Annonce
Ikast-Brande

Ejstrupholm-præst arrangerer fly-in og drive-in gudstjeneste store bededag

Flyvepladsen i Ejstrupholm har ofte dannet rammen om flyvetræf og veteranbiltræf, men store bededag holdes der for første gang en gudstjeneste på stedet. Arkivfoto: Lars Juul
Usædvanlig form for gudstjeneste arrangeres på den lille flyveplads ved Ejstrupholm fredag.
Annonce

Ejstrupholm: Sognepræst Marlene Sigh fra Ejstrupholm arrangerer på fredag 8. maj - store bededag - en ganske særlig gudstjeneste. Nemlig en fly-in og drive-in gudstjeneste på den lille flyveplads på Ikastvej 7 lidt vest for byen.

"Kom og vær med til en anderledes gudstjeneste. Kun adgang i bil eller fly", lyder det i invitationen fra præsten.

Gudstjenesten på fredag begynder klokken 10.30, og man møder bare op... som nævnt i bil eller i fly - ikke til fods.

Marlene Sigh fortæller, at hun umiddelbart regner med, at der dukker 25 til 30 biler op - plus eventuelle fly. Man møder bare op i sit køretøj.

- Det er inspireret af kolleger rundt omkring i landet, der har holdt drive-in gudstjenester på flyvepladser. Jeg kom i tanke om, at vi jo også har en flyveplads i Ejstrupholm, og det unge par, der har overtaget flyvepladsen, var helt med på ideen. Det er for at få smilet frem. Vi har også lagt invitationer ud til flyveklubben og faldskærmsklubben og de kontakter, som flyvepladsen har, fortæller Marlene Sigh.

Annonce

To præster medvirker

Marlene Sigh holder gudstjenesten sammen med sognepræst Arne Kiel Nielsen fra Nørre Snede, og desuden medvirker tre kirkesangere og en kirkemusiker.

På flyvepladsen er der ved at blive gjort klar til arrangementet:

- Ved en gammel hangar, som er ved at blive renoveret, er der en fin overdækket terrasse foran, og her bliver der bygget et podie, hvor Arne Kiel og jeg kan stille os op sammen med musikerne, fortæller Marlene Sigh.

- Vejrudsigten ser meget god ud... det har vi også sørget for, tilføjer hun muntert.

Flyvepladsen på Ikastvej 7 skiftede ejer sidste år, hvor den hidtidige ejer af Ejstrupholm Flyveplads, René Amstrup, solgte flyvepladsen til entreprenøren Rasmus Fynshave og hans kæreste Katrine Rosenkilde. Parret købte også et hus ved siden af flyvepladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce