Annonce
Østjylland

Én blev anholdt i Horsens: Burger-røveri koster to mænd udvisning

En tidligere ansat blev af Retten i Aarhus idømt et års fængsel og udvisning, efter at han i juni 2018 begik røveri mod sin gamle arbejdsplads Burger Shack i Aarhus. Foto: Kim Haugaard/PR-foto

To mænd blev tirsdag idømt et års fængsel og udvisning efter røveri på Burger Shack i Aarhus sidste år.

AARHUS: En 26-årig syrisk mand står over for et års fængsel og udvisning, efter at han i juni sidste år begik røveri mod sin tidligere arbejdsgiver Burger Shack i Aarhus.

Dommen mod ham faldt i Retten i Aarhus tirsdag, hvor en 25-årig syrisk mand også blev dømt for røveriet og fik samme dom som sin ven.

Røveriet fandt sted 17. juni kl. 21.45, hvor de to mænd ifølge dommen kom ind på Burger Shack i Frederiksgade, mens en tredje endnu ukendt gerningsmand holdt vagt udenfor restauranten.

En 34-årig medarbejder, der gik og gjorde rent, blev tvunget ned på gulvet af mændene. Den 25-årige mand holdt medarbejderen hårdt fast, mens den 26-årige brød kasseapparatet op og tog omkring 16.000 kroner i kontanter.

Bagefter slog den 26-årige den 34-årige medarbejder med knytnæve i skridtet, inden begge gerningsmænd løb ud af restauranten med udbyttet og forsvandt fra stedet sammen med den tredje gerningsmand.

Genkendt på video

Hele episoden blev optaget af et overvågningskamera på stedet, og den 26-årige mand blev genkendt som en tidligere medarbejder i restauranten. Den 25-årige blev genkendt som en af hans venner.

I første omgang lykkedes det ikke politiet at finde de to gerningsmænd, men i juli blev den 25-årige anholdt på en adresse i Horsens i forbindelse med en ransagning. Efter at have været efterlyst gennem længere tid meldte den 26-årige sig på politigården i Aarhus i september.

I retten erkendte begge, at de havde været på stedet og taget penge fra kassen, men forklarede, at det var sket i selvtægt, da restauranten skyldte den 26-årige penge.

- Restaurantejeren afviste i retten, at han skulle skylde den 26-årige penge, og retten valgte da også at dømme begge for røveri. Der er tale om et groft røveri, hvor de overfalder en sagesløs medarbejder på stedet, hvilket var godt dokumenteret gennem videoovervågningen, og derfor valgte retten at følge min påstand om en straf på et års fængsel og udvisning, udtaler anklagerfuldmægtig Morten Dahm-Hansen i en pressemeddelelse.

Flere lovovertrædelser

Ud over røveriet i juni blev den 25-årige også dømt for i september at have spyttet på en medarbejder på Retspsykiatrisk Afdeling.

Herudover blev han dømt for ulovlig våbenbesiddelse og flere overtrædelser af færdselsloven. Den 26-årige blev desuden dømt for et indbrud i en villa i Nordsjælland i september.

Den 26-årige ankede, og den 25-årige modtog dommen. Begge sidder fortsat varetægtsfængslet efter dom, oplyser Østjyllands Politi.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce