Annonce
Odder

Elever underviste elever: Gymnasium har fokus på digital trivsel

Eleverne på Odder Gymnasium overtog mandag undervisningen i digital trivsel. Gymnasiets uddannelsesleder, Rasmus Pöckel, mener, at fokus på digital trivsel er vigtig for eleverne. Arkivfoto

Alle 1.g-elever på Odder Gymnasium blev mandag undervist i digital trivsel, men det var ikke deres lærere, der tog sig af undervisning og klassediskussion.

Odder: Samtlige 1.g-elever på Odder Gymnasium fik mandag undervisning i digital trivsel. Men noget var ikke, som det normalt ville være.

Lærerne var for en stund sat uden for døren, og eleverne havde overtaget undervisningen i klasserne. Eleverne skulle ud fra undervisningsmateriale fra Sex og Samfund, som bliver testet på Odder Gymnasium, styre en klassedebat, som tog afsæt i spørgsmål omkring deling af krænkende indhold på sociale medier.

Eleverne skulle blandt andet, ud fra en case om en elev, der havde fået delt et privat billede, forsøge at sætte sig i forskellige parters sted. For hvad stiller man op, hvis man selv får delt et billede, hvad gør man, hvis man har delt andres private indhold og hvordan bør gymnasiet agerer i sådanne krænkelsessager?

Alt sammen aktuelle emner og en virkelighed, som eleverne dagligt må forhold sig til. Blandt andet derfor var det eleverne, der styrede undervisningen.

- Der er rigtig mange eksempler på, at vi som voksne gerne vil undervise og lærer eleverne om, hvordan de skal gebærde sig i det miljø, de selv er en del af. Erfaringer viser, at det ikke virker særlig godt, og det virker meget utroværdigt. Det kan godt komme til at virke som en løftet pegefinger, siger Rasmus Pöckel, uddannelsesleder på Odder Gymnasium.

Når man ser på statistikker, så er det helt klart det her, der fylder mest i de udfordringer, som unge mennesker har. De har svært ved at gå til deres forældre med nogle af de her ting. Der tror jeg, at vi som gymnasium virkelig kan udfylde en vigtig og væsentlig rolle.

Rasmus Pöckel, uddannelsesleder Odder Gymnasium

Trivsel er afgørende

Odder Gymnasium har stor fokus på, at eleverne trives, så de kan lære så meget som muligt, og det er digital trivsel en del af, siger Rasmus Pöckel. Han har også selv holdt oplæg for eleverne om emnet, og han håber, at de har fået noget med sig.

- Når man ser på statistikker, så er det helt klart det her, der fylder mest i de udfordringer, som unge mennesker har. De har svært ved at gå til deres forældre med nogle af de her ting. Der tror jeg, at vi som gymnasium virkelig kan udfylde en vigtig og væsentlig rolle, siger han.

- Vi skal skabe en opmærksomhed omkring, at vi skal ændre en kultur, og at vi som skole kan understøtte det. Det vil vi enormt gerne.

Rasmus Pöckel mener, at det er vigtigt, at Odder Gymnasium ikke først reagerer, hvis en sag om deling af krænkende indhold kommer, men at gymnasiet på forhånd har klædt eleverne på.

- Det er rigtig vigtigt, at vi har en beredskabsplan. At vi har prioriteret det her inden, så vi skaber en tryghed for de unge mennesker, siger han.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Vejdirektoratet ser intet behov for ny omfartsvej: Men den er alligevel nødvendig, vurderer kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ny øverste chef for 7000 kommunalt ansatte i Horsens: Charlotte Lyrskov udnævnt til ny kommunaldirektør

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Erhverv

Første af sin art i Danmark: Nu er byggeriet af kollegium for håndværkere i gang på godsbanearealet

Podcast

Togbroen over Vejlefjord spøger stadig hos Else og John: - Om natten vil det blive helt forfærdeligt for os

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Partiformand var med til at skyde Venstres valgkamp i gang: Ravn vil sætte en stopper for beskidt spildevand, der havner i fjorden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Navne

Malene fra Horsens bliver ny chef for bibliotekerne og Borgerservice i Billund

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Horsens

Vil du blive klogere på kandidaterne, inden du sætter dit kryds? Her er overblikket over de lokale vælgermøder

Annonce