Annonce
Horsens

Elever på ny skole vender tilbage på mandag: Det er altafgørende for deres trivsel

Gitte Blaabjerg Jensen er meget tilfreds med, at eleverne på FGU Sydøstjylland får lov at komme tilbage i skole inden sommerferien. Arkivfoto: Søren Gylling
FGU Sydøstjylland er blandt de institutioner, der må åbne fra på mandag, og det har stor betydning for elevernes livskvalitet i hverdagen, vurderer direktør.
Annonce

Horsens: - Det er altafgørende.

Så klar i spyttet er Gitte Blaabjerg Jensen, direktør for FGU Sydøstjylland, når hun skal vurdere betydningen af, at skolens elever får lov at komme tilbage i skole fra på mandag frem for at gå på sommerferie uden at have set hinanden siden coronakrisens start.

For selvom landets skoleelever normalt plejer at hungre efter sommerferie på denne tid af året, er det ikke tilfældet blandt FGU Sydøstjyllands elevgruppe, som udgøres af unge mellem 16 og 25 år, der ikke er klar til at tage en ungdomsuddannelse.

De har ligesom elever på andre skoler været hjemsendt siden starten af coronakrisen og er blevet undervist digitalt. En undervisningsform, der ikke er optimal for en elevgruppe, der netop har brug for at møde i skole som del af en stabil og struktureret hverdag.

- Mange af vores elever har brug for struktur på deres hverdag og skal nogle gange have hjælp til at få det. Så trivslen i hverdagen har i høj grad været på spil under coronakrisen, siger Gitte Blaabjerg Jensen, direktør for FGU Sydøstjylland, der har adresse på Strandpromenaden og Vågøvej.

Derfor var det med begejstring, at Gitte Blaabjerg i sidste uge kunne konstatere, at FGU-institutionerne er blandt de udvalgte, der er en del af genåbningens anden fase.

FGU Sydøstjylland

FGU, forberedende grunduddannelse, er et skoletilbud for unge mellem 16 og 25 år, der ikke er klar til at tage en ungdomsuddannelse, ikke har fuldtidsarbejde eller ikke er afklaret i forhold til, hvad de vil.

FGU'en har erstattet de forberedende grunduddannelsestilbud til unge mellem 16 og 25 år, der tidligere fandtes på VUC, produktionsskolerne, erhvervsgrunduddannelsen og den kombinerede ungdomsuddannelse.

FGU'en skal afklare og kvalificere de unge til at vælge deres rette vej mod uddannelses- og arbejdsmarkedet.

Uddannelsen er op til to år i varighed og rummer et basisforløb og tre hovedspor: almen grunduddannelse, produktionsgrunduddannelse og erhvervsgrunduddannelse.

FGU Østjylland dækker kommunerne Horsens, Hedensted, Skanderborg, Odder og Samsø.

På skolen i Horsens går godt 300 elever.

Annonce

Behov for at være fysisk sammen

Fra på mandag må eleverne atter møde ind og får dermed mulighed for at slutte skoleåret af i fællesskab.

- Det betyder meget for deres livskvalitet i hverdagen, siger Gitte Blaabjerg Jensen.

- Inden krisen oplevede vi, at eleverne kom meget tidligere, end de skulle møde, og først gik, længe efter de havde fået fri. Så de har et stort behov for at være sammen fysisk, siger Gitte Blaabjerg Jensen.

Direktøren regner med at kunne byde eleverne velkommen tilbage uden de store udfordringer. Med afstandskravet på en meter vil det være muligt at kunne samle de fleste elevhold i et lokale uden behov for at dele dem op.

FGU Sydøstjylland opererer lige nu fra midlertidige adresser. Fra efteråret rykker skolen til Ane Staunings Vej, hvor den tidligere Kirk Telefonfabrik er ved at blive gjort klar til brug.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce