Annonce
Odder

En glædens dag på Rathlouskolen

Eleverne i 2. A laver perleplader, der skal pynte på skolens hegn, og så har de skrevet kort til deres bedsteforældre, som de har savnet længe. Foto: Anya Wissendorff
Elevrådet på Rathlouskolen har gjort meget for at bevare sammenholdet og fællesskabet under coronanedlukningen. Fredag kunne de så endelig glædes i fællesskab.

Odder: - Må vi lige komme ind?

Spørgsmålet kommer fra en gruppe børn i 10-årsalderen, der banker på skoleleder Dorte Halbergs kontordør.

Med sig har pigerne en stak gækkebreve, de selv har lavet.

- Det er glædens dag i dag. Det betyder, at vi skal glæde andre og være søde ved andre, så vi har lavet gækkebreve til lærere, pedellerne og børnene i vores venskabsklasse, forklarer en af pigerne fra 4. klasse på Rathlouskolen.

At det er glædens dag mærker man allerede ved ankomsten, hvor en port af farvestrålende balloner byder velkommen.

"Mod til at glæde" var fælles tema på Rathlouskolen fredag, og glæden startede allerede ved ankomsten. Foto: Anya Wissendorff

I skolegården danser en flok piger. En af dem er Anne Sophie Nieman Jensen fra 9.D.

Hun er formand for skolens elevråd og har været med til at planlægge glædens dag

- Det har været rigtig hårdt at være hjemme, men det er også hårdt at komme tilbage, så vi har prøvet at lave en dag, hvor det handler om at have det sjovt og glæde hinanden, siger elevrådsformanden.

Annonce

Fællesskab på afstand

Men det er ikke det eneste, elevrådet har gjort.

På Rathlouskolen arbejder man med at koncept, der hedder MOT, som handler at styrke unges robusthed, bevidsthed og mod – mod til at leve, mod til at vise omsorg og mod til at sige nej.

- For os i elevrådet handler MOT om sammenhold i klassen og på tværs, siger hun.

Det har elevrådet gjort hvad de kunne for at holde fast i - også mens alle var sendt hjem på hvert sit værelse og henvist til fællesskab på computerprogrammet Meet.

Det er blevet til bingoaftner, fælles lektielæsning eller bare hygge og fællesskab omkring musik eller andet.

- Vi har prøvet sprede glæde og ideer i nedlukningen, fordi det har været vigtigt for os, at vi ikke skulle føle os fremmede for hinanden, når vi kom tilbage til skolen, siger Anne Sophie Nieman Jensen.

Nogle af pigerne fra 9. D er i fuld gang med power dance i skolegården, for det bliver man glad i låget af. Midt i billedet set elevrådsformand Anne Sophie Nieman Jensen. Foto: Anya Wissendorff

Missionen ser ud til at være lykkedes.

- Jeg er dybt imponeret over, hvordan de har tacklet corona. Og eleverne har taget imod alle de initiativer, vi har taget for at imødegå isolation og forsøgt at fastholde nærvær og dialog, siger Dorte Halberg, der nok skal på jagt efter en større opslagstavle.

Rigtig mange elever har nemlig ønsket at glæde hende med gækkebreve og andre anerkendelser, som tak for at hun har åbnet skolen igen.

- Og jeg har allerede sørget for, at alle eleverne har fået et påskeæg, så det er ikke et problem, at der er navne på gækkebrevene, siger skolelederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce