Annonce
Horsens

En kilden sag: Det mener læserne om navnet på Søndergades nye vandkunst

Vi har spurgt Horsens Folkeblads følgere på Facebook: Hvad synes du om navnet på Horsens' nye vandkunst på Søndergade? Illustrationen her var del af Horsens Kommunes udbudsmateriale og er altså ikke en nøjagtig gengivelse af af springvandet.
Annonce

Horsens: Søndergades kommende vandkunst får navnet ”Kilden”. Poetisk og en kærlig reference til byens traditionsrige forsamlingshus, der brændte 6. maj sidste år, lyder et par af begrundelserne.

Vi har spurgt Horsens Folkeblads følgere på Facebook: Hvad synes du om navnet?

Lene Rosenfeldt Hansen:

Jeg har været fraflyttet Horsens i 15 år og flytter nu .... HJEM! Jeg ville gerne have vist min mand Kilden, men minderne lever videre, og jeg husker skoleballerne og de mange lancierer, der er blevet danset der. Mit hjerte græd, da jeg hørte om branden, det var jo sådan en fin bygning. Synes navnet "Kilden" er en god idé.

Nanna Mosegaard, Horsens:

Jeg synes, det er synd. Jeg er bange for, at fokus vil blive flyttet fra en smuk, gammel og for mange betydningsfuld bygning, som vi desværre ikke har længere.

Jesper Centio Jønsson, Horsens:

Perfekt!

Ricco Gylden Jensen, Hedensted:

Jeg forstår udmærket referencen, men baseret på, at det er tale om vand, og noget der ganske selvsagt kunne betragtes som en kilde, er det da den værst mulige måde overhovedet at forsøge at mindes Kilden på. Med tiden vil denne reference fuldstændigt udvandes og mindet om Kilden, der brændte, være vasket helt bort. Dermed bliver navnet pludselig lidt tyndt og plat, samtidig med at ingen kan referere til bygningen Kilden, fordi det lille nye springvand har stjålet navnet... Valget bør revurderes!

Carsten Kjær, Horsens:

Navnet er genialt, og jeg ærgrer mig kun over, at jeg ikke selv fandt på det.

Celina Wickie Bejerholm, Horsens:

Kald den "Kilden den anden". Så kan folk bare sige Kilden, men ikke blive sure over navnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Odder

Gør noget: Gå en tur

Annonce