Annonce
Læserbrev

En blandet boligmasse har været helt afgørende for SF's holdning til boligudviklingen i Horsens

Personligt kunne jeg godt tænke mig, at vi fremadrettet får større fokus på bæredygtighed i byggeriet, når vi udvikler vores kommune. Men det er også vigtigt for mig som socialist, at vi sikrer en byudvikling med plads til alle slags mennesker.
Annonce

Læserbrev: Der har i de seneste uger været en livlig debat om byggeri og byudvikling i Horsens.

Bl.a. beskriver Venstres Martin Ravn (i Horsens Folkeblad 12. januar) det nye byggeri på Lilli Gyldenkildes Torv som en kommende "ghetto".

Godt nok har Martin Ravn selv været med til at godkende det byggeprojekt, som han nu hælder en verbal skidtspand ud over.

Godt nok er byggeriet slet ikke færdigt, før Martin Ravn er klar til at afsige sin endegyldige dom.

Og godt nok kan byggeriet på Lilli Gyldenkildes Torv aldrig nogensinde blive en "ghetto" i ordets egentlige forstand, hvilket Martin Ravn da også åbent erkender i samme ombæring, som han uddeler stemplet.

Der bygges meget i Horsens Kommune i disse år. Intet sted er dette mere synligt end i Horsens' midtby.

Ikke kun på Lilli Gyldenkildes Torv, men også på havneområdet skyder en blanding af boligtyper og byggerier i øjeblikket op.

Og netop dette - en blandet boligmasse - har været helt afgørende for SF's holdning til boligudviklingen i Horsens. Vi skal netop for at undgå ghettodannelse bygge, så vi blander erhvervslejemål, ejerlejligheder og forholdsvis billige, almene lejeboliger.

Det kræver ikke det store at se, at meget af det nybyggeri, man ser i Horsens og alle andre steder, hvor der er gang i byudviklingen, ligner hinanden. Dette gælder også de byer/kommuner, som Aarhus, hvor der er ansat en stadsarkitekt.

Der er tale om "kasseformede" byggerier med en betonkonstruktion, der ofte beklædes med tegl.

Det er ikke dybt originalt byggeri, men rationelt byggeri med god indvendig indretning, der kan bygges til en pris, hvor også de almene boligselskaber kan være med.

Kunne der være bygget på en anden måde? Givetvis.

Kunne der have været bygget på en anden måde, men samtidig til en pris, der sikrer en blandet boligmasse? Sandsynligvis ikke.

Personligt kunne jeg godt tænke mig, at vi fremadrettet får større fokus på bæredygtighed i byggeriet, når vi udvikler vores kommune.

Men det er også vigtigt for mig som socialist, at vi sikrer en byudvikling med plads til alle slags mennesker.

For en mangfoldig boligmasse er et af vores bedste våben i kampen mod ulighed. Og den pointe må ikke blive glemt, når vi udvikler fremtidens kommune.

Paw Amdisen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Horsens

Weekendens corona-tal i Horsens: Det går den rigtige vej

Annonce