Annonce
Læserbrev

Eks-borgmester er begejstret over Vitus Bering-planer: En stor og flot statue vil fremhæve hans fornemme indsats

Jeg skal naturligvis ikke blande mig i, om den skal opstilles på Nordhavnen eller det mulige kommende å-forløb, men jeg synes, at begge forslag er gode.

Læserbrev: Det var bestemt opløftende at læse i Horsens Folkeblad forleden, at bestræbelserne på at få rejst en markant statue af vor berømte bysbarn Vitus Bering måske i nærmeste fremtid bliver en realitet.

Det er både flot og rigtigt, at Horsens stadig arbejder for at fremhæve Vitus Berings store betydning for vigtige dele af historieskrivningen, og en velplaceret statue vil være med til at bekræfte dette og naturligvis også, at han er født i Horsens.

Jeg husker stadigvæk i forbindelse med min deltagelse som borgmester i Vitus Berings genbegravelse i 1992, at Kamtjatkas guvernør samt Alaskas viceguvernør og jeg gav hinanden håndslag på at arbejde for at fremhæve hans fornemme indsats, som især Rusland har nydt godt af, og det vil en stor og flot statue også klart bidrage til.

Jeg skal naturligvis ikke blande mig i, om den skal opstilles på Nordhavnen eller det mulige kommende å-forløb, men jeg synes, at begge forslag er gode.

Jeg ønsker komiteen god arbejdslyst og ser frem til et forhåbentlig godt udspil inden alt for længe.

Annonce
Henning Jensen. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
112

Butikstyv indhentet af cyklende betjente

Debat

Debat: Ida Aukens lave selvværd og hykleri

Håndtryk: Muslimske mænd, der ikke giver hånd til kvinder, gør Ida Auken (RV) vred, fordi hun mener, det er kvindeundertrykkende idioti. Ida Auken, præstedatter og selvophøjet moralist, hvis tolerance og rummelighed forekommer mig teoretisk funderet, burde da arbejde med sit selvværd som kvinde, eftersom en "middelalderlig mand" med konservative overfortolkninger af islam pga. manglende håndtryk kan få den stakkels Ida til at opleve det som "et chok" og får hende til at "føle sig forkert". Ida Auken selv bidrager aktivt til at stemple og stigmatisere de såkaldte normale, håndtrykpraktiserende muslimer, når hun i P1 radio udtaler, at "det går udover alle de muslimer, der lever normale liv" (dem der vil trykke Ida i hånden), og at "de betaler regningen for dem, der vælger at fortolke religionen så bogstavnært". Personligt synes jeg, at det er noget pjat at man ikke giver hånd til personer med den modsatte køn, men jeg har til gengæld aldrig følt mig tøsefornærmet eller hysterisk som Ida, de gange en kvinde grundet sin religiøse eller anden overbevisning havde afvist at give mig hånd og i stedet for hilst på mig på en anden måde. Jeg vil aldrig i livet tolke det som manglende respekt for mig som menneske eller som mand. Hjertelighed, oprigtighed og venlighed sidder ikke i håndtrykket, og det burde Ida som medlem af det Radikale Venstre og formentlig belæst præstedatter da vide. Et venligt nik, et par oprigtigt smilende øjne eller hånden på hjertet er for mig mindst lige så respektfuld måde at møde, hilse og anerkende det andet menneske på som et til tider standard- og uengageret håndtryk. Man skal feje for egen dør først. Det er fint nok, at vi kritiserer visse muslimers ortodoksi, men vi må heller ikke glemme, at hver fjerde kvindelig præst i den reformvenlige danske folkekirke har oplevet diskrimination og forskelsbehandling. Således har 57 ud af de 640 præster oplevet at blive nægtet håndtryk af en mandlig kollega. Ida Auken er et tydeligt eksempel på en socialliberal politiker, hvis frisind og tolerance er blevet forurenet af den årelange og umættelige islamofobi og muslimbashing.

Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Annonce