Annonce
Odder

Elev faldt gennem taget på gammel fabrik - endte med brækkede knogler

Den gamle NT-bygning er gået mere og mere i forfald og er farlig at opholde sig i. Endnu mere risikabelt bliver det, hvis man kravler rundt på taget. Det har en skolelev fra Odder måttet sande. Foto: Carina Mayner

Dreng fra udskolingen slap med brud på knogler, da taget på den gamle NT-bygning knækkede, fordi han og et par kammerater løb rundt på det.

Odder: En dreng fra Vestskolens afdeling Skovbakken faldt flere meter ned, da han torsdag 11. oktober løb rundt på taget af den gamle NT-bygning, og det knækkede under ham. Det fik skolens pædagogiske leder til at bede alle forældre til børn i udskolingen tage en alvorssnak med deres børn.

Af beskeden på forældreintra fremgår det, at drengen torsdag 11. oktober havde fri fra valgfag, da han sammen med en kammerat i samme situation - samt en tredje, der pjækkede - fandt vej til den gamle bygning på Århusvej.

Her løb de rundt på taget, da en af drengene sagde, at taget virkede vakkelvornt. I samme øjeblik faldt han igennem og endte flere meter nede på et cementgulv.

Alle forældre i udskolingen bør tage en snak med deres børn om, hvor farligt det kan være at bevæge sig rundt i den gamle fabriksbygning.

Birgitte Boel, pædagogisk leder i udskolingen på Vestskolens Afdeling Skovbakken

Skaffede hurtig hjælp

Bag beskeden på forældreintra stod Birgitte Boel, pædagogisk leder i udskolingen. Hun fortæller, at drengen slap med brud på knogler, og at han allerede var i skole godt en uge efter, nemlig da efterårsferien var slut. Han sidder dog stadig i kørestol.

- Ulykken gjorde indtryk på alle, så allerede dagen efter tog vi en snak med alle på årgangen og specielt de to andre elever samt deres forældre. I den forbindelse roste jeg faktisk de to drenge for straks at have ringet til den kvæstede drengs mor, siger lederen, der i samme besked på forældreintra opfordrer alle forældre til at tage en snak med deres børn om, hvor farligt det kan være at bevæge sig rundt i den gamle bygning.

Annonce

Ulovlig indtrængen

På spørgsmålet om, hvorvidt skolen kan drages til ansvar for, at drengene kravlede rundt på taget i den gamle bygning, er der på rådhuset enighed om, at det kan den ikke.

- Det er en beklagelig hændelse, som ikke burde være sket. Men vi kan ikke låse eleverne inde - kun opfordre dem til at passe på sig selv, siger direktør for børn, uddannelse og kultur Karsten Poulsen, der bakkes op af borgmester Uffe Jensen (V):

- Drengene var inde på privat grund, og ulykken skete, fordi de rørte ved noget - ikke fordi noget faldt ned på dem. Så kan man faktisk ikke forlange, at ejeren skal lave afspærringer, siger han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

68-årig cykler sammen med to kammerater 3100 kilometer fra Nordkap til Gedved

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Sport

Anders fra Odder har vundet to kampe ved OL

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Horsens

Campingplads, hoteller og vandrehjem glæder sig over den spirende turisme: Det har eksploderet fuldstændig

Kultur For abonnenter

Nu skal det være slut med, at lastbiler så store som huse kører gennem den smalle gade

Odder

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Brædstrup

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Horsens

Ansat på plejecenter vågnede, da tyve puslede i garagen

Navne For abonnenter

Tvillinger kan ikke få nok af hinanden: Vores familier kan godt blive lidt trætte af det, når vi har været sammen fire aftener i træk

Sport

Anne-Marie Rindom fortsætter, hvor hun slap i søndags: Ligger på tredjepladsen

Annonce