Annonce
Navne

Eks-formand i mindeord om 45-årig: Vi i FC Horsens har med Anders' død måttet sige farvel til en ven med et meget positivt livssyn

"Han gav aldrig op, og sådan har han også taget kampen mod sygdommen. Da jeg besøgte ham i december, var det ikke sygdom, samtalen kom til at dreje sig om, men derimod om FC Horsens. Han fulgte med i, hvad der skete i klubben, og hvordan holdene klarede sig, selv om det meste af hans tid da blev tilbragt i sygehussengen hjemme i stuen", skriver Mogens Hansen i mindeordene om Anders Bonnemann. Arkivfoto: Morten Marboe

Mogens Hansen, bestyrelsesmedlem og tidligere formand i FC Horsens, har skrevet mindeord om 45-årige Anders Bonnemann, Horsens.


Fredag 7. januar kunne vi på Facebook læse, at Anders Bonnemann havde tabt kampen mod kræften, som han havde kæmpet imod de seneste par år.

Joy lod os i smukke mindeord vide, at han var sovet ind på hospice i Brædstrup omgivet af sine nærmeste. Han blev 45 år.

Annonce

I FC Horsens nåede vi at hædre ham for hans indsats som træner og leder i klubben, indtil sygdommen satte en stopper for hans virke - på det tidspunkt som holdleder for klubbens andethold i herresenior.

I forbindelse med renovering af klubhuset under coronanedlukningen sidste vinter blev der som noget nyt indrettet et hyggehjørne i salen, hvor det var Anders' virksomhed, AP Møbelpolstring, der producerede de læderbetrukne bænke og de tilsvarende i klubhusets forgang. I salen hedder hyggehjørnet nu "Bonnes hjørne" - ideen til navnet var fostret i FC's oldboys-afdeling.

Anders voksede op i Dagnæs og spillede som dreng fodbold i Dagnæs Idræts Forening, som i 1988 var den ene af de to klubber, der blev til FC Horsens.

Han kom som 20-årig i 1996 i lære hos PHR Møbelpolstring på Frederiksberg. Han var udlært i 1998, men fortsatte hos firmaet i København frem til slutningen af 2002.

Så vendte han sammen med Joy tilbage til barndomsbyen, og de bosatte sig på Valmuevej. Derfra var der ikke langt til Bankager Stadion og FC Horsens.

Han dukkede op i FC i 2003 og kom på serie 5-holdet, som jeg i en årrække havde været træner/holdleder for. Anders spillede der, hvor klubben havde brug for ham, og jeg kunne hurtigt konstatere, at vi havde fået en deltager på holdet, der altid så lyst på tingene - også når vi var bagud med et par mål.

Han gav aldrig op, og sådan har han også taget kampen mod sygdommen.

Da jeg besøgte ham i december, var det ikke sygdom, samtalen kom til at dreje sig om, men derimod om FC Horsens. Han fulgte med i, hvad der skete i klubben, og hvordan holdene klarede sig, selv om det meste af hans tid da blev tilbragt i sygehussengen hjemme i stuen.

Anders Bonnemann var den naturlige leder, så da min alder begyndte at trykke, tog han over og var en tid spillende træner på holdet.

Hans anden interesse, jagt, tog mere og mere over, så han stoppede som træner, men spillede stadig med på holdet, når tiden tillod det.

Han gled naturligt over på et af klubbens oldboys-hold. Og for et par år siden lod han sig atter overtale til at tage en tørn for klubben og blev holdleder.

Vi i FC Horsens har med Anders' død måttet sige farvel til en ven med et meget positivt livssyn, en ven, som altid var god for en kvik bemærkning, når der var brug for det.

Ham vil vi komme til at savne, men vores savn er lille i forhold til det savn, Joy og de to børn - sønnen Mark, der også spiller fodbold i FC Horsens, og datteren Maja- står tilbage med.

Æret være Anders Bonnemanns minde.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Nye regler betyder at mange coronapas udløber søndag

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Annonce