Annonce
Horsens

Ekstra million til strandliv og parkeringsproblemer - hvis politikerne ønsker det

Ekstra millioner i bylivspuljen kan være med til at finansiere forbedrings-planerne for Husodde Strand, håber formanden for plan- og miljøudvalget Martin Ravn (V).

En ekstra bylivs-million i både 2019 og 2020 kan finansiere bl.a. strandforbedringer og mere parkering ved Husodde - hvis politikerne vil.

Horsens: Pengene er ikke øremærket Husodde Strand, men budgetforligets ekstra million til bylivspuljen i både 2019 og 2020 skaber endnu bedre grobund for strandforbedringer i området.

Planerne - og et samlet behov på ca. 2,3 mio. kroner til bl.a. såkaldt sandfodring, nye høfder og forbedrede p-forhold i spidsbelastningsperioder - blev omtalt mandag i Folkebladet.

- Det er vigtigt at pointere, at der er en ekstra million i puljen i de kommende to år. Det er naturligvis en politisk beslutning, hvad de penge skal bruges til, men jeg fornemmer en bred tilslutning til forbedringer ved Husodde, siger Martin Ravn (V), der er formand for plan- og miljøudvalget - og en stor fortaler for Husodde-opgraderingen.

Holdningen er, at sandstranden og området tæt på trænger til et pift, og der er i forliget disponeret en halv mio. kr. til en ny badebro og strandopgradering ud af den allerede eksisterende bylivspulje. Hertil kommer altså mulighederne for flere midler via puljeløftet, som Martin Ravn omtaler.

Helt tilbage fra budgetaftalen 2014 resterer 624.000 kr., som også skal komme Husodde Strand til gode.

Forbedringerne er i fin samklang med vinterbadere, surfere og andres drømme om et multihus og en midlertidig sauna.

Det er naturligvis en politisk beslutning, hvad de ekstra penge i bylivspuljen skal bruges til, men jeg fornemmer en bred tilslutning til forbedringer ved Husodde.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget
Skitseforslag med forbedringsønsker på Husodde Strand. Kommunen skal nu regne på, hvad det bedst betaler sig at sætte i gang inden for de givne økonomiske rammer. Skitse: Hasløv & Kjærsgaard

To forskellige puljer

Martin Ravn slår fast, at bylivsmidlerne ikke indbefatter finansiering af multihus og midlertidig sauna til bl.a. vinterbadere. Her er tidligere aftaler gældende: Altså op til 500.000 kommunale multihus-kroner, hvis de modsvares af mindst samme midler fra brugerne. Heraf er 75.000 kr. "brugt", da de er kommunens bidrag til den midlertidige sauna, som formentlig kommer op allerede i 2018. Brugerne skal bidrage med mindst samme beløb.

Dermed resterer altså op til 425.000 kr. til et multihus, som vinterbaderne i øjeblikket søger fondsmidler til.

Forligspartierne disponerer også 0,5 mio. kr. af bylivspuljen til en forlængelse af badebroen ved Langelinie, så den når ud på dybere vand, og forbedret handicapadgang.

Det undersøges endvidere, om skøjtebanen kan flyttes fra rådhustorvet til torvet ved Vor Frelsers Kirke. Målet er at skabe mere liv i centrum om vinteren.

Endelig finansieres et forsøg med vejtræer.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce