Annonce
Horsens

Ejendomsselskab har udset sig Møller & Jochumsen-grund: Vil opføre 300 boliger

Birch Ejendomme har skrevet under på en betinget købsaftale med Metso om Vejlevej 5, hvor Møller & Jochumsen (i dag Metso) har drevet industriproduktion siden 1966. Arkivfoto: Morten Pape
Birch Ejendomme har indgået en betinget købsaftale med Metso om Vejlevej 5. Hvis købet går igennem, vil ejendomsselskabet opføre punkthuse på op til fem etager.

Horsens: Omtrent 300 boliger er i støbeskeen i et nyt stort, potentielt boligprojekt på Vejlevej.

Her er ejendomsselskabet Birch Ejendomme klar til at købe matriklen på Vejlevej 5, hvor Møller & Jochumsen, i dag Metso, har drevet industriproduktion siden 1966.

Det oplyser Birch Ejendommes direktør René Birch til Horsens Folkeblad.

- Vi har ikke købt grunden endnu, men vi har lavet en betinget købsaftale med Metso om, at vi vil købe den, hvis de kan nå til enighed med Mölnlycke, der ejer M&J Airlaid Products, som også ligger på grunden, siger René Birch.

Annonce

Horsens ligger nær store aktiviteter på både den ene og anden side af byen. Den er tæt på motorvej og ligger ud mod vandet. Og byen er i kanonvækst. Det er den type byer, vi søger.

René Birch

Metso bekræfter

For mens Metso er klar til at sælge, er den svenske koncern Mölnlycke, der ejer Vejlevej 3, ifølge René Birch ikke lige så klar på et salg. Og et boligprojekt bliver først aktuelt i det øjeblik, der ikke bliver drevet erhverv på grunden, slår direktøren fast.

- Så projektet er forudsat af, at Metso og Mölnlycke når til enighed, og vi kan få en lokalplan til at lykkes, siger René Birch.

Han vil dog ikke helt vil afvise, at boligprojektet kunne blive en realitet, selvom M&J Airlaid Products blev liggende på matriklen.

- I så fald kunne man måske finde en løsning, hvor vi opfører et støjhegn, og M&J Airlaid Products indstiller deres natkørsel, siger han.

Folkebladet har været i kontakt med Uffe Hansen, præsident i Metsos Recycling Business Area, der bekræfter det, René Birch siger, men ikke ønsker at udtale sig yderligere om sagen.

Avisen har uden held forsøgt at få en kommentar fra Mölnlycke. Til gengæld har avisen været i kontakt med Jens Ole Bröchner, direktør for M&J Airlaid Products, der ikke har nogen kommentarer til sagen.

Punkthuse på op til fem etager

Birch Ejendomme er ingenlunde et ubeskrevet blad i Horsens.

Ejendomsselskabet præsenterede i sommer en plan om at opføre cirka 450 boliger ved Nørrestrand, og i øjeblikket er det Silkeborg-beliggende ejendomsselskab i gang med at opføre cirka 400 lejeboliger på Rantzausbakke i Bygholm Bakker.

Netop projektet på Rantzausbakke minder karaktermæssigt om det, der er i støbeskeen på Vejlevej, fortæller René Birch.

- Vi vil gerne bygge etagebyggeri, såkaldte punkthuse, på op til fem etager. Det vil minde lidt om det, der bliver bygget på Rantzausbakke, siger han, der generelt ser Horsens som en god by at investere i.

- Horsens ligger nær store aktiviteter på både den ene og anden side af byen. Den er tæt på motorvej og ligger ud mod vandet. Og byen er i kanonvækst. Det er den type byer, vi søger, siger René Birch.

Vejlevej 5 er ikke den eneste matrikel i området, der potentielt har udsigt til boliger.

Også Vejlevej 13-15, der i dag lægger grund til Air Liquide, kan være på vej til at blive et boligområde. Virksomheden flytter således sin produktion til Pårup ved Silkeborg i 2020.

Flemming Vester, sitemanager hos Air Liquide, har tidligere oplyst i Folkebladet, at flytningen vil blive fulgt op af boligbyggeri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Bestseller: "Intet nyt under solen"

Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce