Annonce
Østjylland

En colatur kan koste Champions League-billetten: Bakken Bears er indespærret på Cypern

Bakken Bears møder onsdag eftermiddag Hapoel Tel Aviv i Champions League-kvalifikationen. Arkivfoto: Axel Schütt
På trods af en masse coronaskabte udfordringer er Bakken Bears tilfredse med deres forberedelse til onsdagens vigtige Champions League-kvalifikationskamp. Også selvom de stadig ikke har set et sekund af deres israelske modstanders træningskampe.
Annonce

BASKETBALL: Det er et halvt år siden, at Bakken Bears senest spillede en gældende basketballkamp.

Det var i Hvideruslands hovedstad Minsk hvor århusianerne kvalificerede sig til den semifinale i FIBA Europe Cup, der endte med at blive aflyst.

Derfor har de seneste seks måneder kun ladet op til ét mål; at kvalificere sig til Champions League.

Den verdensomspændende coronavirus har gjort det besværligt at få spillet kvalifikationskampene, men arrangøren har banket en bobbel op på Cypern hvor det hele skal afgøres. Bears spiller onsdag og så igen fredag hvis de vinder over Hapoel Tel Aviv.

Og boblen er ikke for sjov. Samtlige spillere skal bære mundbind på det femstjernede hotel, de er indespærret på med mindre de sidder ned og spiser eller er på deres værelse.

De må ikke forladet hotellet med mindre de skal i træningshallen. Gør de det alligevel, bliver spilleren som minimum sendt hjem og muligvis også hele holdet.

Der er altså tale om en colatur, der nærmest ikke ville kunne gøres op i penge for basketballholdet.

- Der er ikke mange mennesker hernede, så det er egentlig ikke så galt som det måske lyder. Vi får god, varieret kost så dagene går slag i slag, beretter Bakkens sportsdirektør Michael Piloz fra Cyperns hovedstad Nicosia.


Det var en ambition for os at sende et signal om, at vi kunne være med på dette niveau. Og det fik vi gjort.

Michael Piloz, sportsdirektør Bakken Bears


Annonce

Hård kamp mod tysk mester

Rent sportsligt har Bakken Bears-delegationen ikke noget at beklage sig over.

Corona-situationen har mudret forberedelserne, men ikke kun til det værre.

- Jeg har aldrig oplevet en preseason hvor så mange ting har ændret sig. Vi fik blandt andet aflyst en tur til Letland. Men til gengæld har vi fået nogle aldre muligheder, blandt andet at møde den tyske mester Alba Berlin, der havde fået aflyst en anden træningskamp, fortæller Michael Piloz.

Århusianerne tabte snævert til EuroLeague-holdet, der hvert år kæmper med Europas allerbedste hold.

- Det var en ambition for os at sende et signal om, at vi kunne være med på dette niveau. Og det fik vi gjort. Og derudover var det vigtigt for os at få en kamp hvor vi blev presset til det yderste, fordi det kommer vi også til at blive onsdag.

Champions League-kvalifikation

Bakken Bears deltager i Champions League-kvalifikationen, der på grund af covid-19 afvikles på Cypern.

Onsdag møder danskerne Hapoel Tel Aviv fra Israel. Vinderen spiller fredag mod vinderen af Mons (Belgien) og Anwil (Polen) om en plads i gruppespillet i Champions League.

Kampene spilles uden tilskuere men kan streames her: https://www.cbftv.net/en-int/playerpage/227806

Annonce

Svær forberedelse

Blandt andet kampen mod tyskerne blev vist på internettet og derfor har onsdagens modstander Hapoel Tel Aviv kunne forberede sig på sin århusianske modstander.

Men den luksus har Bakken Bears ikke den anden vej. Israelernes træningskampe er blevet spillet i det skjulte, og det har en stor betydning i basketball hvor en stor del af forberedelserne til en kamp går på modstanderens taktik og vaner.

- Vores trænere har i stedet kigget på deres spillere fra tidligere sæsoner, men som hold må vi vente og se hvad de kommer med. Og så må vi indstille os på, at vi skal fokusere på dét, vi kan styre, nemlig os selv.

- På den måde er de bedre forberedt til kampen end vi er. Til gengæld har vi haft vores spillere til rådighed i længere tid end de har, siger Michael Piloz.

Bakken Bears' kamp mod Hapoel Tel Aviv spilles onsdag klokken 15.30 dansk tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

AC Horsens For abonnenter

Tankevækkende klø i Aarhus: Tre store problemer i AC Horsens

Annonce