Annonce
Erhverv

Ejer af lokal legetøjsbutik: Jeg føler med kollegerne i branchen

Trods krise i branchen melder Jette Korsholm om et godt julesalg i Legekæden i Odder. Foto: Søren E. Alwan

Ejer af Legekæden i Odder, Jette Korsholm, godter sig ikke over BR og Toys"R"Us's konkurs, selv om den måske kan lokke nye kunder til byen

Odder: Det har været en slem jul for kollegerne, og jeg kan kun beklage, at kæden Top-Toy, der har drevet Fætter BR-butikker og Toys"R"Us-varehuse i Norden, er gået konkurs. Det er så synd for de mange kolleger, som nu står uden arbejde.

Jette Korsholm, ejer af Legekæden i Odder, har naturligt nok fulgt med i skriverierne om den store konkursramte kæde, og selv om det kan åbne nye markeder for hende, ærgrer udviklingen hende også.

- Det er aldrig sjovt, når butikker lukker. Men sådan må det være, når uhyggeligt mange mennesker vælger at købe deres varer på nettet og i de store varehuse. Jeg tror nu ikke, at det kun gælder for legetøjsbutikker. Det handler vist mere om folks generelle indkøbsvaner, siger hun.

Annonce
Trods krise i branchen melder Jette Korsholm om et godt julesalg i Legekæden i Odder. Foto: Søren E. Alwan

Trofaste kunder

Men hvorfor kan det lade sig gøre at drive en privatejet legetøjsbutik i Odder, når det er gået galt for næsten tilsvarende BR-butikker i mange større byer?

Jette Korsholm tror, at en del af forklaringen ligger i, at Legekæden er "sin egen", forstået på den måde, at hver butik har en ejer, som kan tilpasse sine indkøb efter lokale behov.

Desuden mener hun, at netop hendes butik ligger i en by med særligt mange trofaste kunder.

- Jeg har haft Legekæden i Odder siden 2011 og arbejdede i den i 18 år inden overtagelsen. Mit indtryk er, at mange gør et besøg her til en oplevelse for børnene, og at de gerne betaler lidt mere for den service, som hverken nettet eller varehusene kan levere. Mine kunder sætter med andre ord pris på den oplevelse, vi giver dem ved at lade dem gå fysisk rundt og shoppe, siger legetøjshandleren, der er godt tilfreds med julesalget i butikken.

- Selvfølgelig kan jeg også mærke, at flere og flere handler på nettet, og det kræver da også hårdt arbejde at drive en detailbutik i dagens Danmark. Men Odder er altså stadig en by med så mange gode specialbutikker, at vi tilsammen giver borgerne en god oplevelse, siger Jette Korsholm og indrømmer, at hun naturligvis håber, at flere vil finde vej til Odder, når nu deres egen lokale legetøjsbutik er lukket.

- Men jeg er altså ikke typen, der godter mig over andres ulykke, siger hun.

Trods krise i branchen melder Jette Korsholm om et godt julesalg i Legekæden i Odder. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce