Annonce
Horsens

Ekstra million til strandliv og parkeringsproblemer - hvis politikerne ønsker det

Ekstra millioner i bylivspuljen kan være med til at finansiere forbedrings-planerne for Husodde Strand, håber formanden for plan- og miljøudvalget Martin Ravn (V).

En ekstra bylivs-million i både 2019 og 2020 kan finansiere bl.a. strandforbedringer og mere parkering ved Husodde - hvis politikerne vil.

Horsens: Pengene er ikke øremærket Husodde Strand, men budgetforligets ekstra million til bylivspuljen i både 2019 og 2020 skaber endnu bedre grobund for strandforbedringer i området.

Planerne - og et samlet behov på ca. 2,3 mio. kroner til bl.a. såkaldt sandfodring, nye høfder og forbedrede p-forhold i spidsbelastningsperioder - blev omtalt mandag i Folkebladet.

- Det er vigtigt at pointere, at der er en ekstra million i puljen i de kommende to år. Det er naturligvis en politisk beslutning, hvad de penge skal bruges til, men jeg fornemmer en bred tilslutning til forbedringer ved Husodde, siger Martin Ravn (V), der er formand for plan- og miljøudvalget - og en stor fortaler for Husodde-opgraderingen.

Holdningen er, at sandstranden og området tæt på trænger til et pift, og der er i forliget disponeret en halv mio. kr. til en ny badebro og strandopgradering ud af den allerede eksisterende bylivspulje. Hertil kommer altså mulighederne for flere midler via puljeløftet, som Martin Ravn omtaler.

Helt tilbage fra budgetaftalen 2014 resterer 624.000 kr., som også skal komme Husodde Strand til gode.

Forbedringerne er i fin samklang med vinterbadere, surfere og andres drømme om et multihus og en midlertidig sauna.

Annonce

Det er naturligvis en politisk beslutning, hvad de ekstra penge i bylivspuljen skal bruges til, men jeg fornemmer en bred tilslutning til forbedringer ved Husodde.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget
Skitseforslag med forbedringsønsker på Husodde Strand. Kommunen skal nu regne på, hvad det bedst betaler sig at sætte i gang inden for de givne økonomiske rammer. Skitse: Hasløv & Kjærsgaard

To forskellige puljer

Martin Ravn slår fast, at bylivsmidlerne ikke indbefatter finansiering af multihus og midlertidig sauna til bl.a. vinterbadere. Her er tidligere aftaler gældende: Altså op til 500.000 kommunale multihus-kroner, hvis de modsvares af mindst samme midler fra brugerne. Heraf er 75.000 kr. "brugt", da de er kommunens bidrag til den midlertidige sauna, som formentlig kommer op allerede i 2018. Brugerne skal bidrage med mindst samme beløb.

Dermed resterer altså op til 425.000 kr. til et multihus, som vinterbaderne i øjeblikket søger fondsmidler til.

Forligspartierne disponerer også 0,5 mio. kr. af bylivspuljen til en forlængelse af badebroen ved Langelinie, så den når ud på dybere vand, og forbedret handicapadgang.

Det undersøges endvidere, om skøjtebanen kan flyttes fra rådhustorvet til torvet ved Vor Frelsers Kirke. Målet er at skabe mere liv i centrum om vinteren.

Endelig finansieres et forsøg med vejtræer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Engelske topboksere til stævne i Horsens

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Erhverv For abonnenter

Håndværk og håndmadder giver smør på brødet: Otte nye regnskaber fra lokale firmaer

Annonce