Annonce
Odder

Efteruddannelse ruster vågerne fra Odder

En repræsentant for Trygfoden takkede torsdag Vågekonerne i Odder for deres store indsat med at hjælpe døende i Odder. Længst til højre ses initiativtageren til den 11 år gamle ordning Henny Hove. Foto: Odder Kommune
De frivillige fra Vågetjenesten i Odder er med i de sidste dage og nætter af andre menneskers liv. En donation fra TrygFonden har sikret dem et uddannelsesforløb, der gør dem endnu bedre til de situationer, de oplever.

Odder: Vågetjenesten i Odder havde torsdag besøg af Trygfonden, som har doneret 103.625 kr. til deres arbejde.

Pengene er blevet brugt til efteruddannelse, så vågerne kan blive endnu bedre til at håndtere de situationer, de kommer i. Det er sket på seks kurser, som er blevet afviklet i løbet af efteråret.

Annonce

Kan bruge flere

Donationen er blevet vel modtaget af Henny Hove, der er stifter af Vågetjenesten i Odder.

- Vi skal som vågere kunne rumme mange typer af døende mennesker. Nogle er demente, som ikke er bevidste om, hvilken situation de er i, men også de har brug for tryghed og omsorg. Andre er helt alene, andre igen har pårørende, der også selv gennemlever et svært forløb eller bor langt væk og ikke kan være til stede. Takket være donationen fra TrygFonden har vi kunnet gennemføre kursusforløb, hvor ca. 25 personer er blevet undervist af blandt andet en præst, en psykolog og en underviser i kropssprog. Det har været meget lærerigt, siger stifteren, der selv nogle dage om ugen som vågekone.

Hun fortæller også, at nogle af kursisterne har været personer, som endnu ikke er begyndt som vågere, men som agter at gøre det. Og det er godt, idet teamet af vågere i Odder altid kan bruge flere.

Bag donationen står TrygFondens Regionale Råd i Midtjylland, der har bevilget pengene for at øge trygheden for dem, der befinder sig i sårbare situationer.

Det er præster, læger, sygeplejersker på plejecentre og regionens palliative team og det kommunale visitationsteam, der henviser døende til Vågetjenesten, der har eksisteret i Odder siden 2008.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Annonce