Annonce
Østjylland

Elever og lærere sendt hjem: Fem skoler i Syddjurs ramt af corona

På Marienhoffskolen i Ryomgaard er 15 elever smittet med corona. Skolen er én blandt i alt fem i Syddjurs Kommune, som i disse dage har oplevet smittetilfælde blandt eleverne. Foto: Google Streetview
Covid-19 har gjort sit indtog på fem skoler i Syddjurs Kommune. Flest smittede er der på Marienhoffskolen i Ryomgaard, hvor fem klasser og 15 ansatte er sendt hjem.

SYDDJURS: Elever på fem skoler i Syddjurs Kommune er blevet smittet med corona.

Skolechef Per Viggo Larsen fortæller, at der på fire af skolerne er ganske få smittede, mens der på Marienhoffskolen i Ryomgaard er omkring 15 smittede elever, og fem klasser er lukket ned.

- Smitten er koncentreret om 3. klassetrin, samt nogle mindre klassetrin på grund af søskende, så vi kan følge smittekæderne og har godt fat i det, siger Per Viggo Larsen, chef for børn og læring i Syddjurs Kommune, der kalder det 'forventeligt', at der her efter genåbningen også er smitte blandt elever på kommunens skoler.

Annonce

Eleverne i de fem hjemsendte klasser modtager i stedet hjemmeundervisning som under nedlukningen. Derudover er 15 lærere og andet personale også blevet sendt hjem, fordi de er kategoriseret som nære kontakter.

Godt fat i smittekæderne

Også på skolerne i Ebeltoft, Hornslet og Mørke samt Molsskolen er der konstaterede smittede.

- Der er tale om meget få elever, og også der har vi godt fat i smittekæderne, siger Per Viggo Larsen, der understreger, at kommunen dog langt fra at lukke skoler helt ned.

- Vi har fået fat i det inden det vokser sig stort og er langt fra incidenstal, der betyder, at vi skal lukke ned, siger Per Viggo Larsen.

Han fortæller, at kommunen har tæt kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed, og at de berørte forældre har vist stor forståelse og samarbejdsvillighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce