Annonce
Ikast-Brande

En hel by plages af kanonslag

Kanonslag og lignende former for kraftigt knaldfyrværkeri er både ulovligt og farligt, så politiet har flere gange været på patrulje i Ejstrupholm. Arkivfoto: Søren Gylling
Høje brag fra kraftige kanonslag forskrækker indbyggere i Ejstrupholm. Politiet er på jagt.
Annonce

Ejstrupholm: Kraftige kanonslag har i de senere dage været en regulær plage i Ejstrupholm. Mange indbyggere i byen har oplevet at blive terroriseret af de høje brag fra det kraftige skyts.

Forældre fortæller, at deres børn bliver forskrækkede, og hunde-ejere er bekymrede, da hundene bliver meget opskræmte og nervøse af eksplosionerne.

Landbetjent Viggo Nielsen understreger, at politiet er på skarpt udkik efter dem, der affyrer det ulovlige fyrværkeri.

- Vi vil meget gerne pågribe nogen på fersk gerning. Både det lokale politi, altså undertegnede, og patruljer fra Herning har været i Ejstrupholm flere gange om aftenen. Vi har en anelse om, hvor det kommer fra, men vi har ikke taget nogen endnu. Det er meget fyrværkeri i omløb, og det er kraftige kanonslag - det kan vi se på efterladenskaberne, siger Viggo Nielsen.Det er kraftige kanonslag - det kan vi se på efterladenskaberne.

Viggo Nielsen, landbetjent


- Det er usædvanligt tidligt, at der fyres skyts af. Men uanset datoen er det altid ulovligt med knaldfyrværkeri, så det er noget, vi ser ret stramt på. Hvis man har noget knaldfyrværkeri liggende, kan det anbefales, at man kommer af med det nu. Man kan aflevere det anonymt hos mig, siger landbetjenten, der har til huse i Nørre Snede.

Apropos Nørre Snede, så har der også været fyrværkeri-affyringer her, oplyser Viggo Nielsen. Men åbenbart ikke i samme omfang som i Ejstrupholm, hvor der kommer rigtig mange meldinger om eksplosioner.

Annonce

"Alle er pissetrætte af det"

Den lokale Facebook-gruppe flyder over med opslag fra forskrækkede og vrede borgere:

"Vores børn bliver bange når de går udenfor"... "Alle er pissetrætte af det"... "der er åbenbart nogle, der godt kan lide at forskrække andre", lyder nogle af kommentarerne.

Kraftige kanonslag er farlige og kan give voldsomme skader:

- Jeg vil opfordre til, at man tjekker på nettet og ser hvilke skader, fyrværkeri kan give. Man kan finde nogle meget illustrative billeder fra det virkelige liv, understreger landbetjent Viggo Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
HH Elite

Danskerne overraskede alt og alle

Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce