Annonce
Horsens

Ekstraordinært mange forsøger at bestille tid til tredje vaccine: 91-årige Arne kan ikke engang blive stillet i kø

Den store gruppe ældre borgere, der i starten af året fik de første to stik mod covid-19, bliver i disse dage inviteret til at bestille tid til det tredje stik. Da mange af dem er fritaget for Nem-ID, kan de ikke bestille online og skal i stedet ringe til Region Midtjyllands bookingsupport, som derfor oplever voldsom travlhed. Arkivfoto: Morten Pape
Arne Laursen fra Horsens (91) er en af dem, der forgæves har forsøgt at ringe til Region Midtjyllands bookingsupport for at bestille tid til tredje vaccination mod covid-19. Regionen øger løbende bemandingen og opfordrer til tålmodighed.

Horsens: "Der kan i øjeblikket ikke stilles flere i kø. Du bedes derfor prøve igen senere."

Sådan en automatisk meddelelse kan man være stødt på, hvis man en af de seneste dage har forsøgt at ringe til Region Midtjyllands såkaldte bookingsupport for vacciner - og den er der mange, som skal have fat i.

Telefonnummeret står nemlig oplyst som det, borgere i Region Midtjylland skal ringe til, hvis de ikke selv er i stand til at booke tid til en covid-19-vaccination via hjemmesiden vacciner.dk, hvor der skal bruges NemID-login.

Annonce

91-årige Arne Laursen fra Horsens er en af de mange, der for nylig har fået et brev fra Sundhedsstyrelsen om, at det nu er tid til det tredje stik, men sådan en tid har han mere end svært ved at bestille.

Hvis alle fra Ringkøbing til Aarhus skal ringe til det samme nummer, så er det jo logisk, at det brænder sammen.

Arne Laursen

- Der står, at jeg skal ringe til nummeret, men jeg får bare besked om, at der er trængsel. Jeg synes, det er dårligt. Der sidder tusindvis af folkepensionister, der ligesom mig skal have bestilt en tid, og som ikke lige er helt med på alt det moderne. Hvis alle fra Ringkøbing til Aarhus skal ringe til det samme nummer, så er det jo logisk, at det brænder sammen, siger Arne Laursen, der også oplevede lang telefonkø, da han i starten af året skulle bestille sin første vaccination.

Ferie kan have spillet ind

Selv om Region Midtjylland altså har prøvet at skulle håndtere den store gruppe borgere, der har behov for at bestille vaccination via telefonen, er det ikke helt nemt at forudse, hvornår borgerne har behov for at ringe ind.

Vi opfordrer til, at der udvises tålmodighed, og at borgerne prøver igen senere.

Flemming Bøgh Mikkelsen, kontorchef i Region Midtjylland

Sådan lyder det i et skriftligt svar til avisen fra Flemming Bøgh Mikkelsen, kontorchef i regionens afdeling for sundhedsplanlægning.

- Vi har indtil nu i forbindelse med invitationer til tredje stik oplevet, at borgerne har haft mindre travlt med at booke en tid, end tilfældet var i forbindelse med første og andet stik. Derudover var forventningen også, at efterspørgslen efter vacciner ville være mindre på grund af ferie. Det har dog vist sig ikke at være tilfældet, hvilket måske kan skyldes, at de borgere, der ikke selv kan booke, her i ferien får hjælp til det af familie og bekendte, siger kontorchefen.

Annonce

Forsøger at mande op

Han tilføjer, at udmeldingen om de mange nye vaccinationer kom i fredags, og det har krævet en meget hurtig opskalering i bookingsupporten og på selve vaccinationscentrene.

- Region Midtjylland prøver dog i videst muligt omfang at mande op på booking, men det er svært med så kort frist - særligt i en ferieperiode. Der er onsdag blevet sat yderligere to medarbejdere på opgaven ud over den faste bemanding, og der arbejdes på at finde yderligere medarbejdere. Derudover er der et betydeligt antal tider til vaccination det næste par uger, og der bliver løbende lagt flere ud. Man skal derfor ikke være bekymret for, at man ikke kan kommer til, lyder det fra Flemming Bøgh Mikkelsen.

I vaccinationscentret på Fuglevangsvej i Horsens kan man blive vaccineret uden tidsbestilling, og det kan være løsningen at møde op uden en tid, hvis man ikke kan komme igennem til Region Midtjyllands bookingsupport - eller hvis man ikke orker at sidde i den lange telefonkø. Arkivfoto: Morten Pape

Region Midtjylland har på sin Facebook-side beklaget generne, som er opstået på grund af de "ekstraordinært mange", der har ringet til bookingsupporten.

Kontorchefen opfordrer til, at man udviser tålmodighed og prøver igen senere, hvis man har ringet forgæves.

- Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man vaccineres senest ni måneder efter afsluttet primærvaccination. Der er derfor mange inviterede borgere, der fortsat er godt beskyttet og hvor det, ud fra en sundhedsfaglig vinkel, ikke haster meget med at få tredje stik, fortæller han.

Annonce

Mød op uden tidsbestilling

Kan man ikke komme igennem telefonkøen hos regionens bookingsupport, er der dog en anden løsning. Flere vaccinationscentre - blandt andet det på Fuglevangsvej i Horsens - tilbyder nemlig drop-in-vaccination. Altså at vaccinere folk, der kommer uden at have bestilt en tid.

- Selvfølgelig skal man påregne, at der så kan være lidt ventetid frem for, hvis man har en bestilt tid, men Fuglevangsvej kan tage rigtig mange igennem, og vi sætter holdet efter, at der er kapacitet til dem, der kommer uden tidsbestilling, siger Anne Overgaard Bohlbro, sundhedsfaglig kvalitets- og patientsikkerhedskonsulent og projektleder for Vaccinationscentret i Horsens.

Fuglevangsvej kan tage rigtig mange igennem, og vi sætter holdet efter, at der er kapacitet til dem, der kommer uden tidsbestilling.

Anne Overgaard Bohlbro, projektleder for Vaccinationscentret i Horsens

På Fuglevangsvej er drop-in muligt frem til en halv time før centrets normale lukketid, og i næste uge kan man derfor møde op mandag eller tirsdag klokken 8-15.30.

Få tredje stik uden tidsbestilling

I vaccinationscentret på Fuglevangsvej i Horsens kan man møde op uden tidsbestilling og få sit tredje stik mod covid-19. Den såkaldte drop-in-vaccination er tilgængelig fra åbning og indtil en halv time før lukketidspunktet.

Åbningstiderne ændres løbende, men ifølge projektleder Anne Overgaard Bohlbros oplysninger, holder centret åbent på følgende tidspunkter:

- Uge 43: Mandag og tirsdag kl. 8-16 (drop-in kl. 8-15.30)

- Uge 44: Mandag, onsdag og fredag kl. 8-16 (drop-in kl. 8-15.30)

Det er med forbehold for ændringer. Seneste nyt kan man finde på Sundhedsstyrelsens kort over vaccinationssteder, som er tilgængelig på Region Midtjyllands og Sundhedsstyrelsens hjemmesider. Det findes også her: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-vaccinationssteder

På kortet fremgår det i øvrigt, at drop-in ikke er muligt i Hedensted, Odder og Skanderborg, men det er det i Vejle, Silkeborg og de tre centre i Aarhus. Centret på Horsens Rådhus tilbyder ikke drop-in.

I centret på Horsens Rådhus kan man kun møde op med en bestilt tid, da lokalerne ikke er store nok til også at håndtere drop-in-vaccination.Annonce
Erhverv For abonnenter

Missede betalingen for hundredvis af ordrer: At det lige skulle ske op til black friday, er bare surt

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Horsens Kommune køber historiske bygninger for millionbeløb: - Hvis det er muligt, skal der etableres et indendørs skatecenter

Horsens For abonnenter

Betalingsparkering har fået pendler til at droppe Horsens Station: - Det giver ikke mening, når man skal være væk i flere dage

Horsens

Chikane på motorvejen: Lyserød VW Lupo lavede hårde opbremsninger og kastede med tomme flasker

Horsens For abonnenter

Sag om Langelinievold er udsat til næste år: Vigtigt vidne kunne ikke afgive forklaring

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Horsens

Kæmpe brand hos P. Olesen: Det ser værre ud, end det er, siger direktør

Ikast-Brande

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Kultur

Sommerspil fejrer 50-års jubilæum næste år: Søger skuespillere, sangere og dansere i alle aldre - også "gamle"

Horsens For abonnenter

Godt gang i salget af boliger til under to millioner: Se denne uges 16 bolighandler

Horsens

Politiet efterlyser mand med demens: Forsvundet fra undersøgelse på Horsens Sygehus

Annonce