Annonce
Hedensted

Elias og Merete har malet næsten hele livet - nu åbner de galleri i Stouby

Elias Nielsen på 77 år og Merete Falk på 75 år åbner et galleri med deres malerier ved deres hjem i Stouby, hvor de begge har hver deres atelier. De har begge malet næsten hele deres liv, men for 11 år siden valgte Merete Falk at starte på kunstakademiet i Aarhus, hvor hun fik øjnene op for oliemaling. Foto: Michael Svenningsen

Fredag 14. september åbner kunstnerparret Elias Nielsen og Merete Falk et galleri ved hjemmet i Stouby, hvor de udstiller ca. 40 af deres malerier.

Stouby: På væggene i hjemmet i hænger malerier af klovne, heste, landskaber og blomster. Nuancerne er mange, og det samme er farverne.

Kunstnerne bag malerierne er ægteparret Elias Nielsen på 77 år og 75-årige Merete Falk, som har kendt hinanden i 60 år. Begge har malet næstn hele deres liv og udstillet forskellige steder, bl.a. i 15 år ved deres kunstudstilling på deres gård i Sønderjylland, da de boede der.

Fredag 14. september åbner de deres galleri "Galleri Merete og Elias" ved hjemmet på Rosenvoldvej 15 i Stouby, hvor de udstiller omkring 40 af deres egne malerier. De glæder sig til at vise deres kunst frem for folk og få en snak med dem.

- Det bliver lidt sjovt for os, og jeg tror, at det er sundt at få en dialog med publikum. Det giver meget, når mennesker kan møde kunstneren bag et maleri, da de får tankerne bag med, siger Elias Nielsen, der har malet flere 100 malerier gennem tiden.

Annonce
Elias Nielsen maler alt muligt, men er specielt fascineret af at male klovne. Hvorfor kan han ikke give et entydigt svar på, men der har alligevel været nogle oplevelser, som har sat sig: - Jeg er vokset op på Østerbro, hvor der bl.a. var gøgl i Fælledparken 1. maj, og jeg var ofte i Cirkus Arena, hvor der var den her klovn, som stod ved indgangen og trykkede folk i hånden. Jeg var jo ikke så gammel, så det har nok gjort et voldsomt indtryk på mig og har fascineret mig dybt siden, fortæller Elias Nielsen. Foto: Michael Svenningsen

Penslen styrer

Ægteparrets malerier er vidt forskellige. Elias Nielsen har en fascination af klovne, som også afspejler sig i mange af hans malerier, mens Merete Falk ofte lader penslen styre, når hun maler.

- Når jeg begynder, er det ikke altid, at jeg ved, hvad jeg er i gang med at male. Men jeg bliver tit ubevidst inspireret af f.eks. begivenheder eller ting, der er sket i verden, og der kan gå en eller to måneder, før jeg opdager, hvad maleriet betyder, fortæller Merete Falk, der maler omkring fem malerier om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce