Annonce
Hedensted

Plejehjem har fået en særlig cykel: Ellen på 86 år fik den første tur

Beboeren Ellen Jensen fik den officielle indvielsestur på cyklen. Niels Jensen trådte i pedalerne. Han fik ideen til cyklen og er aktiv i foreningen Det Gode Liv på Kildevældet. Foto: Emil Fibiger
Plejehjemsbeboere i kørestol kan nu komme med ud på cykelture i Hornsyld og omegn.

Hornsyld: - Man får lys og luft - luft i håret, du. Og man møder så mange mennesker.

86-årige Ellen Jensen var tilpas torsdag eftermiddag efter at have været passager på en kortere cykeltur.

Turen var den første på en ny og særlig cykel, Kildevældet Plejehjem i Hornsyld har fået.

Cyklen er batteridrevet og har et lad med forskellige foranstaltninger, så mennesker i kørestole nemt og sikkert kan komme med ud på cykeltur. Dermed adskiller den sig fra plejehjemmets to såkaldte duocykler, der ikke duer til kørestole.

Cyklen blev fejret med taler og kaffebord på plejehjemmet, hvor både beboere og pårørende var samlet.

Det er foreningen Det Gode Liv på Kildevældet, der har fået ideen til cyklen, samlet penge ind til den og købt den.

- Vi gjorde det, indledte formand Kirsten Madsen begejstret sin tale og fortsatte:

- Niels (Jensen, frivillig, red.) kom med ideen sidste efterår. Vi gik hver især og grundede lidt over det over vinteren. Så kom foråret, og vi begyndte at arbejde mere seriøst med det. Niels begyndte at indhente tilbud, og vi begyndte at søge fonde.

Annonce

En god oplevelse

Cyklen har kostet 65.000 kroner. Pengene til den og en forsikring er kommet i hus takket være støtte fra fonde såvel som beboere på Kildevældet og borgere i byen.

Inden købet af cyklen fik plejehjemmet en model på prøve i en uge. Svend Kloster fra Juelsminde benyttede lejligheden til at tage sin mor med cykeltur til Bjerre Kro og Vrigsted.

- Det var en positiv oplevelse. Det er anden måde at være sammen på. Man får frisk luft og oplever noget, sagde han til avisen ved torsdagens indvielse.

Personalet på Kildevældet glæder sig over cyklen på beboernes vegne.

- Der er rigtig mange af dem i kørestole, der har efterspurgt cykelture. Jeg er sikker på, den kommer fint i gang, sagde Mona Markussen, eventmedarbejder.

Cyklen har fået navnet Jacob på forslag af Jørn Hansen, der er frivillig på plejehjemmet. Begrundelsen er, at Rasmus Jacobsens Fond har doneret penge til cyklen og ofte støttet op om andre lokale projekter også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt ved McDonald's og Jem & Fix: Politiet havde fået tip om udlejningsbil

Annonce