Annonce
Hedensted

Elev smittet med corona - efterskole sender alle elever hjem

Kragelund Efterskole har måttet sende alle elever hjem for at blive testet i denne uge, og det har blandt andet betydet, at seniorårgangen har fået aflyst erhvervspraktikken, som skulle have været i denne uge. Arkivfoto
Kragelund Efterskole har sendt 101 elever og 24 ansatte hjem, efter en elev er blevet testet positiv for covid-19. Skolen var godt forberedt på situationen, fortæller forstander Jens Lau Pedersen, og fjernundervisning er i fuld gang.

Kragelund: Der er tomt på Kragelund Efterskole i denne uge, efter forstander Jens Lau Pedersen tidligt mandag valgte at sende alle 101 elever og 24 ansatte hjem.

Sent søndag aften fik skolen besked om, at en elev var blevet testet positiv for covid-19, og så blev skolens beredskabsplan sat i værk.

- Eleven var selv taget hjem tidligere på ugen, fordi hans forældre var smittede, men han har været nogle dage på skolen, hvor han kan have haft virussen. Derfor må vi tage alle forholdsregler, primært for at få brudt en eventuel smittekæde, siger Jens Lau Pedersen.

Annonce

Vil undgå situation som i foråret

Kragelund er langt fra den første efterskole, der i efteråret har måttet sende sine elever hjem.

- Jeg tror, vi er nummer 45, og vi var da også godt forberedte på situationen. Vi har fx allerede øvet fjernundervisningen, mens vi var på skolen, og tjekket, at alle elever har installeret de programmer, de skal bruge. Det er ikke nogen ønskesituation, men det fungerer efter omstændighederne godt, siger Jens Lau Pedersen.

Han tilføjer, at skolen i foråret på godt og ondt gjorde sig sine erfaringer med fjernundervisning, da alle landets efterskoler blev coronalukket i omkring to måneder.

- Den situation vil vi for alt i verden undgå igen, og derfor gør vi selvfølgelig, hvad vi kan for at få det stoppet i tide, når en elev bliver smittet, siger forstanderen.

Annonce

Forventer fuldt hus igen på mandag

Selvom eleverne på skolen ikke ligefrem jublede over at skulle hjem, var der stor forståelse hos både dem og forældrene for beslutningen.


Eleverne blev selvfølgelig kede af det og lidt usikre, da de fik beskeden, men både de og vi var forberedte på situationen. Derfor er der på ingen måde panik, og alle modtager nu fjernundervisning efter normalt skema.

Jens Lau Pedersen, forstander


Alle elever skal nu testes, de såkaldte "nære kontakter" to gange, inden de må komme tilbage på skolen.

Forstanderen forventer at have fuldt hus med 101 elever igen på mandag.

Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Nye restriktioner på vej efter pressemødet: Se her, hvordan de påvirker din hverdag og dine juleforberedelser

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Sport

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv

Nyt byggefirma har holdt rejsegilde på Torvet: Seks lejeboliger skal stå klar i løbet af foråret

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Horsens

Åbne vidder og store drømme: Se listen over de fem dyreste landejendomme i kommunen

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Annonce