Annonce
Odder

Elev faldt gennem taget på gammel fabrik - endte med brækkede knogler

Den gamle NT-bygning er gået mere og mere i forfald og er farlig at opholde sig i. Endnu mere risikabelt bliver det, hvis man kravler rundt på taget. Det har en skolelev fra Odder måttet sande. Foto: Carina Mayner

Dreng fra udskolingen slap med brud på knogler, da taget på den gamle NT-bygning knækkede, fordi han og et par kammerater løb rundt på det.

Annonce

Odder: En dreng fra Vestskolens afdeling Skovbakken faldt flere meter ned, da han torsdag 11. oktober løb rundt på taget af den gamle NT-bygning, og det knækkede under ham. Det fik skolens pædagogiske leder til at bede alle forældre til børn i udskolingen tage en alvorssnak med deres børn.

Af beskeden på forældreintra fremgår det, at drengen torsdag 11. oktober havde fri fra valgfag, da han sammen med en kammerat i samme situation - samt en tredje, der pjækkede - fandt vej til den gamle bygning på Århusvej.

Her løb de rundt på taget, da en af drengene sagde, at taget virkede vakkelvornt. I samme øjeblik faldt han igennem og endte flere meter nede på et cementgulv.

Alle forældre i udskolingen bør tage en snak med deres børn om, hvor farligt det kan være at bevæge sig rundt i den gamle fabriksbygning.

Birgitte Boel, pædagogisk leder i udskolingen på Vestskolens Afdeling Skovbakken
Annonce

Skaffede hurtig hjælp

Bag beskeden på forældreintra stod Birgitte Boel, pædagogisk leder i udskolingen. Hun fortæller, at drengen slap med brud på knogler, og at han allerede var i skole godt en uge efter, nemlig da efterårsferien var slut. Han sidder dog stadig i kørestol.

- Ulykken gjorde indtryk på alle, så allerede dagen efter tog vi en snak med alle på årgangen og specielt de to andre elever samt deres forældre. I den forbindelse roste jeg faktisk de to drenge for straks at have ringet til den kvæstede drengs mor, siger lederen, der i samme besked på forældreintra opfordrer alle forældre til at tage en snak med deres børn om, hvor farligt det kan være at bevæge sig rundt i den gamle bygning.

Annonce

Ulovlig indtrængen

På spørgsmålet om, hvorvidt skolen kan drages til ansvar for, at drengene kravlede rundt på taget i den gamle bygning, er der på rådhuset enighed om, at det kan den ikke.

- Det er en beklagelig hændelse, som ikke burde være sket. Men vi kan ikke låse eleverne inde - kun opfordre dem til at passe på sig selv, siger direktør for børn, uddannelse og kultur Karsten Poulsen, der bakkes op af borgmester Uffe Jensen (V):

- Drengene var inde på privat grund, og ulykken skete, fordi de rørte ved noget - ikke fordi noget faldt ned på dem. Så kan man faktisk ikke forlange, at ejeren skal lave afspærringer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce