Annonce
Horsens

Ejer af nethandel: Hvad skal jeg have med i mine handelsbetingelser?

Advokaterne Jannik Haahr Antonsen (t.v.) og Lars Langhoff svarer på erhvervsretlige spørgsmål. Spørgsmålene kan sendes til jha@codexlaw.dk. Arkivfoto: Morten Pape

Jeg er i gang med at udarbejde handelsbetingelser for min virksomhed, hvor jeg beskæftiger mig med handel over nettet. Jeg har undersøgt lidt, men kan ikke helt danne mig et overblik over, hvad sådanne betingelser præcis skal indeholde.

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på at få med? Og er det overhovedet nødvendigt med handelsbetingelser?

Svar

Annonce

I Danmark har vi et grundlæggende krav om, at man som erhvervsdrivende skal informere sine kunder tydeligt om, hvilke vilkår der gælder ved indgåelse af handelsaftale. Derudover kan handelsbetingelserne spare dig for meget tid med oprettelse af særlige kontrakter for hver enkelt handelsaftale. Jeg vil derfor råde dig til at udarbejde handelsbetingelser.

Der er dog ikke en egentlig formular for at udarbejde sådanne betingelser. Dette begrundes med, at handelsbetingelserne ofte bliver tilpasset den enkelte virksomhed.

Der er dog nogle særlige oplysninger, som jeg vil anbefale dig at få med i dine handelsbetingelser:

Du bør angive nogle oplysninger om din virksomhed, herunder din virksomheds navn, cvr-nummer samt andre relevante kontaktoplysninger. Derudover bør du have oplysninger om prisen for din ydelse i handelsbetingelserne. Herunder også forholdet til moms, gebyrer og andre udgifter.

Derudover bør du inkludere oplysninger om selve ydelsen/varen. Herunder skal du angive de praktiske omstændigheder for ydelsen, samt om der er tale om et abonnement.

Derudover bør du inkludere alle relevante betalings- og leveringsoplysninger, herunder hvor du leverer til, om der kan betales med kreditkort m.m.

Derudover bør dine betingelser indeholde oplysninger om køberenes mulige fortrydelsesret, klageadgang, ansvar for eventuelle skader, mangler eller andet.

Endelig skal du angive, hvorvidt din hjemmeside benytter sig af cookies, samt hvordan du benytter disse efterfølgende. Her skal du være opmærksom på den nye persondataforordning.

Endvidere bør du angive, for hvilken domstol eventuelle tvister skal afgøres, og særligt er det vigtigt at angive, hvilket lands love der gælder for handlen, hvis du handler med virksomheder i udlandet. Er din virksomhed rettet mod handel i udlandet, kan der være en række krav, der skal følges i andre lande end Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Opdateret kort over sognene: Sønderbro kan åbne om en uge - hvis smitten holdes nede

Annonce