Annonce
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Lars Larsen, der sammen med sin hustru Dorthe driver Dagnæs Sognegård - Oasen, var fredag eftermiddag godt og grundigt forvirret efter de nye corona-restriktioner. Han frygter, at han skal lukke kl. 22 - det vil få store økonomiske konsekvenser, siger han. Morten Pape
Det stigende antal smittede og nye restriktioner i restaurationslivet har skabt forvirring for Oasen, Dagnæs Sognegård, der er en af byens store arrangører af private fester.
Annonce

Horsens: Vi bliver ramt af, at man ikke må være mere end 50 samlet.

Så meget stod klart fredag eftermiddag efter pressemødet med statsminister Mette Frederiksen for Lars Larsen.

Han er indehaver af Dagnæs Sognegård - Oasen, der er et populært sted for private selskaber. Og han er forvirret over de nye restriktioner, der kan få store følger for hans forretning.

For gælder de nye retningslinjer for restaurationer, cafeer og barer også for arrangørerne af private fester, lyder spørgsmålet, som han afventer svar på - og gerne meget hurtigt.


Det er med rystende hånd, vi tager telefonen nu. Jeg troede lige, det var en kunde, der ringede for at aflyse.

Lars Larsen, indehaver af Oasen


- Jeg venter på, at Horesta sender information om de nye retningslinjer ud. Hvis der ikke må være nogen her efter klokken 22, bliver de, der har bestilt en aftenfest, også ramt. Så giver det ikke mening at holde festen, og det vil være fatalt for os. Det er altafgørende for os, om vi regnes som en privat fest, eller om vi hører ind under restaurationsreglerne, siger Lars Larsen.

Annonce

Gået godt efter nedlukning

Han fortæller, at Oasen - efter tre måneders corona-nedlukning i foråret - åbnede igen 8. juni og siden har haft godt gang i forretningen.

- Det er gået så fint. Vi var klar, havde taget vores forholdsregler, målt af, købt sprit en masse osv. Det er gået fuldstændig problemfrit. Men nu ved jeg knap, hvad der er op og ned, hvad der gælder for os, og det er en lortesituation. Jeg føler mig lidt dum, når folk ringer, og jeg ikke ved noget, siger Lars Larsen, der med stigende nervøsitet har fulgt udviklingen i corona i landet.

I løbet af ugen har han fået to aflysninger til fester her i weekenden på grund af nervøsitet for det stigende smittetryk.

- Det er med rystende hånd, vi tager telefonen nu. Jeg troede lige, det var en kunde, der ringede for at aflyse, siger Lars Larsen.

Annonce

Forskel på byen og private fester

Han har svært ved at forstå, hvis hans selskaber skal slutte klokken 22.

- Der er stort forskel på, om man kommer på en bar i byen eller er til en 70 års fødselsdag på Oasen. Det er vanvittigt at slå det hele sammen under en kam. Der er jo ikke nogen herude, vi ikke har styr på. Folk ved godt, hvem de har inviteret til fest, siger Lars Larsen.

Cirka halvdelen af festerne på Oasen er aftenfester, så det har stor betydning, hvornår han skal lukke.

- Vi overlevede tre måneder med nedlukning. Hvis vi nu kun må holde åbent til klokken 22 og kun må have 50 gæster ad gangen, går det ud over økonomien. Jeg håber, at der vil blive kompenseret, for det virker helt uoverskueligt, lød det fredag eftermiddag fra Lars Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Større udvalg, robotstyret dæklager og 40 lifte: Nyt bilhus på 5600 kvadratmeter står klar om et år

Horsens

Arrangør satser stadig på stor boligmesse i Horsens: Det er ligesom at tage i Føtex, Ikea eller Kolding Storcenter

CORONAVIRUS

Live: Se listen - her skal du huske at bære mundbind

Annonce