Annonce
Sport

En besynderlig håndboldkamp: HH-kvinder fik modstand af tapre fynboer

Marie-Louise Sundgaard var den store spiller med ni mål mod DHG, de fleste på hurtige opløb. Her scorer hun et af de ni mål. Foto: Michael Just.

Dalum/Hjallese rejste sig mod HH og gav 259 tilskuere en besynderlig håndboldkamp.

Horsens: Målet er oprykning for Horsens HK's 1. divisionskvinder, og HH lignede et hold på march mod ligaen i den seneste kamp, sejren på 20 mål over AGF.

Derfor troede de 259 tilskuere på en ny opvisning mod oprykkerne fra Dalum/Hjallese, da HH bragte sig foran 5-0 på fem minutter.

De havde imidlertid gjort regning uden de fynske gæster.

Det var eminent trænerarbejde, da Dalum/Hjallese tog timeout og fik stoppet HH-maskinen, bl.a. ved at skifte målmand.

HH brændte alt på Cecilie Hansen, der også reddede et kanonskud fra Sofie Fynbo med hovedet.

DHG kom ikke bare tilbage. De gik til pausen med en føring på 9-8.

HH havde dog de største profiler og de bedste skytter. I pausen fik HH-træner Henrik Okkerstrøm sat tingene på plads. HH holdt tempoet oppe, fik skabt chancerne og var mere træfsikker efter pausen.

På 10 minutter havde HH bragte sig foran 15-11, og sejren blev på 27-18.

Der var dog grus i maskineriet undervejs.

Da DHG-keeperen havde sin allerbedste periode, var Marie Louise Sundgaard med nummer 69 på ryggen på højre fløj alene om at kunne ramme skiven. Hun stormede gennem det fynske forsvar og kvitterede med ni mål.

Sofie Fynbo blev i anden halvleg sat til at spille forsvar og skifte med Amalie Wichmann, når HH kom i angreb. Hendes eneste mulighed for at komme med i angrebet var hurtige opløb, og det satte ekstra fut i Horsens-pigen til at få gang i kontraerne.

Det var en anderledes håndboldkamp, men HH endte med en komfortabel sejr og en sikker førsteplads som eneste hold med maksimumpoint.

- Problemet var de brændte chancer fra det 10. til det 30. minut, men vi fik sat tingene på plads i pausen, sagde HH-træner Henrik Okkerstrøm. Nu venter sæsonens hårdeste kamp ude mod Sønderjyske. Det er den eneste kamp, hvor vi ikke er favorit.

Nanna Daugaard, tidligere HH-spiller, var med hos Dalum/Hjallese og havde en halv snes fans med i sin fanklub med venner og familie.

- Det var sjovt at møde min gamle klub, men der er skiftet meget ud på HH-holdet, så der var kun tre spillere og træneren tilbage fra dengang, jeg spillede i HH, sagde Nanna Daugaard, der er flyttet til Odense for at uddanne sig til fysioterapeut.

DHG's anden tidligere HH-spiller Pernille Rasmussen er på rejse til Taiwan, men vender hjem til returkampen mod HH.

Annonce

HH-DHF 27-18 (8-9)

1. division, kvinder

Mål for HH: Marie Louise Sundgaard 9, Sofie Fynbo 3, Laura Nørgaard 3, Kathrin Kubicki 3, Emily Baunsgaard 2, Amalie Wichmann 2, Camilla Madsen 2, Amanda Brogaard 2, Steinunn Hansdottir 1.

Mål for DHG: Maria Borg 4, Caroline Toft 2, Frida Damgaard 2, Liesa Enzi 2, Sandra Hansen 2, Nanna Daugaard 1, Edita Nukovic 1, Camilla Rugtved 1, Simone Dupont 1, Marie Talbro 1, Benedicte Astrup Madsen 1.

Stillinger undervejs: 5-0, 6-5, 7-7, 8-9, 11-9, 13-10, 19-11, 22-14, 25-16, 27-18.

Tilskuere: 259

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce