Annonce
Horsens

Ejendomsfirma overtager tre af byens øjebæer: Nu skal de have nyt liv

Den gamle dyrehandel på Strandpromenaden står formentlig over for at skulle rives ned, meddeler Peje Ejendomme, der for nyligt har overtaget bygningen. Foto: Peja Ejendomme
To faldefærdige bygninger på Strandpromenaden og en bygning på Vestergade i Horsens vil snart få en kærlig hånd, efter de er blevet opkøbt af Peja Ejendomme.

Horsens: En række faldefærdige bygninger i Horsens' bybillede får snart en kærlig, hvis ikke nedrivende, hånd.

Det ligger fast, efter Brædstrup-firmaet Peja Ejendomme har opkøbt Horsens-firmaet UK Invest, der ejer syv udlejningsejendomme på Strandpromenaden, Vestergade, Stefansgade, Odinsgade, Baldersgade og Istedgade i Horsens.

Det er særligt bygningerne på de to førstnævnte adresser, der trænger til en vis opmærksomhed, og det vil de få, lover Peter Pørtner Voldby, administrerende direktør i Peja Ejendomme.

- Vi er et ejendomsselskab, der gerne vil have fat i nogle af de udlejningsejendomme, som er trætte. Fugleskræmsler, som vi kan give et nyt liv. Der er tre-fire af ejendommene i den portefølje, vi har købt, der passer godt ind i den sammenhæng, siger han.

Det gælder den tidligere dyrehandel på Strandpromaden 13, den røde murermestervilla, der ligger ved siden af, samt bygningen på Vestergade 1, der ligger i krydset, hvor Vestergade møder Nørrebrogade.

- Jo flere af de ejendomme, som skæmmer bybilledet, vi kan få væk, desto højere niveau får vi generelt. Det løfter prislejet i Horsens, og det bidrager positivt til hele byen, siger Peter Pørtner Voldby.

Annonce

Jo flere af de ejendomme, som skæmmer bybilledet, vi kan få væk, jo højere niveau får vi generelt. Det løfter prislejet i Horsens, og det bidrager positivt til hele byen.

Peter Pørtner Voldby

En regulær rotterede

Bygningerne på Strandpromenaden skal formentlig rives ned.

- Det er klart, at der skal ske noget på Strandpromenaden, for ingen er tjent med, at der står nogle bygninger, som er en regulær rotterede. Vi har ikke lagt os fast på, hvad der skal ske, for det afhænger også af en nærmere dialog med kommunen og naboerne og flere andre forhold. Men bygningerne er i så dårlig stand, at de nok ikke kan reddes, så der bliver formentlig tale om en form for nybyg, siger Peter Pørtner Voldby.

Bygningen i Vestergade kommer derimod til at bestå.

- Vi går i gang med at renovere facaden inden sommerferien. Selve bygningen er egentlig i fin stand, men facaden fremstår meget uensartet og bærer præg af mange reparationer. Den bliver nu sat i stand, og det kommer til at pynte i Vestergade, siger Peter Pørtner Voldby.

Peja Ejendomme, der også er i gang med at renovere en etageejendom på Nørretorv, ejer i alt 200 lejemål i Horsens by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Annonce