Annonce
Horsens

En dans på isen: Skøjtebanen åbner med disko-stemning

Skøjtebanen åbner fredag klokken 12, hvilket markeres med gratis leje af skøjter hele dagen samt mobildiskotek i de mørke timer fra 16 til 18. Arkivfoto: Lars Juul
Mobildiskotek med lys og julemusik sørger for festlig stemning, når skøjtebanen på Rådhustorvet åbner fredag.

Horsens: Vinteren nærmer sig med hastige skridt.

Dog er det ikke bidende koldt i disse dage, men derfor kan det alligevel godt blive nødvendigt at danse sig til varmen. Det kan man på fredag gøre til lyden af festlig julemusik, når skøjtebanen på Rådhustorvet åbner for den kommende vintersæson. Banen åbner klokken 12, og mellem 16 og 18 vil åbningsdagen blive markeret med lys og musik.

- Der kommer et mobildiskotek, som sætter farvet lys op og spiller en masse julemusik. Vi har rigtig mange børn og unge, der bruger skøjtebanen i løbet af vinteren, så vi tænkte, at det var passende at sparke sæsonen i gang med noget, der er målrettet dem, siger Anne-Mai Vig Mott, der er projektmedarbejder i Horsens Kommune for Mærk Byen.

Annonce

Vi har rigtig mange børn og unge, der bruger skøjtebanen i løbet af vinteren, så vi tænkte, at det var passende at sparke sæsonen i gang med noget, der er målrettet dem.

Anne-Mai Vig Mott, projektmedarbejder i Horsens Kommune for Mærk Byen.

Hellere varme end regn

Det er Mobildiskotek Organic, der står for lys og musik, hvilket ikke er så vejrafhængigt, men det er skøjtebanen til gengæld. Temperaturer på fem til 10 grader, som vi oplever i øjeblikket, bør dog ikke være et problem.

- Dem, der laver banen, går hver morgen og overrisler den med vand, som så fryser til, så den behøver ikke frost. Vi er ikke bekymrede for, at den ikke vil fryse til, og de her 5-10 grader bør ikke være et problem, siger Anne-Mai Vig Mott.

Regn kan være en større udfordring, men meldingen fra kommunen er også, at det kan koste lukkedage i løbet af sæsonen. Prognoserne fra DMI og TV 2 er i skrivende stund uenige om, hvorvidt der skal falde regn på åbningsdagen.

Lej eller medbring selv

Når skøjtebanen er åbnet, står den til fri afbenyttelse, og man må gerne medbringe egne skøjter. Derudover kan man ved skøjteudlejningen både leje et par eller få sine skøjter slebet - og man kan købe snacks og varme drikke.

Udlejningen har desuden en "hjælpe-sæl", som nybegyndere kan låne.

Skøjteudlejningen er åben fra 12 til 18 på hverdage og 10 til 17 i weekender samt i jule- og vinterferien. På helligdage er dog lukket, men banen kan stadig benyttes af dem, der selv har skøjter med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Stillads-ballade er kørt helt af sporet

Det er noget af en sag, Horsens-firmaet Dansk Boligbyg A/S er blevet en del af på Nørrebro i København. Et stort stillads blev væltet af arrige stilladsarbejdere i forbindelse med et byggeri på Lundtoftegade for et par dage siden, og ved samme lejlighed blev biler tippet på hovedet. Noget nær chokerende scener på dansk grund. Stilladsarbejderne påstår, at DS Byggeri, som er underentreprenør, ikke lever op til danske overenskomster. Dansk Boligbyg A/S har hovedentreprisen og valgte tirsdag at sende DS Byggeri-arbejderne hjem - med besked om, at de ikke vender tilbage. Det lyder som en klog beslutning, uanset hvad der er op og ned i en sag, der mest ligner aktioner fra "de gule veste" i Frankrig. De kommende dage må afgøre, om der rent faktisk er begået brud på overenskomsten, og om sikkerheden på arbejdspladsen har været utilstrækkelig, som 3F og de danske stilladsarbejdere anfører. Hvis målet for stilladsarbejderne var at skabe opmærksomhed, er de lykkedes til et 12-tal. Men metoderne er helt ude i hampen, også selv om der ligger mere principielle spørgsmål til grund. Konflikten har kørt i uger. Kønt var det heller ikke - på TV 2 tirsdag aften - at se en delvist anonym mand, som angiveligt var den ene af de to, der søndag aften blev overfaldet ved byggeriet. De ville med en videooptagelse dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen på Nørrebro. Hvis det er sandt, at de har fået bank for det, er det - også - helt utilstedeligt. Bliver voldsepisoderne så en sag for politiet? Næh, de overfaldne tør ikke anmelde sagen af frygt for repressalier - og fik på tv fagforenings-opbakning til at droppe en anmeldelse. Man må respektere beslutningen, men trist er den, for sammenkoblet med, at vrede stilladsarbejdere råber: "Når I angriber én af os, angriber I os alle", er vi ude i noget, vi hører fra rockere og andre, der har sat sig ud over det danske retssystem og selv handler konflikter af. Balladen skal hurtigst muligt nedtrappes - på dansk manér.

Annonce