Annonce
Læserbrev

Efteruddannelse: Der er penge til det, så se at komme i gang

Efteruddannelse ville have gavnet mig. Men det ville også have været til gavn for mine næste arbejdsgivere.

Læserbrev: Den teknologiske udvikling går så hurtigt, at der er brug for masser af efteruddannelse. På industriområdet er der penge til det.

0,33 kr. pr. arbejdstime sættes ind i Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF), der blev oprettet i 2007 og har masser af penge, for alt for få benytter sig af muligheden.

Der er i overenskomsten aftalt mulighed for, at virksomhed og medarbejdere i fællesskab aftaler efteruddannelse.

Medarbejderne har ret til to ugers betalt efteruddannelse om året. De kan bruges på ugekurser, men de kan også fordeles ud på en dag om ugen i at antal uger og ende med at blive en erhvervsakademi-uddannelse til f.eks. projektleder.

Er det efteruddannelse, som den enkelte medarbejder selv ønsker at komme på, får man dækket 85 pct. af sin løn. Sender virksomheden en medarbejder afsted, er det 100 pct.

Men har man ikke brugt sin ret til efteruddannelse senest tre år efter, at man har fået den ret, så bortfalder den. Det vil sige, at de to uger, man fik ret til i 2017, bortfalder næste år.

Jeg ser gerne, at der ved de næste overenskomstforhandlinger åbnes for, at man kan spare efteruddannelse sammen i en årrække. Det vil kunne give mulighed for at skifte arbejdsspor, når skavankerne måske begynder at melde sig. Det kunne for nogle være en anden måde at angribe problemet med forhøjet pensionsalder kontra nedslidende job.

Men det allervigtigste er, at flere virksomheder og flere medarbejdere får øjnene op for, hvor vigtig efteruddannelse er.

Overenskomsten siger, at der skal gennemføres en systematisk uddannelsesplanlægning for virksomhedens medarbejdere, hvis en af parterne lokalt ønsker det.

Det monotone og kedelige arbejde i industrien overtages af robotter. Det betyder ikke, at man skal være bange for at miste sit arbejde, tværtimod. For jo flere robotter der er på en arbejdsplads, jo flere arbejdspladser bliver der skabt. Vi skal bare sørge for at blive uddannet til at betjene robotterne.

Jeg er desværre sikker på, at mange har det, som jeg havde det, da jeg for godt 11 år siden med et godt, fast job på en industrivirksomhed havde helt styr på, hvad jeg skulle lave og syntes, jeg fulgte godt med i den teknologiske udvikling. Så kom finanskrisen, og jeg blev arbejdsløs. Ude i den store virkelighed gik det op for mig, at der andre steder i industrien var brug for andre og flere kompetencer end dem, jeg var udstyret med.

Efteruddannelse ville have gavnet mig. Men det ville også have været til gavn for mine næste arbejdsgivere. For jo bedre uddannet medarbejderne er, jo bedre medarbejdere er de.

Derfor denne opfordring til virksomheder og medarbejdere: Få lavet en plan for efteruddannelse. Der er penge til det i IKUF. Det er en gratis investering, og det er en god investering. Det er bare med at komme i gang.

Annonce
Henrik Fausing. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere

Læserbrev: Her i Danmark er vi stolte af "den danske model". Den giver os et samfund med et roligt, reguleret og velfungerende arbejdsmarked. Samtidig bygger den i høj grad på sikkerhed og fleksibilitet. Det betyder, at det er nemt for virksomhederne at hyre og fyre, men de ansatte skal heller ikke gå fra hus og hjem, hvis man bliver ledig. Samtidig er det muligt at uddanne sig hele livet. Det betyder, at de ansatte ikke gror fast i deres job, men søger nye udfordringer. Samtidig giver det plads til nyuddannede, og tilsammen giver det et godt og fleksibelt arbejdsmarked, som er beundret verden over. Den balance er desværre i høj grad ved at tippe. I løbet af de seneste mange år er dagpengenes dækning blevet udhulet mere og mere. Det betyder, at for eksempel en gennemsnitlig industriansat i dag kun får 46 pct. af sin tidligere løn ved ledighed, hvorimod det for eksempel i 2014 var 51 pct. Forringelserne gør, at det bliver sværere for os som fagbevægelse at forsvare de meget lempelige danske regler for at hyre og fyre med, at vi til gengæld har en god forsikringsordning i de danske dagpengeregler. Udviklingen skal stoppes, fordi trygheden er udfordret. Vi skal derfor til at handle, hvis det ikke skal udgøre en økonomisk og social katastrofe at miste sit arbejde. Et trygt dagpengesystem er nemlig forudsætningen for det danske velfærdssystem, og det er samtidig en hjørnesten af den danske model. Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere. Dansk Metal er derfor gået sammen med fagforbundene 3F, HK og FOA om en kampagne, som skal råbe de danske politikere op. Det er på tide, at Christiansborg forstår, at den danske model og dermed vores gode, fleksible arbejdsmarked er udfordret, og at det er på tide at gøre noget.

Erhverv For abonnenter

Fra drøm til mareridt: Min livsdrøm er væk, men jeg tænker mere på stand-lejerne end på mig selv

Annonce