Annonce
Erhverv

Elite Miljø vandt fornem pris for socialt ansvar

Birgit Andersen fra Ikast var en af de første, der kom i ordinært arbejde hos Elite Miljø efter hun havde været i et forløb i træningscentret. Arkivfoto/Privat

Det blev Elite Miljø fra Horsens, der tirsdag løb med CSR People Prize 2017 for større virksomheder. Prisen gives for socialt ansvar i særlig grad, bl.a. på baggrund af et projekt i samarbejde med Ikast-Brande Kommune.

Annonce

Horsens: Rengøringsselskabet Elite Miljø fra Horsens har vundet CSR People Prize 2017 i kategorien for virksomheder med flere end 100 medarbejdere.

Prisen gives for at tage et særligt socialt ansvar.

Det er i høj grad et nyskabende samarbejde med bl.a. Ikast-Brande Kommune, som gjorde Elite Miljø til vinder af prisen, lyder det i en pressemeddelelse fra Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, der står bag prisen og har uddelt den hvert år siden 1999.

Det belønnede samarbejde går ud på, at kommunen kombinerer udbud af rengøringsopgaver med job til langtidsledige, mens Elite Miljø forpligter sig til at tage imod 15 langtidsledige i et kombineret praktik- og opkvalificeringsforløb. Elite Miljø lover job til de personer, der gennemfører forløbet.

På ti måneder har syv gennemført forløbet og er kommet i job, og hver gang én kommer i job, tager Elite Miljø en ny praktikant ind.

- Elite Miljø viser, at det kan lade sig gøre at skabe en god forretningsmodel, samtidig med at man giver mennesker på kanten af arbejdsmarkedet en hjælpende hånd, lyder det bl.a. i juryens begrundelse.

Annette Vindstrup Jensen, regionsdirektør i Elite Miljø, fortæller i pressemeddelelsen, at modellen også er en værdifuld rekrutteringskanal for virksomheden.

- For når vi ser ti år frem, kan vi se, at vi ikke kan hente de medarbejdere, vi har brug for, ad de traditionelle kanaler. Men her får vi loyale, specialiserede medarbejdere.

Foruden samarbejdet med Ikast-Brande Kommune tager Elite Miljø socialt ansvar på andre områder. Bl.a. er der stærkt fokus på fastholdelse, trivsel og forebyggelse af sygefravær. Virksomheden arbejder desuden med inklusion af bl.a. flygtninge, og Elite Miljø har allerede taget FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling ind som en del af forretningen.

CSR-prisen blev overrakt tirsdag af prins Joachim ved en konference i Industriens Hus i København. Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia vandt i kategorien for virksomheder med færre end 100 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce