Annonce
Horsens

Ejer af nethandel: Hvad skal jeg have med i mine handelsbetingelser?

Advokaterne Jannik Haahr Antonsen (t.v.) og Lars Langhoff svarer på erhvervsretlige spørgsmål. Spørgsmålene kan sendes til jha@codexlaw.dk. Arkivfoto: Morten Pape

Jeg er i gang med at udarbejde handelsbetingelser for min virksomhed, hvor jeg beskæftiger mig med handel over nettet. Jeg har undersøgt lidt, men kan ikke helt danne mig et overblik over, hvad sådanne betingelser præcis skal indeholde.

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på at få med? Og er det overhovedet nødvendigt med handelsbetingelser?

Svar

Annonce

I Danmark har vi et grundlæggende krav om, at man som erhvervsdrivende skal informere sine kunder tydeligt om, hvilke vilkår der gælder ved indgåelse af handelsaftale. Derudover kan handelsbetingelserne spare dig for meget tid med oprettelse af særlige kontrakter for hver enkelt handelsaftale. Jeg vil derfor råde dig til at udarbejde handelsbetingelser.

Der er dog ikke en egentlig formular for at udarbejde sådanne betingelser. Dette begrundes med, at handelsbetingelserne ofte bliver tilpasset den enkelte virksomhed.

Der er dog nogle særlige oplysninger, som jeg vil anbefale dig at få med i dine handelsbetingelser:

Du bør angive nogle oplysninger om din virksomhed, herunder din virksomheds navn, cvr-nummer samt andre relevante kontaktoplysninger. Derudover bør du have oplysninger om prisen for din ydelse i handelsbetingelserne. Herunder også forholdet til moms, gebyrer og andre udgifter.

Derudover bør du inkludere oplysninger om selve ydelsen/varen. Herunder skal du angive de praktiske omstændigheder for ydelsen, samt om der er tale om et abonnement.

Derudover bør du inkludere alle relevante betalings- og leveringsoplysninger, herunder hvor du leverer til, om der kan betales med kreditkort m.m.

Derudover bør dine betingelser indeholde oplysninger om køberenes mulige fortrydelsesret, klageadgang, ansvar for eventuelle skader, mangler eller andet.

Endelig skal du angive, hvorvidt din hjemmeside benytter sig af cookies, samt hvordan du benytter disse efterfølgende. Her skal du være opmærksom på den nye persondataforordning.

Endvidere bør du angive, for hvilken domstol eventuelle tvister skal afgøres, og særligt er det vigtigt at angive, hvilket lands love der gælder for handlen, hvis du handler med virksomheder i udlandet. Er din virksomhed rettet mod handel i udlandet, kan der være en række krav, der skal følges i andre lande end Danmark.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Boligvej lukkes permanent for smutvejstrafik: Kommunen vil tvinge bilisterne ud på de store veje

Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Horsens

Børn helt ned i toårs-alderen blev bedt om at bære mundbind i hestevogn: - Vi kan kun beklage

Sport

Nedtur for OL-guldvinderen: Rindom smed VM-guldet på sidste sejlads

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Horsens For abonnenter

Stressramte Line hylder sin læge: Selvom jeg har kontaktet hende 700 gange, får jeg altid et ordentligt svar

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Horsens

Mistænkt butikstyv havde slet ikke stjålet noget - men da politiet kiggede overvågningen igennem var det en anden sag

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Erhverv For abonnenter

Efter syv magre år har restaurant endelig overskud: Se status fra 20 lokale firmaer i ugens regnskaber

Horsens

Fodgænger trådte direkte ud foran bil og blev ramt

Annonce