Annonce
Horsens

Egebjerg spiller igen revy - med all inclusive

Taus Houmøller (t.h.) som Sankt Peter - og som manden bag en af de rigtigt gode, hjemmelavede viser i Egebjerg-revyen. Her er Flemming Thomsen lige ankommet til himlens port. Foto: Søren E. Alwan
Onsdag aften inviterede revyholdet, som tæller både meget erfarne folk og nybegyndere, til generalprøve på mere end to timers underholdning med ikke færre end 24 sketches og sange.

Egebjerg: Jo, de er vågnet op i Egebjerg - og det i en sådan grad, at byen lidt nord for Horsens igen spiller ud med en revy.

"Vågn op!" lyder titlen på 2019-udgaven, som indledes med en video, hvor - tror vi - Jehovas Vidner bliver budt indenfor hos en meget snakkesalig mand.

Derfra går det løs med i alt 24 sketches og sange. Imponerende to og en halv times underholdning med et hold, der tæller flere endog meget erfarne aktører: Kirsten Rasmussen (med for 13. gang), Flemming Thomsen (11. gang), Claus Ryan (10. gang), Dan Kirkel (sjette gang), Taus Houmøller (også sjette gang), Kathrine Markussen (fjerde gang) og Ann Mee Nederby, som med årets forestilling får sin revy-debut.

Endnu tre gange revy

Ud over generalprøven onsdag aften spiller Egebjerg-Hansted Revyen tre gange:

Torsdag 14. marts kl. 19 - premiere med spisning.

Fredag 15. marts kl. 19 - igen med spisning.

Lørdag 16. marts kl. 18 - med spisning.

Fredagens forestilling er udsolgt, mens der stadig er billetter til torsdag og lørdag. De kan bestilles hos Bent Andersen på tlf. 20 95 58 58, gerne på sms.

Fra engang i 80'erne

Engang havde Egebjerg som alle byer med respekt for sig selv en årlig dilettant-forestilling. I 80'erne begyndte interessen at svigte, men hvor andre byer derefter gik døde med de sceniske udfoldelser, skiftede Egebjerg over til revyen - med fuld opbakning fra det lokale publikum.

Onsdagens generalprøve blev da også afviklet med en tæt på fyldt sal i Egebjerg-Hansted Forsamlingshus.

Her mødte vi bl.a. Danske Banks direktion, Hjemmeværnet på øvelse, Sankt Peter i sin himmel, den trøste-berusede bargæst, Donald Trumps Melania, Claus Ryan som kikset tryllekunstner, all inclusive-turisterne og en hulemand i clinch med #metoo-bevægelsen.

Lokale bidrag og lån udefra

Det prisværdige ved "Vågn op!"-revyen er holdets erkendelse af, at det kræver rigtigt meget selv at skrive alle indslagene. Så de lokale bidrag, primært leveret af Taus Houmøller, krydres med lån af perler fra andre revyer.

Lagt sammen bliver det, som vanligt er med revyer: nogle svage punkter, andet, som bare fungerer, og øjeblikke, hvor salen bare ligger ned af grin.

Den helt store latter kommer bl.a. i en sketch om et førstehjælpskursus hos en flok håndværkere med hele holdet på scenen og i en monolog om et pensionistægtepar på busferie, som kommer med den forkerte bus og ender sammen med en flok meget tørstige gymnasieelever på såkaldt studietur, flot fremført af Taus Houmøller.

Og hatten af for Claus Ryan og Flemming Thomsen, som stiller op i badebukser i en meget kropsnær sketch om svømmeundervisning. Det vil de fleste andre mænd i deres vægtklasse helt sikkert sige klart nej til. Men i Egebjerg tør de!

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce