Annonce
Ikast-Brande

Ejstrupholm Børnehus bliver ikke samlet i denne omgang

Den nyeste afdeling af Ejstrupholm Børnehus ligger på adressen Vestergade 59a. Her er de ældste børn. Foto: Peter Hald
Børne- og undervisningudvalg: For stor en investering at samle Ejstrupholm Børnehus i én bygning.
Annonce

Ejstrupholm: Der har længe været lagt op til, at de to afdelinger af Børnehuset i Ejstrupholm skulle lægges sammen, men sådan kommer det ikke til at gå lige foreløbig. Kommunens børne- og undervisningsudvalg har besluttet at "langtidsparkere" planen om sammenlægning.

Problemet er, at projektet ville kræve en anlægsinvestering på godt 11 millioner kroner, og det står ikke mål med de driftsbesparelser, der kunne hentes.

- Det kan tage mellem 40 og 100 år at hente investeringen hjem, og lige nu er der mange andre ting, vi er nødt til at bruge penge på, siger formanden for udvalget, Simon Vanggaard (DF). Han tilføjer, at projektet heller ikke kommer til at stå som et budgetønske, så derfor bliver projektet virkelig parkeret på ubestemt tid. Men udvalget vil følge udviklingen i antallet af børn i Ejstrupholm-området.

Annonce

Gammel og ny afdeling

Ejstrupholm Børnehus består som nævnt af to afdelinger. Den gamle afdeling, som blev opført i 1980, ligger på Lærkevej, og den anden betydeligt nyere afdeling ligger på Vestergade og blev indviet i 2013.

Ideen var, at hele institutionen skulle samles på Vestergade, og at afdelingen på Lærkevej skulle nedlægges, og at bygningen på Lærkevej skulle sælges. De to afdelinger har kapacitet til 15 vuggestuebørn og 110 børnehavebørn. Virkeligheden er imidlertid nu, at antallet af børnehavebørn er faldet til 73, og vuggestuebørnenes antal er fortsat på 15. Derfor har man organiseret sig således, at børnehavebørnene er samlet i afdelingen på Vestergade, mens vuggestuebørnene er på Lærkevej. Det er ikke dog ikke optimalt, at der er 73 børn på Vestergade, da den oprindelig er normeret til 60 børn. Medarbejderne har påpeget, at det vil give en bedre ressourceudnyttelse at nøjes med en udvidet bygning på Vestergade, da det på længere sigt er billigere driftsmæssigt med én bygning. Også fagligt ville der være fordele i at samle børnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce