Annonce
Brædstrup

En grundkøber har meldt sig, men kommunen overvejer stadig ny udstykning

Bosætningskonsulent Mette Munk Lauritsen har allerede modtaget flere henvendelse omkring Keldhøj 2 i Nim, efter der kort før jul kom et skilt op ved udstykningen. Privatfoto: Sven Jørgensen

Et skilt ved Keldhøj 2 i Nim har lokket flere interesserede husbyggere frem, og helt konkret er et par parat til at købe nu, oplyser bosætningskonsulent i Horsens Kommune Mette Munk Lauritsen. Alligevel tøver kommunen med at byggemodne området.

Nim: Skal Horsens Kommune gå fuldt ind i projektet og byggemodne 10 parceller på Keldhøj 2 i Nim og tro på, at grundene bliver solgt, eller skal man gemme de sparsomme anlægskroner til mere sikre projekter?

Det dilemma tumler teknisk forvaltning med i øjeblikket.

For at teste interessen for at købe byggegrunde på Keldhøj 2 i Nim satte kommunen kort før jul et skilt op ved udstykningen, som ligger på et cirka to hektar stort område øst for det nuværende boligområde Keldhøj i Nim, og skiltet har allerede lokket kommende husbyggere frem, oplyser bosætningskonsulent Mette Munk Lauritsen i Horsens Kommune.

- Vi gjorde det for at tage temperaturen på, om vi skal byggemodne noget mere. Derfor var vi interesseret i at vide, om der kom nogle henvendelser ved at sætte skiltet op. Det har der heldigvis gjort. Vi har fået henvendelser fra flere interesserede, og helt konkret har vi et par, der gerne vil købe, siger Mette Munk Lauritsen.

Annonce

Vi er en kommune i vækst, og vi skal passe på vores anlægskroner. Vi begynder derfor kun på noget, hvis det giver god mening, og der er interesse.

Mette Munk Lauritsen, bosætningskonsulent Horsens Kommune
Det nye boligområde Keldhøj 2 ligger smukt ned til Nim Skov på Eslundvej i Nim. Kort: Horsens Kommune

Vækst presser anlægsbudget

Den ene køber er dog ikke nok til, at kommunen går i gang med byggemodningen. For at imødekomme den konkrete køber overvejer man derfor at splitte én af de ledige storparceller på Keldhøj 1 op i to, så køberen kan få sin grund med det samme. Samme taktik skal måske også bruges på de resterende tre storparcelgrunde.

- Der er allerede en lokalplan, så det er lige at gå til. Vi er en kommune i vækst, og vi skal passe på vores anlægskroner. Vi begynder derfor kun på noget, hvis det giver god mening, og der er interesse. I sidste ende er det dog en politisk beslutning, hvad der skal ske, siger Mette Munk Lauritsen.

Attraktivt for en investor

Horsens Kommune forsøgte sidste år at sætte udstykningen Keldhøj 2 i udbud i håb om, at en investor ville købe og bygge huse på grundene. Det endte uden resultat, men tanken om at få solgt grundene i en samlet handel er ikke opgivet endnu, oplyser bosætningskonsulenten.

- Området kunne måske stadig være en god idé for en investor, nu hvor Keldhøj næsten er bygget ud. Samtidig er der en butik på vej i Nim, hvilket gør byen mere attraktiv for folk, der skal bygge. Nim er en af de landsbyer i landet, som vækster allermest. Så der sker bestemt noget i Nim, siger Mette Munk Lauritsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce