Annonce
Horsens

Elever plantede 2000 træer til Horsens' nye bypark

Roza Adile Demir (tv) og Daria Pop (th) fra 6.b på Dagnæsskolen er med til at plante træer sammen med Horsens Kommune i Bakkelunden. Foto: Morten Pape
Onsdag var elever fra Dagnæsskolen med til at plante 2000 træer i den nye park Bakkelunden i Horsens. Projektet skal give børnene en større følelse af ejerskab over området, som de i fremtiden kan bruge både i undervisningen og fritiden.

Horsens: - Hvor dybt skal jeg grave? Det bliver hårdere og hårdere, lyder det fra Roza Adile Demir, mens hun skovler endnu en bunke jord op hullet, hvor et nyt træ skal plantes.

Onsdag er skolelever fra 5. og 6. klasse på Dagnæsskolen mødt op i regnjakker og gummistøvler i Bakkelunden i Horsens, hvor man er i gang med slutspurten i at omdanne den tidligere losseplads på Bjerrevej til en ny grøn bypark. Inden kommunen er klar til at åbne området for offentligheden, skal der nemlig plantes en masse træer og buske, og det har kommunen inviteret skolen med til.

- Det er nice at komme ud og få sådan en oplevelse her. Det bliver spændende at se, hvordan de træer, vi planter, gror og udvikler sig, siger Daria Pop fra 6.b på Dagnæsskolen.

Annonce

- Der er lidt mudret lige nu, men jeg synes, området ser hyggeligt ud til at tage på picnic og sådan noget, tilføjer klassekammeraten Roza Adile Demir.

Tanken er, at ved at plante og følge buske og træers udvikling får eleverne mulighed for være med til at tage ansvar for et naturområde og lære om, hvad natur og skovområder består af. Foto: Morten Pape

Eleverne skal plante hele 2000 træer og buske, og området bliver navngivet "Skoleskoven".

- Det er virkelig cool, at vi har vores egen skov, siger Frederikke Olsen fra 5.b, og klassekammeraten Julie Madsen tilføjer:

- Det er rigtig sjovt og dejligt at komme ud i stedet for at være i klassen eller have hjemmeundervisning. Det er godt for miljøet også, at vi planter træer. Og så er det sjovt, fordi der ikke er en voksen til at sige, at vi gør det forkert. De har tillid til, at vi kan finde ud af det selv.

Et værktøj til undervisning

Plantningen af skoleskoven skal give eleverne mulighed for at lære om naturen uden for skolens mure, og det er planen, at skoven også fremover skal kunne bruges i undervisning i for eksempel naturfag og biologi.

- Det giver mulighed for, at undervisningen bliver mere praktisk orienteret, når man kan komme ud og røre ved tingene. Det er meget givtigt i forhold til læringen i stedet for at sidde og kigge på det hele i en bog, siger Carsten Gregersen, der er klasselærer for 6.b.

Jorden i Bakkelunden er fra lokalområdet - blandt andet kommer det fra vejomlægningen ved rådhusparken, byggeriet ved Kvickly-grunden, havnebyggerierne og udvidelsen af fjernvarmenettet. Foto: Morten Pape

- Og så er det et helt perfekt afbræk fra hjemmeundervisning at komme ud og være fælles om noget. Det er jo dejligt, at det er lige i nærområdet, så det er noget, børnene kan følge. Flere af dem bor på vejen lige over for parken, og vi har snakket om, at de kan komme tilbage om 20-30 år med deres egne børn og sige, at de har de været med til at plante skoven.

Annonce

Åbner til juni

Marie Lindberg Tefre, der er afdelingsleder i affald og genbrug i Horsens Kommune, kigger glad ud over parken, hvor skoleeleverne engageret er i gang med træbeplantningen.

- Det skulle gerne blive et område, der er til gavn for hele Horsens, men især også for nærområdet. Og det at eleverne selv planter den her skoleskov, giver dem et ejerskab og et forhold til området, siger hun.

Bakkelunden

Horsens Kommune har forvandlet et tidligere lukket deponiområde til et nyt grønt bakkelandskab midt i byen. 

Området Bakkelunden har en størrelse svarende til ti fodboldbaner, og bakkelandskabet er lavet med cirka en kvart million tons overskudsjord.

Bakkelunden er indrettet med forskellige landskabsrum, hvor forskellige aktiviteter er fordelt over hele projektområdet. De ligger som skjulte oaser og varierer mellem store, små, åbne, lukkede, aktive, stille, naturlige og anlagte rum.

I planen for indretningen af parken er der blandt andet indtænkt borde- og bænkesæt, madpakkehus, legepladser og toiletbygning.

Træerne, der plantes, er arter, der er hjemmehørende i Danmark og de er nøje udvalgt med øget biodiversitet for øje.

- Det er vigtigt i hele den her debat om klima og biodiversitet, at børnene lærer om det. Derfor er det fedt, at skolen er med på at plante træer og få det helt ind under huden. Det er læring i bedste form, siger Marie Lindberg Tefre.

Dagnæsskolen ligger lige i nærheden af Bakkelunden, hvor det nye rekreative område er ved at tage form. Foto: Morten Pape

Før området bliver åbnet for offentligheden, skal der laves et fitness-område, hængekøjer, et madpakkehus med toilet samt en kæmpe legeplads. På de åbne arealer skal der sås vilde blomster og urter.

Marie Lindberg Tefre fortæller, at man håber parken kan åbne i slutningen af juni med en stor åbningsfest.

- Parken kan nok ikke nå at være grøn og frodig, når vi åbner, men vi synes, det er vigtigt, at folk har et sted at gå tur i sommerferien, konstaterer hun.

Annonce
Navne For abonnenter

S-nestor og eks-viceborgmester i Horsens er død

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Afføring over det hele og tisseri i Vitus Berings Park: Ulækre toiletter får folk til at finde alternative løsninger

Hedensted For abonnenter

Tidligere souschef brugte 51.000 kroner af sfo-forældres madpenge på at dække over sin spilafhængighed

Horsens

Mønstereksempel på den gode idé: FC Horsens' prestigeprojekt henter over to millioner ind

Erhverv

Vinbutik lukker: Indehaver vil have mere tid til familien

Debat

S-spidser takker nej til S-udspil: Nye provinsstudiepladser skal ikke betales af ingeniørstudier i Horsens

Erhverv For abonnenter

Ny forsinkelse i betændt ådal-sag: - Den her sag er dybt uheldig, siger borgmester

Horsens

En kvælersnor for udviklingen: Det er alt for snævert, lyder det fra 20 landsbyer

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

AC Horsens

Her er hullerne: AC Horsens har mistet halvdelen af startopstillingen

Horsens For abonnenter

Kommunen afviser dispensation: Autocentralen skal flytte dæklager på Vejlevej, men naboerne er ikke tilfredse

Horsens

19-årig stak af med tre kartoner smøger fra Bilka

Annonce