Annonce
Sport

Ekspræsident er tilbage i spidsen for FC Barcelona

Joan Laporta nød stor sportslig succes under sin første periode som Barcelonas præsident. Foto: Albert Gea/Reuters
Joan Laporta, der ledte FC Barcelona fra 2003 til 2010, blev søndag igen valgt som klubpræsident.

Små 11 år efter han forlod embedet, er Joan Laporta tilbage i rollen som præsident i FC Barcelona.

Søndag er den 58-årige spanier blevet valgt som ny mand i front for storklubben på ledergangen, da Barcelonas medlemmer gik til stemmeurnerne.

Allerede da 75 procent af stemmerne var blevet optalt, ønskede Laportas konkurrenter i valgkampen, Antoni Freixa og Victor Font, ham tillykke med sejren.

- Jeg vil gerne lykønske Laporta med denne sejr, der ikke lægger op til diskussion. Vi må nu støtte vores præsident. Så højt et vælgerfremmøde legitimerer hans sejr, sagde Antoni Freixa på hjemmesiden.

Den endelige optælling viste ifølge nyhedsbureauet Reuters, at Laporta havde fået 54,28 procent af stemmerne. Font og Freixa havde fået henholdsvis 29,99 og 8,58 procent.

Laporta fejrede sejren med et glas champagne og ved at synge klubbens slagsang. Derefter holdt han en tale med en særlig besked til klubbens anfører, Lionel Messi, der også stemte.

- At se verdens bedste spiller afgive sin stemme i dag er et tydeligt tegn på det, vi bliver ved med at sige. Leo elsker Barca, sagde Laporta.

- Jeg håber, at det er tegn på, at han vil blive i Barcelona. Det er det, vi alle ønsker, sagde Laporta ifølge Reuters.

Messi har fire måneder tilbage af sin kontrakt med klubben, hvor han har tilbragt hele sin karriere.

Næsten 52.000 af klubbens 109.531 stemmeberettigede medlemmer deltog i afstemningen.

Dette års valgkamp i Barcelona har modsat tidligere ikke båret præg af løfter om at hente diverse store stjerner til klubben, men i stedet uroen på de indre linjer og klubbens ringe økonomiske forfatning.

Laporta var den store favorit i valget, fordi han i perioden fra 2003 til 2010 var præsident med stor sportslig succes til følge. Han har dog forholdt sig forholdsvis passiv i valgkampagnen.

Barcelonas tidligere præsident, Josep Maria Bartomeu, gik af før tid i oktober, men havde på forhånd meldt ud, at han ikke ville genopstille.

Siden har Carles Tusquets været midlertidig præsident.

Under Laportas første præsidentperiode vandt Barcelona blandt andet det spanske mesterskab fire gange, Champions League to gange og den spanske pokalturnering en enkelt gang.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

Annonce