Annonce
Horsens

Eksplosivt høje smittetal og 151 nye tilfælde i dag: Flere sogne i Horsens by har krydset kritiske grænser

Grafen her viser antallet af smittede om ugen - fra mandag til søndag. De seneste uger er smitten eksploderet i Horsens Kommune. Arkivfoto/grafik: Morten Pape/Datawrapper
Coronasmitten buldrer videre i Horsens Kommune, og nu er det særligt i sognene i selve Horsens, at smitten er høj. Til gengæld er antallet af indlagte på regionshospitalet faldet siden i sidste uge.

Horsens: På daglig basis sætter Horsens Kommune lige nu kedelige coronasmitte-rekorder. Antallet af nye positive tilfælde vokser eksplosivt.

Borgmester Peter Sørensen (S) oplyser tirsdag eftermiddag til avisen, at der er registreret 151 nye coronatilfælde inden for det seneste døgn.

Og kigger man på antallet af smittede om ugen, så bød den seneste - uge 49 - på 834 konstaterede tilfælde, hvilket viser den eksplosive stigning, når man sammenligner med de 550 og 378, der blev registreret i de to uger inden. I starten af oktober var der på en uge kun 19 tilfælde.

Annonce

Det høje antal smittede kommer ikke bag på Peter Sørensen:

- Det er ikke overraskende, når man også kigger på de nationale tal. Der ligner Horsens en stor del af resten af landet. Der er en forventning om, at omikron-varianten tager mere fat, og tallene bliver endnu højere, siger han med henvisning til de oplysninger, han har fået fra sundhedsmyndighederne.

Peter Sørensen ved ikke, om der er registreret omikron-tilfælde i Horsens Kommune. Han har ikke fået oplysninger fra Region Midtjylland om, at det skulle være tilfældet.

- Men det vil overraske mig, hvis der ikke er, tilføjer han.

Stigning i Horsens-sogne

Fordelingen af de mange smittetilfælde, der er registreret i Horsens Kommune den seneste uge, viser, at selve Horsens by efterhånden også er hårdt ramt.

Klostersogn, Vor Frelsers, Torsted og Tyrsted sogne er alle kravlet over de tre kritiske punkter for coronasmitte, hvor der kommer anbefalinger om særlige tiltag i sognene. De tre kriterier er et incidenstal over 800, 20 eller flere smittede og en positivprocent over 3,0 - alle tre målt over en periode på en uge.

Alle fire sogne har over 100 smittetilfælde den seneste uge.

Tolstrup, Hansted, Hatting og Vær sogne er fortsat også en del af de sogne i kommunen, der har for høje smittetal. Det samme er Nim, men her er man på vej i den rigtige retning.

Annonce

Færre indlagte

Mens smittetallene vokser og vokser, så er antallet af indlagte med covid-19 på regionshospitalet i Horsens faldet siden sidste uge, hvor der fredag var 11 indlagte. Mandag lyder tallet på seks.

Peter Sørensen henviser igen til sundhedsmyndighederne, når han fortæller, at vaccinen ifølge oplysningerne derfra skulle have en effekt:

- Det, jeg får at vide, er, at hvis man er vaccineret, så rammer sygdommen formentlig ikke så hårdt, som hvis man ikke er vaccineret.

Det, jeg får at vide, er, at hvis man er vaccineret, så rammer sygdommen formentlig ikke så hårdt, som hvis man ikke er vaccineret.

Peter Sørensen (S)

Han anbefaler derfor, at man tager imod vaccinationen, både første, andet og eventuelt tredje stik, hvis man er blevet tilbudt det.

Og med en forventelig stigende smitte på vej opfordrer borgmesteren også til, at man husker at holde afstand, bruge mundbind og følge de andre råd og retningslinjer.

- Og så er almindelig omtanke vigtigere end nogensinde, siger han.

Annonce
Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Erhverv For abonnenter

HAI skaffer nye kunder midt i krisen: - Det er helt surrealistisk for at sige det mildt

Erhverv

Ny administrerende direktør i spidsen for M+ Ejendomme, som har rod i Michael A. Mortensens første selskab

HH Elite For abonnenter

HH Elites storskytte om svært første halvår i klubben: Derfor har sigtekornet været under niveau - sådan vil hun indstille det til den kommende sæson

Skandalesag breder sig igen: Fire ud af fem regioner vil nu undersøge, om fejl har kostet patienter benene

Horsens

Slut med dankort og pantkort: Nu skal du bruge en app for at komme af med dine tomme flasker og dåser på pantstation

Erhverv For abonnenter

Råvarepriser driller betonfirma, succes med pulsure og tilbagegang i lokalbrugser: Her er 19 lokale regnskaber

Brædstrup

Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjask af værste skuffe, mener formand for varmeværk

Odder

Efter fire mislykkede graviditeter: Nu lever Nicolai og Jannie af legetøj

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Horsens

Skrev historie: Horsensianer tog første danske VM-medalje i 20 år

Østjylland For abonnenter

Ny chok-sag om overgreb mod patienter: Læge i Aarhus kræves fængslet for seksuelle krænkelser af kvinder

Hedensted

Brand i etageejendom: Alle beboerne blev evakueret

Annonce