Annonce
Ikast-Brande

Elektronisk sport under gymnastikkens vinger

Konkurrencer i computerspil - eSport - breder sig. Nu åbner Højderyggens Gymnastikforening også for den elektroniske sport. Arkivfoto

Højderyggens Gymnastikforening i Nr. Snede tager hul på eSport

Annonce

Nr. Snede: Højderyggens Gymnastikforening i Nr. Snede er gået i gang med at oprette et nyt hold med eSport - computerspil på konkurrenceplan. Elektronisk sport er vundet kraftigt frem i de senere år, og flere idrætsforeninger er begyndt at tage denne sportsgren på programmet. Og selv om computerspil måske umiddelbart ikke er noget, der forbindes med motion og fysiske udfoldelser, så vil Højderyggens Gymnastikforening (HGF) gerne prøve at gøre eSport til noget sundt.

- Vi vil byde ind med nogle aktiviteter, hvor deltagere kommer op af stolene og får bevæget sig, og der bliver ikke noget med store mængder chips, cola og slik til klubaftenerne. Det er klart, at hvis man er i god form, så bliver man også bedre til eSport, siger formanden for HGF, Michael Braae-Cortsen.

Moderne eSport består ofte af hold, der kæmper mod hinanden, og derfor vil HGF tilbyde samarbejdsøvelser og mental træning for deltagerne. Etik, moral og computersikkerhed bliver også nogle af de emner, der skal arbejdes med.

HGF har fået støtte af DGI til at oprette det nye eSport-hold, og man har fundet fire unge spil-kyndige instruktører.

- Den ene instruktør er allerede certificeret eSport-instruktør, og vores mål er, at alle instruktører skal være certificerede, så de har de rigtige værktøjer og den rigtige tilgang, siger Michael Braae-Cortsen.

Den nye eSport-gren i Nørre Snede starter med at holde til på Nørre Snede Skole, og sæsonen begynder 14. september. Der er åbnet for tilmelding på HGF's hjemmeside, og målgruppen er børn og unge fra cirka 10 år. I første omgang skal deltagerne tage deres egne computere med, men på længere sigt er det et ønske, at klubben skal have faste computere.

- ESport er blevet populært, og vi mener, at der vil være et stort potentiale i Nørre Snede. Vi kan se, at flere andre gymnastik- og idrætsforeninger har taget det op. På sigt vil vi derfor forsøge at samarbejde med dem, som ligger i vores nærområde, lyder det fra HGF-formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Skoleleder: Der er brug for bedre corona-kommunikation til tosprogede familier

Annonce