Annonce
Horsens

Ejeren selv sagde stop: Bilspecialist begæret konkurs

Antirust Centret er siden marts 2010 blevet drevet af Morten Winther Rasmussen. Arkivfoto: Morten Marboe
Ejeren af Antirust Centret A/S på Bjerrevej har begæret virksomheden konkurs. Firmaet havde seks medarbejdere.

Rettelse: Der stod, at den tidligere ejer ikke har haft økonomiske konsekvenser ved konkursen. Der skulle rigtigt have stået, at firmaets kunder ikke har haft økonomiske konsekvenser ved konkursen. Det er nu ændret.

Horsens: Seks mennesker skal ud at finde nyt job, efter Antirust Centret A/S på Bjerrevej er gået konkurs.

Det bekræfter Michelle Koch, advokat ved advokatfirmaet LRP, der er kurator på konkursboet.

- Ejeren kunne ikke betale sine regninger og begærede selv firmaet konkurs i skifteretten torsdag 6. juni. Foruden ham selv var der tre ansatte medarbejdere og to i fleksjob, siger Michelle Kok.

Antirust Centret Horsens specialiserede sig i rustbeskyttelse af biler og salg og udlejning af trailere. Firmaet blev fra 1985 til 2010 drevet af Birthe og Hans V. Nielsen, der herefter overdrog det til Morten Winther Rasmussen.

Denne drev firmaet frem til konkursen.

Annonce

Vi er i gang med at få vurderet virksomheden og finde ud af, hvad aktiverne er værd, og hvordan boet skal realiseres.

Michelle Kok

Aktivernes værd

Konkursen har ikke haft økonomiske konsekvenser for firmaets kunder. Aktiverne i firmaet har tilhørt panthavere, og det er værdien af disse aktiver, kuratoren i øjeblikket er ved at finde frem til.

- Vi er i gang med at få vurderet virksomheden og finde ud af, hvad aktiverne er værd, og hvordan boet skal realiseres, siger Michelle Kok.

Antirust Centret kom ud af sit senest afsluttede regnskabsår med et underskud på 310.000 kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler

Læserbrev: Når man har fået en læreplads og klaret prøvetiden, får man en uddannelse, hvis man da ikke dummer sig gevaldigt undervejs eller dumper til svendeprøven. Sådan var det altid i de gode gamle dage, da en mester var en mester og tog ansvar for, at unge mennesker blev uddannet i byggefagene. Den slags mestre findes der heldigvis stadig en stor del af. Men der er altså også mange af de andre. Det er især dem med de større og større biler, der råber op om, at lærlinge er alt for dyre. Det er de samme mestre, der klynker over, at de ikke kan få folk nok og derfor må sige nej til opgaver. At de to synspunkter i den grad strider mod hinanden, er åbenbart ikke gået op for dem. Men uden nye svende i fremtiden bliver det jo endnu sværere at skaffe arbejdskraft nok. Alligevel er det den slags mestre, der tager en lærling på en kort lærekontrakt for så at skifte ham/hende ud med en anden, når praktikperioden er gået. Det kan være forståeligt i perioder med lav beskæftigelse, at mestre kan føle sig presset til at tage en lærling, som der måske ikke rigtig er plads til i virksomheden. Men lige nu, midt i en højkonjunktur med noget nær fuld beskæftigelse, gang i alle hjul og sorte tal på langt de fleste bundlinjer, burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler. En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut har påvist, at de korte praktikaftaler skaber usikkerhed hos lærlingen og kan betyde en noget diffus uddannelse, fordi det langtfra er altid, praktiksted nummer to helt ved, hvad praktiksted nummer et har uddannet det unge menneske i. Selv i de tilfælde, hvor en kort praktikaftale virker som en forlænget prøvetid, og praktikken udvides til at omfatte hele forløbet i samme virksomhed, kan den korte uddannelsesaftale have negative følger, fordi den skaber usikkerhed. Nogle gange så stor, at lærlingen helt opgiver uddannelsen, når det nu er så svært at få en rigtig læreplads. Også derfor mener vi, de korte uddannelsesaftaler bør afskaffes. Tre måneders prøvetid må være nok til at finde ud af, om et ansættelsesforhold er rigtigt eller forkert. Indfør til gengæld gerne en uddannelsesbonus i vores næste overenskomst - altså en præmie til mestre for at uddanne til faget. Men kun for et helt og fuldt uddannelsesforløb. Vel vidende at en bonus måske ikke er nok, kunne det være fint, om man på alle uddannelser siger, som det allerede nu er tilfældet inden for malerfaget: En enkelt kort praktikaftale er maksimum - derefter er det fast arbejde resten af uddannelsen. For en uddannelse stykket sammen udelukkende af korte uddannelsesaftaler har sjældent samme kvalitet som et helt sammenhængende uddannelsesforløb.

Annonce