Annonce
Horsens

Elever får bedre naturfagslokaler

Det bliver sjovere at være naturfagsnørd med hang til eksperimenter og formelsamlinger, når Odder Gymnasium til sommer tager nye lokaler i brug.

Byggerier er lige nu i fuld gang, og der er rejsegilde den 3. februar.

- Det går over stok og sten, og vi er glade for, at vinteren ikke har været så slem, at det er gået ud over vores tidsplan, siger rektor Lars Bluhme.

Flere elever

De nye lokaler bliver taget i brug til august, og da der de senere år har været stadig flere elever, der har valgt Odder Gymnasium, glæder det Lars Bluhme, at der bliver mere plads og bedre lokaler til naturfag.

I alt er der blevet bygget tre nye lokaler og to lokaler er blevet gennemgående renoveret. Desuden har fire øvrige lokaler fået det, som Lars Bluhme betegner som en "2012-opgradering".

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny frisør fandt sin rette hylde

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce