Annonce
Horsens

En græsk måne-betvinger sniger sig ind i hendes ny sang

Litteratur inspirerer Lone Sloth Nielsen, som på sin ny sang tager afsæt i en gammel græsk fortælling. PR-foto: Frederik Lunde Angelo Jacobsen
Kom Vi Løber udsendte tidligere i år årets mest spillede nummer på P6 Beat. Nu er opfølgeren klar: "Bruger Ikke At Danse"
Annonce

Horsens: Lone Sloth Nielsens lyriske univers spænder vidt. Og hvis man var i tvivl, er musikerens seneste sang et lyt værd som bevis.

Fredag udsender Lone Sloth Nielsen som en del af indiepop-projektet Kom Vi Løber sin ny single "Bruger Ikke At Danse". Hun skyder nummeret af sted via det horsensianske pladeselskab Songcrafter Music, og i teksten er hun så at sige en tur ude i stjernetågerne.

"Bruger Ikke At Danse" er inspireret af en over 2000 år gammel fortælling om den græske kvinde Aglaoniké. En kvinde, som enten med viden eller trolddom kunne betvinge månen og kontrollere dens gang over himlen, fortæller hun.


... jeg lod hende gå med ind i min sangskrivning, hvor hun fik lov at sætte ord på oplevelsen af frit fald, når det står isnende klart for én, at universet derude eller en kold sten i lommen er fuldstændig ligeglade med, at vi elsker, drømmer, tvivler...

Lone Sloth Nielsen


- Sådan kvinde bruger derfor ikke at danse, men får himmellegemerne til at danse for sig forklarer sangskriveren, som tidligere var præst i Tønning, men nu er stoppet og dedikerer mere tid til sin musikerkarriere.

Annonce

Lod Aglaoniké gå med

- Aglaoniké-figuren dukkede op i en roman, jeg læste, hvor hun ligesom gik rundt både på og mellem linjerne som et billede på et menneske med stor tiltrækningskraft og magt, men også med et spor af mørke og kaos efter sig. Måske ikke, fordi hun vil det sådan, måske fordi det bare er sådan. Så jeg lod hende gå med ind i min sangskrivning, hvor hun fik lov at sætte ord på oplevelsen af frit fald, når det står isnende klart for én, at universet derude eller en kold sten i lommen er fuldstændig ligeglade med, at vi elsker, drømmer, tvivler, planlægger og skal dø en dag, forklarer hun om sangen.

Annonce

Mest spillede på P6 Beat

"Bruger Ikke At Danse" er ikke første gang, Kom Vi Løber sætter af i litteraturens verden.

Tidligere i år udkom sangen "Hendes Ansigt", der er Lone Sloth Nielsens fortolkning af Jørgen Leths digt "Det Ville Glæde Os".

Singlen har siden fået pæn opmærksomhed og er p.t. den mest spillede på P6 Beat i 2020, oplyser Songcrafter Music.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce