anders Katholm og Sonny Madsen, står bag Børnebasket Horsens. Flere børn i alderen seks til 10 år skal have mulighed for at spille det lynhurtige spil, lyder en del af målsætningen for foreningen, der så dagens lys i foråret.

- Der skal være en klub forankret lokalt i alle dele af Horsens, har Anders Katholm tidligere sagt til Horsens Folkeblad.

Annonce

Lang liste

Mange andre har fået penge:

Erik Menved Spejderne i Horsens er tildelt 30.000 kroner til indkøb af nyt redningsudstyr, blandt andet redningsveste. Horsens Roklub har af samme pulje, som skal give øget sikkerhed i regionen, fået 17.925 kroner.

Triatlonmotionsklubben TRI8660 i Skandeborg er tildelt 20.625 kroner, mens Stouby Kajakfællesskab (7000 kroner) og Odder Svømmeklub (5050 kroner) også får penge.

Dagtilbuddet Stensballe/Børnehaven Væksthuset i Horsens modtager 4875 kroner til indkøb af cykelhjelme og andet sikkerhedsudstyr.

I puljen for sundhedsfremme har følgende lokale modtaget støtte til "øget sundhed i udvalgte grupper i regionen":

Vågetjenesten Odder, "Uddannelse til Vågetjenesten", 103.625 kroner.

Alzheimerforeningen i Østjylland, "Styrket indsats over for demente", 97.000 kroner.

Bostedet Hadruplund i Hundslund, "Uddanelsesdage 2019", 6200 kroner.

Følgende har modtaget støtte til førstehjælpsudstyr eller -udstyr:

Rask Mølle Idrætscenter og Østbirkhallen (hver 7500 kroner). Daginstitutionen Livets Børn i Gedved (7362 kroner).

Næste frist for ansøgning om støtte hos TrygFondens regionale råd i det midtjyske er 1. september 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny café slår dørene op i Horsens

Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Annonce