Annonce
Horsens

En fitness-pioner i Horsens, en atletikmand i Vejle, en flittig formidler i Fredericia - og 18 andre:  Her er nekrologerne og mindeordene fra oktober

Ole Nees (til venstre) blev i 2017 hyldet med Årets Bojsen fra Horsens Folkeblads Fond for sin indsats i byen. Han døde 9. oktober som 69-årig. Arkivfoto: Lars Juul
Nedenfor har vi samlet links til de i alt 22 nekrologer og mindeord, vi bragte om 21 personer i vores dækningsområde i årets 10. måned.

Tilbageblik: Vi mærker stor interesse for de nekrologer og mindeord, vi bringer, hvilket er baggrunden for denne månedsoversigt for oktober 2021.

Oplever du selv den sorg at miste en kær og ønsker, at vi laver en nekrolog, er du altid velkommen til at kontakte navneredaktionen på navne@jyskemedier.dk eller 7627 2009.

Du er også velkommen til at skrive mindeord (i udgangspunktet på maksimalt 200 ord) og sende dem til navne@jyskemedier.dk - gerne med et foto af afdøde.

Annonce

Herunder følger oktobers nekrologer og mindeord om personer med tilknytning til Horsens Folkeblads, Vejle Amts Folkeblads og Fredericia Dagblads dækningsområde - klik på navnet for at komme frem til artiklen.

Afdøde fra Horsens-området

Ole Nees, Horsens, blev 69 år Han og hustruen Bente flyttede til Horsens i 1973, og efter at have arbejdet som frisør og kørende sælger af frisørartikler gik Ole Nees i 1988 ind i fitness-branchen. Han blev ansat i et træningscenter, som han overtog i 1993 og navngav FitNees, der siden blev til Fit & Sund.

Astor Bjørn Rühne, Rungsted, tidligere Horsens, blev 95 år Hans far, Gustav Bjørn Rühne, var manden bag dannelsen af Hoki, Horsens og Omegns Købmænds Indkøbsforening, senere Edeka Danmark A/S og nu en del af Reitangruppen, og Astor Bjørn Rühne endte selv som adm. direktør - en post, han beklædte i 1964-1988.

Juddy Hummelmose Nielsen, Horsens, blev 67 år Hun var i 45 år gift med Allan Nielsen, der skrev mindeord om hende.

Evan Pedersen, Horsens, blev 78 år Han blev som ung uddannet maskinarbejder og fik siden ansvar for kvalitetsudvikling hos Velux i Østbirk. Han engagerede sig i lokalsamfundet, bl.a. i skolenævn, sportsklub og Sct. Georgs Gilderne, fremgik det i mindeordene om ham.

Annonce

Afdøde fra Vejle-området

"Det meget høje niveau på sprint og mellemdistancerne er blevet synligt i klubbens statistik med indtil flere klubrekorder i masters", skriver Ove Lausten i mindeordene om Arne Jensen. Arkivfoto

Arne Johannes Jensen, Vejle, blev 84 år Han havde både som aktiv og som leder stor betydning for Vejle IF. Bl.a var han bestyrelsesformand i 1989-1991 og leder af klubbens masters-hold. Desuden var han i en årrække formand for Jysk Fynsk Atletikforbund og med i Dansk Atletik Forbunds bestyrelse.

Grethe Kjær, Bredsten, blev 71 år Hun voksede op i Horsens, dimitterede som lærer fra Gedved Seminarium i 1974 og arbejdede på Bredsten Skole frem til pensionen. Hun var hele familiens samlingspunkt, skrev Ulrik Baungaard i mindeordene om sin hustru.

Erik Osvald Nielsen, Gadbjerg, blev 98 år Han var skovfoged i Randbøl Statsskovdistrikt i 1957-1992. Fhv. skovrider Steffen Jørgensen, Randbøl, skrev mindeord om ham.

Kirstein Mølgaard døde 28. september på plejecentret Rosengården i Vejle som 95-årig. Arkivfoto

Kirstein Mølgaard, Vejle, tidligere Vonge, blev 95 år Han blev født på gården Lille Alsted ved Vonge, som han siden drev med sin hustru, indtil han blev 80 år. I 1961-1973 var han desuden sognefoged.

Anders Peter Nielsen, Børkop Han var med til at grundlægge Lions Klub i Børkop, og han gjorde en stor indsats for klubben gennem årene, bl.a. i forbindelse med klubbens loppemarkeder, fremgik det i mindeordene om ham.

Thea Schrøder Noe Bille, Vejle, blev 26 år Hun døde 24. juni 2019. Nekrologen fra oktober 2021 var en del af Vejle Amts Folkeblads "Til minde om"-serie.

Brian Lundvig, Thyregod, Give, blev 53 år Han var uddannet mekaniker og maskinist og arbejdede som ingeniør ved Siemens Gamesa. Han døde 15. juni 2021 efter en soloulykke i sin bil. Nekrologen var en del af Vejle Amts Folkeblads "Til minde om"-serie.

Asta Andersen, Jelling, blev 87 år Hun var boghandler og en markant personlighed i Jelling, hvor hun døde i 2002. Nekrologen fra oktober 2021 var en del af Vejle Amts Folkeblads "Til minde om"-serie.

Annonce

Afdøde fra Fredericia-området

Bent Schøsler, Fredericia, blev 74 år Hele sit liv boede han i Fredericia, hvor han var havnearbejder fra 1969 til 2006 og i en periode desuden formand for havnearbejderne. Familien var kernen i Bent Schøslers liv. Han efterlod hustru, to børn og fem børnebørn.

Kirsten Nylander Thomsen, Fredericia, blev 71 år Hun var i en årrække drivkraften i smørrebrødsforretningen Lucullus, hvor hun havde både sin datter og mor ved sin side.

Lene Booth Stengaard døde 26. september som 57-årig. Privatfoto

Lene Booth Stengaard, Skærbæk, Fredericia, blev 57 år I 1984 mødte hun en mand fra El Salvador i USA, hvor de blev gift. Siden flyttede de til Danmark, hvor deres tre børn blev født. Inden Fredericia blev basen, uddannede Lene Booth Stengaard sig til socialpædagog i Esbjerg.

Gerda Mathilde Thing, Fredericia, blev 95 år Hun og ægtefællen Herluf, som hun fejrede jernbryllup med i 2018, stod i 10 år for soldaterhjemmet i Fredericia. Senere var Gerda Thing bl.a. med til at starte den første genbrugsbutik i Fredericia.

Kamma Varming, Fredericia, blev 90 år Hun var lærer og lokalhistoriker og en flittig formidler. I 1958 flyttede hun til Fredericia med ægtefællen Kaj, da de begge havde fået job på Treldevejens Skole. I 1973 blev Kamma Varming souschef på Alléskolen i Fredericia. Senere var hun med til at etablere en af de første museumsskoletjenester i landet. Som pensionist var hun bl.a. formand for Vejle Amts Historiske Samfund og engageret i Trekantens Slægtsforsknings Forening og i opbygningen af Lokalhistorisk Arkiv for Fredericia og Omegn.

Annonce

Afdøde fra Hedensted-området

Florin Abaza efterlod sig sønnen David på ni år. Privatfoto

Florin Abaza, Ølsted, blev 42 år Han stammede fra Rumænien, hvor han blev uddannet veterinærsygeplejerske. Jobbet bragte ham i 2006 til Danmark, hvor han skiftede branche og endte hos Boligbeton i Løsning. Her mistede han livet efter en arbejdsulykke.

Svend Erik Jensen, Rask Mølle, blev 77 år Han arbejdede bl.a. som chauffør og varmemester og var et stort familiemenneske, der i næsten 60 år delte sit liv med Mary.

Hanne Jensen, Hedensted, blev 60 år Hun arbejdede en årrække i forvaltningen i Hedensted Kommune, hvor hun måtte stoppe pga. sklerose. I de sidste 10 år af sit liv drev hun Galleri Torup Kunst i Hedensted.

Annonce

Afdøde fra Odder-området

Forfatter og fhv. forstander Bjarne Nielsen Brovst døde 8. oktober som 74-årig. Arkivfoto: Martin Ravn

Bjarne Nielsen Brovst, Brovst, tidligere Rude, Odder, blev 74 år Forfatteren var i 27 år forstander på seniorhøjskolen Rude Strand Højskole ved Odder. Desuden skrev han talrige digte, noveller, romaner, historiske bøger og biografier.

Annonce

Afdøde fra Billund-området

Der var ingen nekrologer eller mindeord fra Billund og omegn i oktober.

Annonce

Afdøde fra Nr. Snede-området

Der var ingen nekrologer eller mindeord fra Nr. Snede og omegn i oktober.

Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Populært padelcenter solgt til stor svensk kæde: Vi har fået et tilbud, som vi ikke kunne sige nej til

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Horsens

Knap 10.000 folkeskolelever kan måske se frem til tidlig juleferie

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Horsens

Anna Sophia er danmarksmester i styrkeløft - men det er et helt andet løft, hun bliver hyldet for

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Ups - cyklist kørte over for rødt lys - så ikke lige politibilen i nærheden

Annonce