Annonce
Navne

Eks-formand i mindeord om 45-årig: Vi i FC Horsens har med Anders' død måttet sige farvel til en ven med et meget positivt livssyn

"Han gav aldrig op, og sådan har han også taget kampen mod sygdommen. Da jeg besøgte ham i december, var det ikke sygdom, samtalen kom til at dreje sig om, men derimod om FC Horsens. Han fulgte med i, hvad der skete i klubben, og hvordan holdene klarede sig, selv om det meste af hans tid da blev tilbragt i sygehussengen hjemme i stuen", skriver Mogens Hansen i mindeordene om Anders Bonnemann. Arkivfoto: Morten Marboe

Mogens Hansen, bestyrelsesmedlem og tidligere formand i FC Horsens, har skrevet mindeord om 45-årige Anders Bonnemann, Horsens.


Fredag 7. januar kunne vi på Facebook læse, at Anders Bonnemann havde tabt kampen mod kræften, som han havde kæmpet imod de seneste par år.

Joy lod os i smukke mindeord vide, at han var sovet ind på hospice i Brædstrup omgivet af sine nærmeste. Han blev 45 år.

Annonce

I FC Horsens nåede vi at hædre ham for hans indsats som træner og leder i klubben, indtil sygdommen satte en stopper for hans virke - på det tidspunkt som holdleder for klubbens andethold i herresenior.

I forbindelse med renovering af klubhuset under coronanedlukningen sidste vinter blev der som noget nyt indrettet et hyggehjørne i salen, hvor det var Anders' virksomhed, AP Møbelpolstring, der producerede de læderbetrukne bænke og de tilsvarende i klubhusets forgang. I salen hedder hyggehjørnet nu "Bonnes hjørne" - ideen til navnet var fostret i FC's oldboys-afdeling.

Anders voksede op i Dagnæs og spillede som dreng fodbold i Dagnæs Idræts Forening, som i 1988 var den ene af de to klubber, der blev til FC Horsens.

Han kom som 20-årig i 1996 i lære hos PHR Møbelpolstring på Frederiksberg. Han var udlært i 1998, men fortsatte hos firmaet i København frem til slutningen af 2002.

Så vendte han sammen med Joy tilbage til barndomsbyen, og de bosatte sig på Valmuevej. Derfra var der ikke langt til Bankager Stadion og FC Horsens.

Han dukkede op i FC i 2003 og kom på serie 5-holdet, som jeg i en årrække havde været træner/holdleder for. Anders spillede der, hvor klubben havde brug for ham, og jeg kunne hurtigt konstatere, at vi havde fået en deltager på holdet, der altid så lyst på tingene - også når vi var bagud med et par mål.

Han gav aldrig op, og sådan har han også taget kampen mod sygdommen.

Da jeg besøgte ham i december, var det ikke sygdom, samtalen kom til at dreje sig om, men derimod om FC Horsens. Han fulgte med i, hvad der skete i klubben, og hvordan holdene klarede sig, selv om det meste af hans tid da blev tilbragt i sygehussengen hjemme i stuen.

Anders Bonnemann var den naturlige leder, så da min alder begyndte at trykke, tog han over og var en tid spillende træner på holdet.

Hans anden interesse, jagt, tog mere og mere over, så han stoppede som træner, men spillede stadig med på holdet, når tiden tillod det.

Han gled naturligt over på et af klubbens oldboys-hold. Og for et par år siden lod han sig atter overtale til at tage en tørn for klubben og blev holdleder.

Vi i FC Horsens har med Anders' død måttet sige farvel til en ven med et meget positivt livssyn, en ven, som altid var god for en kvik bemærkning, når der var brug for det.

Ham vil vi komme til at savne, men vores savn er lille i forhold til det savn, Joy og de to børn - sønnen Mark, der også spiller fodbold i FC Horsens, og datteren Maja- står tilbage med.

Æret være Anders Bonnemanns minde.

Annonce
Kultur For abonnenter

Kom med backstage hos Horsens-bandet Bænch på Wall of Sound: 'En for alle, og alle for Brille!'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Video: Horsens rykker sammen i bussen igen, siger lettet festivalleder

Horsens For abonnenter

- Det er et mareridt at komme hjem efter kl. 16: Nu er område med 1837 beboere i spil til betalingsparkering

Brædstrup

Løbeklub jubler over rekordløb til Den Genfundne Bro: Det er vores største succes nogensinde

Navne

Peter Frandsen fylder 100 år: Kom først på plejehjem for to måneder siden

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Horsens

Kommunen vil ikke være lyseslukker: Gadebelysning om natten bevares, da der ikke er penge at spare ved at slukke den

Hedensted For abonnenter

Politi og kommune vil ikke kommentere på forældrekritik i kølvandet på overgrebs-sag: - Men generelt informerer vi hinanden

Horsens

Psykisk sårbare kæmper mod spareforslag, der vil ramme deres værested i Tordenskjoldsgade

Erhverv

Angelika siger farvel til sin blomsterbutik - kroppen trænger til en pause

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Brædstrup

Mor til teenagere og byrådsmedlem vil hjælpe unge med at skabe mere tryghed i nattelivet

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Krigen er rykket tættere på: Freden skal dagligt vindes og er værd at kæmpe for

AC Horsens

Fyrtårn i forsvaret har vokseværk: Kiilerich peger på denne styrke som årsag til de gode præstationer

Annonce