Annonce
Horsens

Egebjerg spiller igen revy - med all inclusive

Taus Houmøller (t.h.) som Sankt Peter - og som manden bag en af de rigtigt gode, hjemmelavede viser i Egebjerg-revyen. Her er Flemming Thomsen lige ankommet til himlens port. Foto: Søren E. Alwan
Onsdag aften inviterede revyholdet, som tæller både meget erfarne folk og nybegyndere, til generalprøve på mere end to timers underholdning med ikke færre end 24 sketches og sange.

Egebjerg: Jo, de er vågnet op i Egebjerg - og det i en sådan grad, at byen lidt nord for Horsens igen spiller ud med en revy.

"Vågn op!" lyder titlen på 2019-udgaven, som indledes med en video, hvor - tror vi - Jehovas Vidner bliver budt indenfor hos en meget snakkesalig mand.

Derfra går det løs med i alt 24 sketches og sange. Imponerende to og en halv times underholdning med et hold, der tæller flere endog meget erfarne aktører: Kirsten Rasmussen (med for 13. gang), Flemming Thomsen (11. gang), Claus Ryan (10. gang), Dan Kirkel (sjette gang), Taus Houmøller (også sjette gang), Kathrine Markussen (fjerde gang) og Ann Mee Nederby, som med årets forestilling får sin revy-debut.

Annonce

Endnu tre gange revy

Ud over generalprøven onsdag aften spiller Egebjerg-Hansted Revyen tre gange:

Torsdag 14. marts kl. 19 - premiere med spisning.

Fredag 15. marts kl. 19 - igen med spisning.

Lørdag 16. marts kl. 18 - med spisning.

Fredagens forestilling er udsolgt, mens der stadig er billetter til torsdag og lørdag. De kan bestilles hos Bent Andersen på tlf. 20 95 58 58, gerne på sms.

Fra engang i 80'erne

Engang havde Egebjerg som alle byer med respekt for sig selv en årlig dilettant-forestilling. I 80'erne begyndte interessen at svigte, men hvor andre byer derefter gik døde med de sceniske udfoldelser, skiftede Egebjerg over til revyen - med fuld opbakning fra det lokale publikum.

Onsdagens generalprøve blev da også afviklet med en tæt på fyldt sal i Egebjerg-Hansted Forsamlingshus.

Her mødte vi bl.a. Danske Banks direktion, Hjemmeværnet på øvelse, Sankt Peter i sin himmel, den trøste-berusede bargæst, Donald Trumps Melania, Claus Ryan som kikset tryllekunstner, all inclusive-turisterne og en hulemand i clinch med #metoo-bevægelsen.

Lokale bidrag og lån udefra

Det prisværdige ved "Vågn op!"-revyen er holdets erkendelse af, at det kræver rigtigt meget selv at skrive alle indslagene. Så de lokale bidrag, primært leveret af Taus Houmøller, krydres med lån af perler fra andre revyer.

Lagt sammen bliver det, som vanligt er med revyer: nogle svage punkter, andet, som bare fungerer, og øjeblikke, hvor salen bare ligger ned af grin.

Den helt store latter kommer bl.a. i en sketch om et førstehjælpskursus hos en flok håndværkere med hele holdet på scenen og i en monolog om et pensionistægtepar på busferie, som kommer med den forkerte bus og ender sammen med en flok meget tørstige gymnasieelever på såkaldt studietur, flot fremført af Taus Houmøller.

Og hatten af for Claus Ryan og Flemming Thomsen, som stiller op i badebukser i en meget kropsnær sketch om svømmeundervisning. Det vil de fleste andre mænd i deres vægtklasse helt sikkert sige klart nej til. Men i Egebjerg tør de!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Flere byggepladser udsat for tyverier

Annonce