Annonce
Østjylland

Elefant til 80.000 kroner futtet af med vilje: Seks unge sigtet for forsætlig brandstiftelse

Elefanten, der torsdag ved midnatstid blev brændt af med vilje, var utrolig populær. Den var et hit at tage selfie med, lyder det fra Bjarke Havmand Nordentoft, fra Øster Bjerregrav Aktivitetspark. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Det ærgrer folk bag Øster Bjerregrav Aktivitetspark, at den populære elefant er væk. Der er ingen forsikring på den, så nu håber man, at de unge, der er sigtet i sagen, bliver stillet til ansvar og betaler, hvad det koster at få en ny elefant til pladsen, hvor den er et hit hos både små og store.

Øster Bjerregrav: Det er ikke første gang, at Øster Bjerregravs Aktivitetspark har været udsat for hærværk, men der har længe været ro på pladsen, fortæller Bjarke Havmand Nordentoft fra foreningen bag.

Torsdag klokken 23.51 kom der en anmeldelse til politiet om, at der på Blishønevej var ild i den store elefant, som sammen med en panda og et næsehorn var blevet specialfremstillet til pladsen og var til stor fornøjelse for de yngste brugere. Ja, såmænd også de ældre, for når der havde været krolf-turnering, var det blevet en vane at vinderne skulle foreviges sammen med elefanten.

Men elefanten gik til ved branden. Den er helt væk.

Annonce
Det her er, hvad der er "tilbage" af elefanten, efter vandaler har brændt den ned torsdag aften. Foto: Bjarke Havmand Nordentoft

- Det er så ærgerligt. Træls er en mild betegnelse. Det er pisseirriterende, men faktisk, så er det jo også lidt synd for de unge, der har brændt den af med vilje. Jeg håber virkelig, de får noget hjælp, for det trænger de til, når de kan finde på sådan noget. Og så får de jo en sag på deres straffeattest, hvor der står forsætlig brandstiftelse, det er en meget alvorlig sag, siger Bjarke Havmand Nordentoft.

Borger kørte efter

Østjyllands Politi blev adviseret af en borger torsdag aften, der havde hørt et brag og kørte hen til aktivitetsparken, hvor han kunne se, at der var ild på stedet. Han kunne også se tre scootere, der kørte fra stedet via stiforbindelserne. Han fulgte efter scooterne i sin bil, indtil de standsede ved tankstationen i Øster Bjerregrav, hvorfra han ringede til politiet, der kort efter ankom til stedet.

I alt seks unge mænd i alderen 15 til 19 år, som har erkendt, at der blev sat ild til elefanten, er sigtet. De er alle fra diverse forskellige Randers postnumre, oplyser kommunikationsmedarbejder Janni Ord Lundager, Østjyllands Politi.

Politiet har kontaktet de unges forældre og orienteret om sagen.

Brandvæsnet fik slukket ilden, men elefantskulpturen var som nævnt helt nedbrændt. Ilden havde dog ikke nået at sprede sig til den nærliggende bålhytte, og der var umiddelbart heller ikke andre genstande, der havde taget skade som følge af branden.

Annonce

Uforsikret elefant

Bjarke Havmand Nordentoft vil skønne, at alene elefanten løber op i omkring 80.000 kroner, når både transport fra Polen, montering og faldunderlag tælles med.

- Og den er jo ikke forsikret, så vi får ikke noget at købe en ny elefant for. Man kan håbe, at de unge bliver draget til ansvar og skal betale, for vi vil gerne have en elefant op igen, siger Bjarke Havmand Nordentoft, der minder om, at alt er frivillig hjælp bag foreningen til aktivitetspladsen, og at der er begrænset økonomisk støtte til foretagendet.

Ved en andsdistriktkonference for nogle år siden var der en pris til Bjarke Havmand Nordentoft, netop for hans store arbejde som ildsjæl for Øster Bjerregrav. Arkivfoto: Kim Haugaard

Så skal der findes penge til en ny elefant, skal de frivillige selv ryste op med dem, eller ud og finde dem fra fonde og firmaer.

Annonce

Mange holder øje

Bjarke Havmand Nordentoft er glad for, at der er så meget opsyn med stedet, flere fra byen havde bemærket branden, og at en frisk borger var kørt efter drengene på scootere, som betød at politiet fik fat i dem.

- Det betyder meget for vores by, at der er sammenhold og bliver holdt øje med tingene. Ikke mindst, fordi vi nu står overfor en stor udvidelse med skaterbane til halvanden million kroner, siger han.

Pengene til skaterbanen er dels kommet ind ved Real Danmarks Underværker, Lokale- og Anlægsfonden, Landdistriktspuljen og Slots- og Kulturarvsstyrelsen.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Vejdirektoratet ser intet behov for ny omfartsvej: Men den er alligevel nødvendig, vurderer kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ny øverste chef for 7000 kommunalt ansatte i Horsens: Charlotte Lyrskov udnævnt til ny kommunaldirektør

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Erhverv

Første af sin art i Danmark: Nu er byggeriet af kollegium for håndværkere i gang på godsbanearealet

Podcast

Togbroen over Vejlefjord spøger stadig hos Else og John: - Om natten vil det blive helt forfærdeligt for os

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Partiformand var med til at skyde Venstres valgkamp i gang: Ravn vil sætte en stopper for beskidt spildevand, der havner i fjorden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Navne

Malene fra Horsens bliver ny chef for bibliotekerne og Borgerservice i Billund

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Horsens

Vil du blive klogere på kandidaterne, inden du sætter dit kryds? Her er overblikket over de lokale vælgermøder

Annonce