Annonce
Odder

Ejere i attraktivt område: Ikke plads til 200 nye sommerhuse her

Beboerne nær denne mark, der ligger ved Posmosevej og Chr. Petersensvej, er bekymrede for, at der skal bygges sommerhuse her. Foto: Morten Pape

Ejerlaug ved Saxild Strand mener ikke, der er plads til voldsomt mange nye ferieboliger ved Chr. Petersensvej. Der er brug for nye faciliteter, hvis der skal udbygges.

Saxild: Sommerhusområdet ved Chr. Petersensvej kan slet ikke bære 200 nye sommerhuse. Det mener Saksild Strand Ejerlaug, som har sendt et brev til alle byrådsmedlemmer med ejerlaugets bekymringer, efter det er kommet frem, at der kan være en stor udvidelse af sommerhusområdet på vej.

Formanden for ejerlauget, Gunner Jørgensen, maner samtidig sommerhusejere til besindighed. Det er slet ikke sikkert, at det går så galt, som mange mener, at 200 nye sommerhuse vil være.

Men der har været meget forvirring om, hvad der egentlig er ved at ske.

- Et par uger før, vi havde generalforsamling 18. juli, erfarede en grundejer, at der var noget på færde. Vi henvendte os til kommunen og fik nogle dokumenter, men jeg synes ikke, der stod så meget i dem, siger Gunner Jørgensen.

Han henviser til et referat fra byrådsmødet i juni. Her kan man læse, at der pusles med idéer om at lave et sommerhusområde ved Posmosevej og Chr. Petersensvej ved Saxild Strand.

Desuden stod der, at der bliver holdt et ekstra byrådsmøde om sagen mandag 7. august.

- Så dukkede Helle Møllers dokument op, idet en grundejer gav det til mig. Og hun sagde ja til at komme og fortælle på vores generalforsamling, siger Gunner Jørgensen.

Helle Møllers mand ejer grunden ved Posmosevej og Chr. Petersensvej, og sammen med CC Green og arkitekt Steen Rågård har hun lavet en "indledende idéformulering".

Det nytter jo ikke at turisterne bliver væk, fordi området er overbelastet.

Passage i Saksild Strand Ejerlaugs brev til byrådet.
Gunner Jørgensen er formand for Saksild Strand Ejerlaug og bekymret for ved udsigten til flere mennesker og mere trafik i området. Foto: Morten Pape

Grøn og bæredygtig turisme

Det er et dokument på 14 sider, som beretter om tankerne om at lave et feriehusområde, hvor bofællesskaber og grøn bæredygtighed er tænkt ind.

Husene skal organiseres i bogrupper eller fællesskaber med 15-20 enheder, som dyrker noget af jorden sammen og deler faciliteter såsom legeplads, bålplads eller sauna. Samlet set forestiller folkene bag projektet sig, at der over tid kan laves 100-150 feriehuse og måske 50 ferielejligheder.

- Helle Møller fortalte om projektet i en halv times tid, og til sidst på generalforsamlingen debatterede vi det. Konklusionen blev det brev, vi har sendt til byrådsmedlemmerne, siger Gunner Jørgensen.

Han sendte også prospektet til byrådspolitikerne og fik det klare indtryk, at de ikke kendte det konkrete projekt. Desuden er han blevet klar over, at byrådet ikke skal sige ja eller nej til det konkrete projekt endnu.

- Vi har en god dialog med kommunen, så det har ærgret mig, at de ikke havde informeret om det. Og jeg har talt med Helle Møller, og vi er enige om at fortsætte dialogen. Der er ikke plads til 200 nye ferieboliger herude, vi siger det halve, mener Gunner Jørgensen.

Men det vil kræve, at der sker noget andre steder.

- På en rigtig god sommerdag holder der rigtig mange biler. Hernede for enden af vejen er der et offentligt toilet, som kommunen passer godt. Men kommer der flere huse, så bliver kapaciteten for lille - og det samme gælder for den lille sti ned til stranden og trampestien i syd, siger Gunner Jørgensen.

Saksild Strands Ejerlaug har ca. 150 medlemmer.

- Og vi ligger lige i orkanens øje i forhold til det nye sommerhusområde, fastslår Gunner Jørgensen.

Ejerforeningen har sat disse skilte op, for det er ikke alle trafikanter, der kører langsomt. Foto: Morten Pape
Denne i forvejen lille sti er adgangsvej til stranden, påpeger grundejerne. Foto: Morten Pape
Toiletterne er i orden, men de har ikke kapacitet til flere strandgæster, mener ejerlauget. Foto: Morten Pape
Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Aktindsigt afslører: Byrådet blev holdt i uvished i 200 dage i omdiskuteret vej-sag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Hård straf venter for synderne: De første ølkastere på Casa Arena er identificeret

Horsens For abonnenter

Retssag om inddrivelse af narkogæld tegner et billede af et barskt miljø i Horsens

Ikast-Brande

Politiet søger vidner: Mand udsat for røveriforsøg i eget hjem

AC Horsens

Han var helt, skurk og ti centimeter fra at gøre det godt igen mod VB: Ærlig Sigurdarson havde svært ved at slippe uheldig hovedrolle

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

HH Elite For abonnenter

Tjubang-håndbold og koncentrationssvigt: Derfor tabte HH Elite først og fremmest til sig selv i snævert nederlag

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lokal frisør er blevet selvstændig: Er rykket ind i salon Maria G. i Løsning

Sundhedsordførere ser intet behov for restriktioner

Sport

Stort drama venter i lokal serie 3-pulje: Få det fulde overblik over hvilke seriehold, der har noget på spil i efterårets sidste spillerunde

Horsens For abonnenter

Studerende snupper 84-årige Pers parkeringsmulighed: Jeg ved godt, jeg ikke har krav på en p-plads, men jeg er afhængig af min bil

Østjylland

Se videoen: Så brandhærget er fabrikken i Galten

Annonce