Annonce
Horsens

Elever klipper til inspiration: Skulptur tager form i Oles hoved

Viktor Merrald arbejder koncentreret med sit papirklip om Gedved. Foto: Jens Amtoft
5. klasserne på Gedved Skole har klippet Gedved ud i papir. Resultatet kan ses, når skulptur skal afsløres.

Gedved: Vi skal lave en tegning, der skal klippes ud i sort og hvidt papir, fortæller Viktor Merrald.

Han går i 5. klasse på Gedved Skole.

Klassen er netop nu er involveret i arbejdet med den skulptur, som kunstner Ole Grøn skal præsentere 24. april.

Det er klassens lærer Randi Bonde Mikkelsen, der fik ideen til at søge om penge fra Gunnar Andersens Familiefond til en skulptur af kunstneren Ole Grøn.

Pengene er blevet bevilget, og i de forløbne par uger har Ole Grøn været på besøg i Gedved, hvor han har suget en lang række indtryk til sig i et samarbejde med eleverne i 5. klasse.

Den endelige skulptur vil blive formet som et slags stort papirklip, og det er her, eleverne kommer ind i billedet.

- I dag bruger eleverne saks og papir. Jeg bruger laser og stål, men det er de samme udfordringer og de samme muligheder, fortæller Ole Grøn, mens han går rundt og hjælper eleverne med deres papirklip.

- Hver elev laver et papirklip, der bliver udstillet i forbindelse med afsløringen, fortæller Ole Grøn.

Viktor Merrald har klippet den første del af sin tegning ud.

- Oles overskrift er "Mig og Gedved". Derfor har jeg tegnet en computerskærm, for der er mange, der spiller computer sammen i Gedved, og jeg har tegnet en fodbold, for der er mange, der spiller fodbold. Jeg er ikke færdig endnu. Jeg skal have lavet noget mere på den, fortæller Viktor Merrald.

Annonce
Jeg er spændt på, hvordan skulpturen kommer til at se ud, for det ved vi jo ikke endnu.

Viktor Merrald, 5. klasse

Ged og gedde

Ud over besøg på virksomheder og institutioner har Ole Grøn også snakket med folk, der har kendskab til det historiske Gedved.

På den baggrund skal han skabe en skulptur, der fortæller noget om byen.

- Nu skal jeg hjem og arbejde videre i mit atelier, men jeg er faktisk så langt, at jeg ved, hvordan den skal tage sig ud - dog ikke i detaljer. Da vi indledte projektet i august, anede jeg intet om, hvordan den skulle blive. Nu ved jeg, hvor stor skulpturen skal være, og jeg kender hovedformerne. Ole Svendsen og Randi Bonde Mikkelsen og pedel Leif Jeppesen er mine sparringspartnere, og de ved også, hvordan skulpturen bliver. De har godkendt planerne, og det er dem, jeg opfatter som højeste myndighed, siger han med et grin.

Han understreger, at han også bliver inspireret af elevernes klip.

- Der var f.eks en dreng, der tidligere i dag klippede en rigtig god ged ud af papir. Jeg aftalte faktisk med ham, at hvis jeg skulle komme i en situation, hvor jeg selv fik problemer med at lave en ged, så måtte jeg godt bruge hans, siger Ole Grøn og løfter sløret en anelse for, hvad der kommer med på skulpturen.

- Der kommer både en ged og en gedde. Og jeg kan også love, at den på en måde bliver interaktiv, så det ikke kun bliver noget, man kigger på, fortæller han.

Viktor Merrald synes, det er et spændende projekt at være med til.

- Jeg er spændt på, hvordan skulpturen kommer til at se ud, for det ved vi jo ikke endnu. Jeg regner med, at han laver noget med byens forretninger og med fritid, gætter Viktor Merrald, inden han igen griber fat i den lille saks og fortsætter sit papirklip.

Kunstner Ole Grøn til højre bruger 5. klasses papirklip som inspiration. Foto: Jens Amtoft
Viktor Merrald har valgt, at computer og fodbold skal indgå i hans papirklip. Foto: Jens Amtoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Annonce