Annonce
Horsens

Ejendomsselskab har udset sig Møller & Jochumsen-grund: Vil opføre 300 boliger

Birch Ejendomme har skrevet under på en betinget købsaftale med Metso om Vejlevej 5, hvor Møller & Jochumsen (i dag Metso) har drevet industriproduktion siden 1966. Arkivfoto: Morten Pape
Birch Ejendomme har indgået en betinget købsaftale med Metso om Vejlevej 5. Hvis købet går igennem, vil ejendomsselskabet opføre punkthuse på op til fem etager.
Annonce

Horsens: Omtrent 300 boliger er i støbeskeen i et nyt stort, potentielt boligprojekt på Vejlevej.

Her er ejendomsselskabet Birch Ejendomme klar til at købe matriklen på Vejlevej 5, hvor Møller & Jochumsen, i dag Metso, har drevet industriproduktion siden 1966.

Det oplyser Birch Ejendommes direktør René Birch til Horsens Folkeblad.

- Vi har ikke købt grunden endnu, men vi har lavet en betinget købsaftale med Metso om, at vi vil købe den, hvis de kan nå til enighed med Mölnlycke, der ejer M&J Airlaid Products, som også ligger på grunden, siger René Birch.

Horsens ligger nær store aktiviteter på både den ene og anden side af byen. Den er tæt på motorvej og ligger ud mod vandet. Og byen er i kanonvækst. Det er den type byer, vi søger.

René Birch

Annonce

Metso bekræfter

For mens Metso er klar til at sælge, er den svenske koncern Mölnlycke, der ejer Vejlevej 3, ifølge René Birch ikke lige så klar på et salg. Og et boligprojekt bliver først aktuelt i det øjeblik, der ikke bliver drevet erhverv på grunden, slår direktøren fast.

- Så projektet er forudsat af, at Metso og Mölnlycke når til enighed, og vi kan få en lokalplan til at lykkes, siger René Birch.

Han vil dog ikke helt vil afvise, at boligprojektet kunne blive en realitet, selvom M&J Airlaid Products blev liggende på matriklen.

- I så fald kunne man måske finde en løsning, hvor vi opfører et støjhegn, og M&J Airlaid Products indstiller deres natkørsel, siger han.

Folkebladet har været i kontakt med Uffe Hansen, præsident i Metsos Recycling Business Area, der bekræfter det, René Birch siger, men ikke ønsker at udtale sig yderligere om sagen.

Avisen har uden held forsøgt at få en kommentar fra Mölnlycke. Til gengæld har avisen været i kontakt med Jens Ole Bröchner, direktør for M&J Airlaid Products, der ikke har nogen kommentarer til sagen.

Annonce

Punkthuse på op til fem etager

Birch Ejendomme er ingenlunde et ubeskrevet blad i Horsens.

Ejendomsselskabet præsenterede i sommer en plan om at opføre cirka 450 boliger ved Nørrestrand, og i øjeblikket er det Silkeborg-beliggende ejendomsselskab i gang med at opføre cirka 400 lejeboliger på Rantzausbakke i Bygholm Bakker.

Netop projektet på Rantzausbakke minder karaktermæssigt om det, der er i støbeskeen på Vejlevej, fortæller René Birch.

- Vi vil gerne bygge etagebyggeri, såkaldte punkthuse, på op til fem etager. Det vil minde lidt om det, der bliver bygget på Rantzausbakke, siger han, der generelt ser Horsens som en god by at investere i.

- Horsens ligger nær store aktiviteter på både den ene og anden side af byen. Den er tæt på motorvej og ligger ud mod vandet. Og byen er i kanonvækst. Det er den type byer, vi søger, siger René Birch.

Vejlevej 5 er ikke den eneste matrikel i området, der potentielt har udsigt til boliger.

Også Vejlevej 13-15, der i dag lægger grund til Air Liquide, kan være på vej til at blive et boligområde. Virksomheden flytter således sin produktion til Pårup ved Silkeborg i 2020.

Flemming Vester, sitemanager hos Air Liquide, har tidligere oplyst i Folkebladet, at flytningen vil blive fulgt op af boligbyggeri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce