Annonce
Kultur

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Fra venstre er det Elanor Henriksen fra Horsens Orienteringsklub, Andreas Lagoni og Emma Henriksen fra FC Horsens og Søren Mortensen fra Horsens Kajakklub. Sammen med Sport Horsens' priser og legater fulgte Horsens Kommunes idrætspris. Fotos: Sport Horsens/Nicolai Skovgård
Årets talent i Horsens og Sport Horsens' tre unge legatmodtagere kunne denne gang ikke blive hyldet i Forum Horsens. Fælles for dem alle er evnen til at motivere og møde op med godt humør.

Horsens: Søren Mortensen er altid klar på at hjælpe, utroligt lydhør og kan skælde ud "på den gode måde". Emma Henriksen har let til smil og latter og er god til at lære fra sig.

Andreas Lagoni er målrettet, kompetent og altid klar på at blive en bedre træner. Elanor Henriksen er seriøs, fyldt med motivation og godt humør - og dobbelt danmarksmester i 2020.

Fælles for de fire navne her er, at de er unge horsensianske ildsjæle i deres respektive idrætsklubber. Og at de i sidste uge fik et ekstra skulderklap af Sport Horsens, der i år ikke kan uddele priser til et stort anlagt show i Forum Horsens og derfor gør det hos de forskellige modtagere.

Annonce

Enhver svigermors drøm

17-årige Søren Mortensen er træner i Horsens Kajakklub og modtager af et af Sport Horsens' tre legater til unge under 18 år.

Han er indstillet af Malene Jensen, der som leder af ungdomsholdet har kunnet se, hvordan han både kan vejlede og guide de 12-16-årige roere på vandet, men også lære dem om godt kammeratskab og være et godt forbillede.


Søren kan – som et af medlemmerne sagde – skælde ud "på den gode måde". Han hæver ikke stemmen, men vejleder og guider. Han møder altid til træning med godt humør.

Uddrag af Malene Jensens indstilling af Søren Mortensen


Hun kalder ham i indstillingen for enhver svigermors drøm og nævner også, at Søren Mikkelsen kan skælde ud "på den gode måde".

- Han møder op lige efter skole eller teoriundervisning, og ligegyldigt hvad kommer han glad og med lyst til at være der for børnene. Det er en blandet flok, men han er enormt god til at samle dem og få struktur på træningen, fortæller Malene Jensen, da hun er med til overrækkelsen af legatet ved kajakklubbens lokaler langs havnekajen ved Langelinie.

Annonce

Giver lidt igen

Den glade og stolte legatmodtager selv har sværere ved at pege på, hvad han præcist gør, som virker, men han tror, det mest væsentlige er, at han giver sin glæde videre og giver ungdomsroerne lyst til at komme til træning.

Smil på læben fra Søren Mortensen, da Sanna Bernhardt fra Sport Horsens overrækker legatet til ham og fortæller lidt om begrundelsen. Søren Mortensen har i corona-året blandt andet været med til at arrangere styrketræning-programmer, O-løb med poster alle mulige steder i Horsens og rundbold i et p-hus. Til dagligt går han på eux, der kombinerer håndværkerfag med en gymnasiel uddannelse. Han er i lære hos Tømrerfirmaet Mads Lauridsen. Foto: Nicolai Skovgård

Den lyst kan Søren Mortensen huske, at trænerne gav til ham, dengang han selv var en del af ungdomsholdet, og det er en af grundene til, han blev træner for de unge roere.

- Det er fedt at kunne følge med i, hvordan de udvikler og forbedrer sig. Men det er nok mest fordi, jeg selv har haft en masse gode oplevelser og nogle gode trænere. Det hjalp på min motivation, og nu vil jeg så gerne give lidt igen, siger han.

Annonce

Spillerne gør Andreas bedre

Emma Henriksen og Andreas Lagoni er jævnaldrende med Søren Mortensen og modtagere af det samme legat som ham. De er begge fodboldtrænere i FC Horsens, men ikke på det samme hold. Dog er de begge tilknyttet fodboldskolen ved siden af den almindelige træning.

Andreas Lagonis målmandstalent betyder, at han vogter buret for AC Horsens' U19-mandskab og går på Sportscollege Horsens som del af sin htx-uddannelse. Målmandsegenskaberne giver han videre på FC Horsens' point-træningshold, der er udvidet træning for 12-17-årige.

"Andreas synes, det fedeste ved fodboldskolen og til point-træning er at træne en masse fodboldglade børn og unge og at få feedback fra spillerne, så han selv kan gøre træningen bedre," lyder det i indstillingen fra klubben.

Annonce

Kan redde en dum dag

Alderen på børnene er noget yngre på det hold, Emma Henriksen træner. Det er de tre-fem-årige på Fantastisk Fodbold, som holdet hedder. Hun er mangeårig spiller i klubben og florerer på midtbanen på U18- og seniorholdet.

Andreas Lagoni og Emma Henriksen er ikke trænere på de samme hold, men de modtog legaterne samtidig, da Sport Horsens besøgte dem ved FC Horsens-klubhuset i sydbyen. De roses begge i indstillingen for deres tilgang til trænergerningen. Foto: Sport Horsens

"Emma har stor glæde ved at træne de små, og - som hun siger - så kan du have en træt, kedelig eller bare dum dag, men når du står på banen med spillerne, er der bare glæde, da de giver dig så mange smil og grin og bare har lyst til lære mere af dig," lyder det blandt andet i indstillingen fra FC Horsens.

Annonce

Dobbelt danmarksmester

Den sidste unge prismodtager er i en anden kategori. Elanor Henriksen fra Horsens Orienteringsklub modtager Årets Talent under 25 år, som kåres i samarbejde med Elitesport Horsens.

Elanor Henriksen er kåret til Årets Talent i Horsens af Sport Horsens og Elitesport Horsens. Fra sidstnævnte var eliteidrætskonsulent Søren Jochumsen med til overrækkelsen. Foto: Sport Horsens

Corona-året 2020 blev uden internationale konkurrencer, og foråret blev uden danske konkurrencer, men i sensommeren lykkedes det at afvikle tre danske mesterskaber, hvor Elanor Henriksen vandt to løb i henholdsvis sprint og langdistance. Hun var i 2020 udtaget til U18-landsholdet og er det igen i år.

"Elanor møder altid op til træning med godt humør og motivation for at træne og blive bedre. Elanor har en seriøs indstilling til sin sport og tager ansvar for egen træning," lyder det blandt andet i indstillingen af den unge orienteringsløber.

Annonce

Skulderklap efter hårdt år

Mens de tre legater blev givet onsdag af Sanna Bernhardt fra Sport Horsens, var Birgit Christensen fra selvsamme Sport Horsens og Søren Jochumsen fra Elitesport Horsens fredag forbi Horsens Orienteringsklub i Åbjergskoven for at overrække talentprisen til en glad modtager.

- Det er et skulderklap i en tid, hvor det indimellem kan være svært at bevare motivationen til de mange træningstimer. Det har været hårdt ikke at kunne være så meget sammen med mine klub- og landsholdskammerater på grund af corona, så jeg er meget glad for at blive kåret til Årets Talent, fortæller Elanor Henriksen, der trods alt ikke har mistet motivationen efter et hårdt corona-år.

- Jeg vil rigtig gerne blive en endnu dygtigere løber, og lægge mere på min udvikling. Jeg er meget motiveret for hele tiden at blive bedre, og jeg har nogle helt klare mål om fortsat at forblive omkring landsholdet. Målet er at komme med til det kommende EM, såfremt det bliver afholdt, fortæller hun.

Sport Horsens har også uddelt Horsens Folkeblads Idrætslederpris til Jacob Nikolajsen fra Horsens Sejlklub, og sidste pris - Sydbank Prisen til årets klub eller forening i Horsens - uddeles i uge ni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Se målet og den vilde jubel: AC Horsens tager sejren i sidste sekund

Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

Annonce