Annonce
Horsens

Ejendomsfirma med ambitiøst projekt i støbeskeen: Vil bygge 250 ungdomsboliger nær Campusgrunden

Ejendomsudviklingsvirksomheden A Place To har købt ejendommene på Claus Cortsens Gade 18-22 med henblik på at opføre minimum 250 ungdomsboliger. Foto: Claus Skovholm
Ejendomsudviklingsfirmaet A Place To A/S har købt Claus Cortsens Gade 18-22, som tidligere husede FOA Horsens og MR-Sign. Ambitionen er at bygge minimum 250 ungdomsboliger med tilknyttet café og fællesarealer.

Horsens: Mindst 250 ungdomsboliger forbundet af inden- og udendørs fællesarealer og en café med sund mad.

Sådan lyder overskrifterne på et ambitiøst, forestående projektbyggeri på Claus Cortsens Gade i Horsens, som ventes færdigt 1. september 2024.

Bag projektet står ejendomsudviklingsselskabet A Place To A/S, der blev etableret i 2018 med det sigte at bygge attraktive ungdomsboliger på tværs af Vesteuropa.

I den forbindelse har firmaet set sig lun på Horsens og har købt tre matrikler på i alt 3500 kvadratmeter på Claus Cortsens Gade 18-22, som tidligere har huset FOA Horsens og virksomheden MR-Sign.

- Med 4500 studerende er Horsens en interessant by for os. Byen er i øjeblikket inde i en hurtig vækst, og den centrale grund tæt på bykerne, universitet (VIA University College på Campusgrunden, red.) og station er en drømmelokation for os, siger Lars Kristensen, administrerende direktør i A Place To.


Vi kommer til at bygge minimum 250 lejligheder på omkring 30 kvadratmeter, men designet kender vi ikke endnu. Det afhænger af, hvad vi kan få lov til af kommunen.

Lars Kristensen, adm. direktør


- Boligerne vil både være attraktive for unge, som studerer i Horsens, men også unge, som studerer i eksempelvis Aarhus, Odense eller Kolding, som har nemt ved at komme til stationen, siger han.

Annonce

Byggeri vil tage to år

Projektet på Claus Cortsens Gade er endnu i sin spæde begyndelse, og den konkrete udførelse er derfor endnu uvis.

- Vi kommer til at bygge minimum 250 lejligheder på omkring 30 kvadratmeter, men designet kender vi ikke endnu. Det afhænger af, hvad vi kan få lov til af kommunen, siger Lars Kristensen.

Han forventer en tidsplan, hvor der går et år, inden den fornødne lokalplan ligger klar, således at projektet kan have byggestart i foråret 2022.

- Byggeriet vil tage omkring to år, så vi satser på at være i gang til studiestart i september 2024, siger han.

Annonce

Behov for mindre lejligheder

A Place To blev stiftet i 2018 med den ambition at bygge 6000 lejligheder til unge mellem 20 og 35 år frem mod 2030. Lejlighederne skal bygges i Danmark, Sverige, Holland, Østrig og England, og de skal alle tegnes af Bjarke Ingels Group, som er en del af firmaets ejerkreds.

Firmaet har desuden en samarbejdsaftale med horsensianske Hay, som indretter lejlighederne, der vil være møbleret, når lejerne flytter ind.

Den samlede ejendom udgør 3500 kvadratmeter. Her havde blandt andre FOA Horsens til huse, inden fagforeningen rykkede til Havnen i januar. Foto: Claus Skovholm

Firmaets første projekt ligger i Esbjerg, hvor A Place To opfører 431 lejligheder, og mange af aspekterne i det projekt vil gå igen i Horsens, oplyser Lars Kristensen.

- Vi bygger små lejligheder og lægger stor vægt på fællesarealer. Vi kan se, at der bliver flere og flere enlige og flere, som har behov for mindre lejligheder, hvor de kan trække sig tilbage, mens de samtidig kan søge sammen i fællesskaber, siger Lars Kristensen, der oplyser, at der vil blive tænkt i fællesarealer både indendørs og på det udendørs areal ned mod Bygholm Å.

Projektet kommer derudover til at byde på en caféløsning for beboere, men også for folk udefra.

- En del af vores idegrundlag er at kunne tilbyde de unge mennesker, som bor hos os, et sundt måltid. I den forbindelse har vi allieret os med et ny koncept, HeyOkay, som laver en lille butik i bygningen og en café med udearealer, siger Lars Kristensen.

Foruden Horsens og Esbjerg har A Place To aktuelt gang i et projekt i Valby, hvor firmaet vil opføre 400 lejligheder.

Annonce

Interesse for at ligge tæt på campus

Handlen af Claus Cortsens Gade 18-22 er faciliteret af EDC Ejendoms Centret, og forud for den endelige aftale lå ni måneders forhandlingsarbejde.

Det beretter indehaver René Sommer.

- Da FOA skulle flytte, blev vi sat på opgaven med at få ejendommen solgt. Her lå det ikke i kortene, at MR-Signs ejendom skulle sælges, men det lykkedes i sidste ende at få en aftale, som alle parter er tilfredse med, og som giver køber et større areal og dermed mulighed for et mere spændende projekt, siger René Sommer.

De 250 nye ungdomsboliger kommer til at ligge under 400 meter fra Campusgrunden. Foto: Claus Skovholm

Han erfarer, at A Place Tos interesse i Horsens er udtryk for en generel tendens.

- En del af vores dagligdag går med, at vi får henvendelser fra udenbysinvestorer, som finder det interessant at investere i Horsens. Her er generelt stor interesse for at komme til at ligge tæt på campus og derigennem kunne tilbyde studerende noget attraktivt, siger René Sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

SuperBrugs øgede overskuddet

Kultur

Stor Horsens-festival opgiver 2021: Der er en grænse, og den er nået, siger arrangør

Annonce