Annonce
Horsens

En butik lukker og tre kommer til: Bytorv Horsens har fundet Tøjekspertens afløser

Det seneste år har der været mange ændringer i Bytorv Horsens, og den kommende tid vil der komme endnu flere, når især torvet her, men også resten af centret får en gennemgribende renovering. Kontrakterne er underskrevet for tre nye lejere, der kommer med modetøj, juice og donuts. Arkivfoto: Mette Mørk
B.young lukker butikken i Bytorv Horsens, og sammen med Tøjekspertens tomme lokaler giver det plads til modetøjskæden Kings & Queens. Ny donut-koncept og genoplivning af juicebaren er også på vej.
Annonce

Horsens: Der var ikke den store bekymring at spore hos Bytorv Horsens' ejere, da Tøjeksperten tidligere på året lukkede butikken med den gode udsigt til Søndergade. Beliggenheden var simpelthen for attraktiv til, at det kunne blive et problem at finde en ny.

Og nu er afløseren så også fundet. Modetøjskæden Kings & Queens, hvis primære målgruppe er unge mænd og kvinder i alderen 15-35 år, åbner sin 21. danske butik i Bytorv Horsens. Lokalerne bliver en smule større end Tøjekspertens.

- B.young lukker desværre sin butik, og sammen med Tøjeksperten erstatter vi det med næsten 700 kvadratmeter god mode til unge drenge og piger. Men det er ikke kun størrelsen, der betyder noget her. Det bliver en ankerbutik i centret, fordi Kings & Queens er en populær destination, der er efterspurgt hos kunderne, siger centerdirektør Anette Vestergaard.

Annonce

Henvendelser om Horsens

Kings & Queens fører mærker som Fila, Moss Copenhagen, Tommy Hilfiger og Calvin Klein, og kæden har flest butikker på Sjælland, men også seks i det jyske, heriblandt Kolding og Aarhus.

- Horsens er ét af de områder, hvor vi får flest henvendelser omkring åbning af Kings & Queens, og vi vurderer, at byens enormt positive udvikling giver basis for et stort multibrand koncept som Kings & Queens, siger direktør Carsten Plambæk i en pressemeddelelse.

Coronakrisen var hård ved Tøjeksperten, og det endte med at koste kædens butik i Horsens. Nu er der fundet en afløser. Arkivfoto: Søren E. Alwan

- Centret har fået nye ejere, og vi har stor tillid til, at de med deres erfaring og de investeringer, de foretager i centret, får etableret et godt og gennemarbejdet center med velfungerende butikker, tilføjer han med henvisning til Scandinavian Shopping Center Partners, der 15. august runder et år som ejere af Bytorv Horsens.

Annonce

Donutkæde starter i Horsens

Lige nu er bytorvet i gang med en gennemgribende renovering af centret, og inden for en måned udvides arbejdet, da man går i gang med at etablere gangbro over torvet og skifte noget af gulvet, ligesom der også laves nyt lys.

Op til efterårsferien skal det samt toiletter og indgangspartierne stå klar, og det skal - som minimum - to nye madsteder også.


Inden for fashion vil vi gerne udvide - og gerne mod det lidt yngre publikum. Det er også i samme tråd, at der kommer juice og donuts, så vi får mere bredde på og både rammer familierne og de unge.

Anette Vestergaard, centerdirektør i Bytorv Horsens


Det ene er Funky Donuts, der åbner sin første butik i Bytorv Horsens. Den får adresse i den tidligere hælebar.

- Vi er rigtig stolte over, at vi er det første sted, hvor Funky Donuts åbner. Det bliver rigtig spændende, og donuts er bare meget oppe i tiden lige nu, siger Anette Vestergaard.

Annonce

Juice med salat og bagels

Under rulletrapperne har der engang været juicebar, og sådan bliver det snart igen - dog i et udvidet og forbedret format.

- Det bliver lavet af nogle, der har nye tanker og planer, og det bliver ikke kun smoothies, men også tag selv-salatbar og bagels, så der kommer mere på tallerkenen.

- Vi arbejder tæt sammen i forhold til at lave noget med et andet udtryk end det tidligere, der var lidt gråt i gråt. Det får noget kant, så det ikke kommer til at gemme sig under rulletrappen, siger Anette Vestergaard.

Centerdirektør i Bytorv Horsens Anette Vestergaard har haft travlt med at forhandle og underskrive nye kontrakter det seneste år. Efter bytorvet fik nye ejere, er flere butikker blevet flyttet eller udvidet, mens andre er kommet til eller har sagt farvel. Samtidig er man i gang med at renovere og ombygge for 100 millioner kroner. Arkivfoto: Morten Pape

Juice- og salat-baren bliver med fokus på to-go, men der vil også komme siddepladser, fortæller centerdirektøren, der helt generelt kan mærke efterspørgsel på flere siddemuligheder.

Annonce

Bedre mix af butikker

Navnet på stedet og de nærmere planer kommer senere, men kontrakterne er underskrevet, og det er de sidste detaljer, der nu arbejdes på.

Overordnet set er mere fashion og mere mad nogle af de områder, hvor Bytorv Horsens gerne vil stå stærkere.

- Inden for fashion vil vi gerne udvide - og gerne mod det lidt yngre publikum. Det er også i samme tråd, at der kommer juice og donuts, så vi får mere bredde på og både rammer familierne og de unge. Vi kigger meget på, hvordan vi får mixet butikkerne, så vi har til alle, siger centerdirektøren.

Det er blandt andet belysningen og en ny gangbro, man begynder arbejdet med i august. Gangbroen skal lede kunderne over til H&M og Sport24, der begge har udvidet butikkerne. Dalle Valle og Cafe A har desuden meldt sin ankomst på første sal. Visualisering: Scandinavian Shopping Center Partners

Der er endnu ingen bestemt åbningsdato på de nye butikker, men de skulle gerne åbne senest op til efterårsferien, fortæller Anette Vestergaard.

B.young har sidste åbningsdag lørdag 15. august.

Når det indvendige er mere eller mindre klaret, vil Bytorv Horsens også gerne have nye facader. Det kræver dog politisk godkendelse først, og der afventer centret lige nu, hvordan det ender. Visualisering: Scandinavian Shopping Center Partners
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce